LovStat og lov

Permanent og midlertidig handicap - hvad er det?

Der er situationer, hvor en person, uanset af hvilken grund, ikke kan gøre deres job længere. Permanent og midlertidig handicap - er de vigtigste faktorer, der påvirker den videre mulighed for at fortsætte arbejdsprocessen.

definition

Handicap - er den manglende evne af mennesket til at gøre arbejdet for en eller anden grund. Sådanne grunde kan være relateret til sygdom, invaliditet, ulykke, barsel, og andre lignende faktorer.

Handicap er klassificeret i henhold til mange faktorer. Her er de vigtigste:

 1. Hvis det er muligt, genoprette sundhedstilstanden:
  - konstant;
  - midlertidig.
 2. Ved graden af bevarelse af handicap:
  - fuldstændig;
  - delvis.
 3. Efter aktivitet:
  - generelt;
  - professionel.

Oftest i ansættelsesforholdet mellem arbejdstager og arbejdsgiver kan finde permanent og midlertidig invaliditet.

permanent invaliditet

Under permanente handicap indse sundhed eller underminere nogen sygdom, hvis årsag er den arbejdsulykke, professionelle omkostninger, trafikulykker, voldelig kriminalitet, og så videre. D.

Permanent invaliditet er opdelt i:

 • delvis: På grund af dårligt helbred, en person kan ikke udføre job opgaver, lovreglerne af arbejdstiden;
 • komplet mand på grund af sygdom eller tilskadekomst ikke er i stand til at arbejde og forsørge sig selv.

I det første tilfælde handicap varierer fra 10% til 90%, i den anden - 100%.

definition af handicap

Afsløre tilstedeværelsen af varigt mén kan ekspertise. Om hendes adfærd kan spørge:

 1. Folk i den erhvervsaktive alder fra 16 til 55 (60) år.
 2. Man efter pensionsalderen eller under 16 år, hvis hans helbred blev undermineret af selskabet, i forbindelse med udførelsen af deres opgaver, som et resultat af katastrofen eller voldelige handlinger.

Procentdelen af handicap bestemmes ved 6 måneder, 1, 2 eller 3 år og 5 år. Bestemmelse den oprindelige dato interval permanent invaliditet er datoen for indgivelsen af ansøgningen til undersøgelsen. I udnævnelsen af en sådan omprøve dato vil blive betragtet den sidste dag i perioden for permanent invaliditet, som er sat den første undersøgelse. Gennemførelse af en sådan undersøgelse afdeling for social sikring, ansætte læger.

I en erklæring, skal borgeren angive alle data fra lægen, at han holder øje og har alle de oplysninger om helbredstilstand er nødvendig for at afgøre permanent invaliditet. Før indgivelse af en ansøgning, der er en borger forpligtet til at besøge lægen i mindst tre måneder.

Hvis ansøgningen indgives til den definition af permanent invaliditet og en sygdom på samme tid, er en fyldt med et andragende til undersøgelse. Hvis det er nødvendigt, skal en borger indsende med ansøgningen et dokument, der bekræfter årsag til invaliditet:

 • den handling af en arbejdsulykke;
 • Lov af erhvervssygdomme;
 • en afgørelse truffet af en medicinsk bord, hvis sygdommen er opnået i løbet af tjenesten;
 • meddokument bekræfter forbindelsen mellem katastrofe, afprøvning eller ulykke og invaliditet;
 • et certifikat fra myndighederne i ulykken;
 • en retsafgørelse eller en erklæring fra undersøgelsesmyndighederne, hvis skaden skyldes vold.

Undersøgelsen er gennemført på grundlag af dokumenter og interviews med den læge, der er syg. Som et resultat, skal instituttet udsteder en skriftlig rapport, som sendes til borgeren, og den behandlende læge. I tilfælde af uenighed med den afgørelse, som Institut for mennesket, gør et andragende, kan udfordre det i retten.

midlertidig handicap

Midlertidig handicap - dette er et midlertidigt tab af medarbejdere til at udføre deres direkte opgaver.

Denne form for handicap er af kort varighed, så efter en vis periode medarbejderen kan fortsætte til sit hverv.

Ifølge russisk lov, en borger med en midlertidig uarbejdsdygtighed er fritaget fra arbejde og får en godtgørelse fra Social Security.

Afhængigt af, hvorfor uarbejdsdygtighed opstod, frigive en række årsager. Lad os betragte hver af dem.

grunde

Midlertidig handicap kan forekomme af følgende årsager:

 1. Sygdom. Denne årsag findes oftest i forbindelse med et midlertidigt handicap medarbejderen kan ikke udføre det tildelte arbejde til ham. Arbejdskraft betydning kan gå tabt helt eller delvist, og efter passende behandling at komme sig helt.
 2. Ulykke. Denne årsag er, at fandt sted på arbejde eller derhjemme, medarbejderen lige så fører til midlertidig handicap. Vil være forskellige betalinger og det antal dage, som patienten vil være i behandling.
 3. Graviditet, fødsel, abort. Midlertidig handicap på grund af moderskabet er lavet på de virksomheder som barselsorlov og varer i det indstillede antal dage, afhængigt af antallet af fødsler og sværhedsgraden af fødsel og postpartum periode. Til et hospital blev udstedt en generisk måde, skal en kvinde giver et certifikat af medicinske institutioner i graviditeten, og derefter lægeerklæring, gør det muligt at forlade i dekretet. Hvis graviditet er blevet afbrudt, er organiseringen af medicinske institutioner også en lægeerklæring forudinstalleret prøve. Varigheden af hospitalet vil afhænge af tilstedeværelse eller fravær af komplikationer.
 4. Karantæne. Dette er et særligt tilfælde af midlertidig uarbejdsdygtighed, når en medarbejder er suspenderet fra arbejde, hvis:
  - detekteret infektionssygdomme, fordi der er strengt forbudt at kommunikere med andre;
  - at finde et nummer med en bærer af sygdommen kan vedtages med dråber og påvirke den generelle tilstand af medarbejderen. I dette tilfælde handicap slutter, når medarbejderen kommer sig og kommer ud af karantænen.
 5. Suspension. Denne årsag kan opstå på en række faktorer:
  - manglen på specifikke rettigheder, der er nødvendige for at udføre et bestemt job;
  - konstatering i alkoholiske eller giftige stoffer;
  - opnå negative resultater af certificering (afhængigt af hvert enkelt tilfælde, at medarbejderen kan så enten fortsætte med at arbejde eller overført til en anden stilling eller blive fyret).
 6. Omsorg for en syg slægtning. Denne årsag er oftest anvendes til pleje for personer, der ikke har opnået en alder af flertal. Men den regel kan også gælde for de ældre medlemmer af familien, hvis det kan bevises, at sygdommen er alvorlig. I dette tilfælde er betingelserne for handicap begrænset.
 7. Sanatorium behandling. På grund af den midlertidige handicap læge kan udstede en retning sanatorium behandling, der skal valideres og det respektive stykke hospital recepter. Hospitalet udstedt på et generelt grundlag, og præsenteres i en arbejdsplads.
 8. Vedtagelse af børn. I dette tilfælde retten til sygeorlov vises, hvis barnet er mindre end tre måneder. Reglerne er de samme som i dekretet.
 9. Rehabilitering. Hospitalet er af denne grund, og dens varighed er fastsat af den behandlende læge.
 10. Protetik. hospital er den tid, der kræves for fuld helbredelse og procedurerne.

I næsten alle disse tilfælde medarbejderen er afhængig af beregning af midlertidige invalidepension. Mængden og betalingsbetingelser skyldes årsager af handicap.

Kontant betaling for midlertidig handicap opstå, hvis en af de ovennævnte tilfælde indtraf:

 • mens du arbejder under en ansættelseskontrakt;
 • under gennemførelsen af tjenesten eller andre aktiviteter, der indførte en obligatorisk forsikring af midlertidig uarbejdsdygtighed;
 • når sygdom eller skade opstå inden måneder efter seponering af dette arbejde.

For at kunne modtage ydelser fra Social Insurance Fund, du har brug for forsikring. Midlertidig handicap i dette tilfælde, to dage betales af arbejdsgiveren, og derefter - den sociale forsikring, hvis:

 • tilskadekomst opstået på grund af driften af abort eller i forbindelse med insemination
 • tilskadekomst opstået på vej til eller fra arbejde er ikke arbejdsgiveren transport.

Hvem har ret til ydelser

Russiske borgere, udlændinge, der har midlertidig eller permanent ophold i Den Russiske Føderation, samt statsløse personer har ret til at modtage udbytte for midlertidig handicap. Og i denne henseende er følgende kategorier af personer:

 • borgere, der udfører aktiviteter under en ansættelseskontrakt, indrømmede efter at arbejde i overensstemmelse med lovgivningen arbejdskraft;
 • borgere engageret i statslige og kommunale tjeneste;
 • borgere, der er advokater, private entreprenører, landmænd;
 • fysiske personer, der ikke private iværksættere, medlemmer af de generiske små samfund nordlige mennesker, som frivilligt udstedte forsikring midlertidige handicap og bliver fremført ind i sig selv medvirkende FSS baseret FZ № 190 af 31.12.02;
 • andre kategorier af mennesker, der er omfattet af den tvungne socialforsikring i tilfælde af midlertidig manglende evne til at udføre arbejdet, mod betaling af bidrag til FSS.

Hvem og hvor meget at betale

beregning midlertidige handicap finder sted på den første dag i tab af medarbejdere til at arbejde. Mængden af betalingen beregnes på følgende måde: 80% af den gennemsnitlige indkomst - i de første seks dage af hospitalet, 100% - i løbet af de næste par dage.

Hvem er berettiget til midlertidig invalidepension i mængden af 100% fra den første dag i uarbejdsdygtighed:

 • krigsinvalider og andre kategorier af personer med handicap, svarende til denne fordel;
 • likvidatorerne af Tjernobyl-ulykken;
 • Soldater-internationalister, hvis midlertidige handicap - en konsekvens af skade eller sygdom modtaget i udførelsen af internationale gæld;
 • borgere, der er afhængige af tre eller flere børn under 16 år;
 • hustruer officerer og soldater, der arbejder i henhold til kontrakten;
 • donorer i løbet af året efter den sidste levering af blod (i dette tilfælde i det forløbne år en mandlig donor donorblod mindst fem gange, en kvindelig donor - mindst tre gange);
 • donororganer eller væv;
 • forældreløse op til 21 år;
 • borgere med midlertidig handicap og moderskab, i pleje af skrantende barn op til 14 år i pleje af en handicappet person under 18 år, i pleje af et barn op til tre år i tilfælde af sygdom af mor; ved sanatorium behandling;
 • Borgerne sårede arbejdere på grund af en ulykke eller en erhvervssygdom;
 • borgere, der var i forbindelse med udførelsen af offentlige opgaver.

Forsikrede modtager ydelser fra den sociale forsikring fra den første dag, hvis:

 • er der behov for at passe et sygt familiemedlem;
 • person karantæne;
 • person, pasning af et barn under 7 år eller ubrugeligt medlem af familien i karantæne;
 • udføres ved medpokazaniyam protese på et hospital;
 • Det udføres opfølgende behandling på kurstedet i Rusland efter hospitalsbehandling.

Beregningen af midlertidige handicap forekommer i 50% af beløbet i følgende tilfælde:

 • når den manglende evne til at komme på arbejde fandt sted på grund af skader, der opstod som følge af alkohol, giftige eller narkotiske forgiftning;
 • når en borger har overtrådt den ordning, som lægen, eller syntes ikke på det angivne lægeundersøgelse;
 • når den manglende evne til at komme på arbejde fandt sted under fravær fra arbejdet tid.

Dokumenter til beregning af ydelser

Midlertidig handicap - en slags syg. Derfor skal du indsende følgende dokumenter for at opnå kontante betalinger:

 1. sygefravær midlertidig karakter (lægeerklæring).
 2. Hjælp på formular 095 eller 095u.
 3. Uddrag fra en sygehistorie, hvis der tages højde for den studerende akademotpuska, forme eller 027 027u.
 4. Hjælp i enhver form, forseglingen af staten hospital eller læge.

Særlig opmærksomhed skal rettes mod sygefravær. Det har ret til at udstede kun de personer, der har en medicinsk kraft på grundlag af spetslitsenzii.

Funktionelle funktioner hospital ark:

 1. Tilstedeværelsen af tomrum. På grundlag heraf arbejdsgiveren frigiver medarbejderen til at udføre de arbejdsopgaver.
 2. Tilstedeværelsen af regnskabsfunktionen. Den bulletin er fastgjort til resten af dokumenterne i personale, regnskab, forsikring papirarbejde.
 3. Oprettelse af medicinsk statistik. Baseret på hospitalet bulletin er forskellige medicinske rapporter og analyser foretages på fordelingen af en sygdom.
 4. Tilgængeligheden af det økonomiske aspekt. Ved hans præsentation af betalt midlertidige handicap. Beregningen sker efter årsagerne til fraværet, og antallet af dage med manglende forekomst på arbejdspladsen.

fratagelse af fordele

Midlertidige invaliditetsydelser kaldes kontantbetalinger på bekostning af social forsikring, som kompenserer for tabt arbejdsfortjeneste, når en medarbejder er midlertidigt forhindret i at deltage på arbejdspladsen på grund af sygdom eller andre forhold er fastsat i lovgivningen.

Fratage af fordelen kan være af følgende grunde:

 • forsætlig påførelse af skade på deres eget helbred med det formål at undgå de job opgaver eller simulering af sygdommen (i disse tilfælde, at de kontante betalinger, der blev foretaget før påvisning af overtrædelsen, skal der inddrives fra medarbejderen ved domstolene);
 • alkoholmisbrug, lægemiddelstoffer eller scoring handling baseret på virkningerne af disse stoffer;
 • begået af kriminelle handlinger;
 • overtrædelse af medarbejderen som foreskrevet af den behandlende læge, uden god grund: manglende varetagelse af den læge på det aftalte tidspunkt uden en god grund, at fiasko vises i den medicinske og sociale kommission (fordelene ophører med at være udbetalt fra det øjeblik, afsløring databaser);
 • begå pjækkeri indtil forekomsten af midlertidige handicap (hvor medarbejderen er berøvet fordele for varigheden af uarbejdsdygtighed).

særtilfælde

Mere skal overveje de risici og forsikringssager ved føderale lov nummer 213 af 24/07/09. Dette omfatter midlertidig handicap og moderskab, samt medlemmer af familiens udgifter på grund af forekomsten af den forsikrede begivenhed. Disse omfatter:

 1. Sygdom eller tilskadekomst af den forsikrede.
 2. Graviditet og fødsel.
 3. Fødslen af et barn eller børn.
 4. pasning af et barn op til seks år.
 5. Død af den forsikrede eller familiemedlem til en mindre alder.

Vi fandt ud af på grundlag af hvilke der er forsikring. Midlertidig handicap og moderskab er betalt på grundlag af følgende typer af forsikringsdækning:

 1. Kontante fordele for midlertidig handicap.
 2. Kontante betalinger for graviditet og fødsel.
 3. betalinger af engangsbeløb til de kvinder, der stod på kontoen i de tidlige faser.
 4. betalinger engangsbeløb for barnets fødsel.
 5. Månedlig betaling af op til halvandet år.
 6. Betaling til begravelse.

Betingelser, størrelsen af ydelser og betaling fremgangsmåden i forbundslov № 81 af 19.05.95 og FZ № 8 på 12.01.96.

Forsikrede personer har ret til:

 • rettidig levering med debut af forsikringssager;
 • modtage oplysninger om vurderingen i FSS og føre tilsyn med overførsel af midler vedrørende social sikring;
 • søge råd om forsikring og gratis hjælp nødvendig for at opnå fordele (sammensætning af udsagn, applikationer og andre juridiske dokumenter);
 • kontakt FSS til validering periodisering af ydelser;
 • beskytte deres rettigheder og interesser i retten.

Forsikrede skal:

 • indsende autentiske dokumenter, baseret på hvilke udbetalinger vil blive foretaget og løses juridiske spørgsmål;
 • underrette arbejdsgiveren om FSS eller omstændigheder opstår, som kan påvirke de betingelser og størrelse fordelene herved;
 • observere regime ordineret af en læge, til et bestemt tidspunkt på uarbejdsdygtighed eller moderskab;
 • at opfylde andre krav, som den russiske lovgivning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.