Kunst og underholdningMusik

Komponist Glinka MI:. Kreativitet og biografi

Russiske komponist Glinka forlod en betydelig avance i musikkens verden, stod bag den karakteristiske russiske skole af sammensætningen. Hans liv i stedet for mange: kreativitet, rejser, glæde og vanskeligheder, men dens vigtigste aktiv - musikken.

Familie og Barndom

Fødestedet for den fremragende komponist Glinka i Smolensk provins maj 20, 1804 i landsbyen Novospassky. Hans far, en pensioneret kaptajn, havde nok formue at leve komfortabelt. Glinka oldefar var en polak af fødsel, i 1654, da de Smolensk lander videre til Rusland, han modtog russisk statsborgerskab, han scorede til ortodoksi og begyndte at leve livet i den russiske godsejer. Child straks givet til pleje af bedstemor, der løftede sit barnebarn i traditionen fra den tid holdt ham i et indelukket rum, udviklede sig ikke fysisk, zakarmlivala slik. Alt dette dårlig indvirkning på sundheden hos Michael. Han voksede smertefulde, lunefuld og feminin, selv senere kaldet "mimoser".

Glinka næsten spontant lært at læse efter præsten viste ham brevet. Fra en tidlig alder viste han musikalske talent, lærte han at kobber bassiner til at simulere lyden af klokker og synge sange babysitter. Kun seks år vendte han tilbage til sine forældre, og de begynder at engagere sig i hans opvækst og uddannelse. For ham invitere en guvernante, som ud over almene fag lærte ham at spille klaver, og senere blev han stadig mastering violin. På dette tidspunkt, drengen læser en masse, er glad for bøger om rejser, så er denne lidenskab bliver til kærlighed til at ændre steder, som vil eje Glinka liv. Han tegner også lidt, men musikken tager den vigtigste plads i hans hjerte. Dreng i en livegen orkester lærer mange værker af den tid, mødtes med musikinstrumenter.

års studier

Jeg boede i landsbyen Mikhail Glinka længe. Da han var 13, hans forældre tog ham med til den nyligt optrådte i St. Petersborg kostskole på Pædagogisk Institut. Lær drengen ikke var meget interessant, da en stor del af det program, han havde allerede mestrer hjem. Hans vejleder var den tidligere Decembrist V. K. Kyuhelbeker og klassekammerat - bror A. S. Pushkina, med hvem Michael mødtes første gang på det tidspunkt, og senere blev venligt.

I pansionerskie år det konvergerer med Prince Golitsyn, S. Sobolewski, Rimsky-Korsakov, N. Melgunov. I løbet af denne periode, er det væsentligt at udvide sine musikalske horisont, der er fortrolige med opera, besøger talrige koncerter, samt handler med kendte musikere på den tid - Bem og Fields. Han perfektionerer sit klaverspil teknik og modtog sine første lektioner i komponere erhverv.

Kendt pianist S. Mayer arbejdet med Michael i 20'erne, undervisning ham arbejde komponist, rettigheder for sit første opus, der giver det grundlæggende i at arbejde med et orkester. På den sidste aften Glinka gæstehus parret med Mayer spillede en koncert Hummel, demonstrerer deres færdigheder i det offentlige. Komponist Mikhail Glinka uddannet fra pensionatets anden præstation i 1822, men lysten til at lære mere erfarne.

Den første oplevelse af at skrive

Efter eksamen fra pensionatet, at komponisten Glinka ikke travlt søge service, god økonomisk situation tillod det til ham. Far havde ikke travlt med valg af sin søn arbejdsplads, men ikke mener, at hele sit liv vil han være at gøre musikken. Komponist Glinka, musikken til der bliver vigtigt i livet, fik en chance for at gå til vandet i Kaukasus til korrektion af sundhed og i udlandet. Han forlader ikke de musikundervisning, studerer vesteuropæiske arv og komponerer nye motiver, bliver det en konstant indre behov for det.

I 20'erne skrev Glinka den berømte sang "Du skal ikke friste mig unødigt" på de vers Baratynsky, "Du skal ikke synge, min skønhed, med mig" i teksten i Pushkin. Viser sig og hans instrumentale værker: Adagio og Rondo for orkester, string septet.

Livet i verden

I 1824, komponisten M. I. Glinka tiltrådte tjenesten, bliver assistent sekretær i Office of Communications. Men tjenesten har ikke fungeret, og i 1828 han trådte tilbage. På dette tidspunkt, Glinka køber et stort antal venner, taler med Alexander Griboyedov, A. Mickiewicz, A. Delwig, Odoyevsky V., V. Zhukovsky. Han fortsætter med at lave musik, deltager i de musikalske aftener derhjemme Demidova, skrev en masse sange og romancer, problemer med Pavlishchev "Lyrisk albummet", hvor værker af forskellige forfattere er blevet indsamlet, herunder hans egen.

udenlandske erfaringer

Traveling var en meget vigtig del af livet i Mikhail Glinka. Den første store oversøiske tur han gør efter udgivelsen af pensionatet.

I 1830 gik Glinka til en stor tur til Italien, som blev spredt over 4 år. Formålet med turen var at behandling, men det bragte ikke den rette resultat, og musikeren ikke gør det alvorligt, konstant afbryde behandlingsforløb, læger og skiftende byen. I Italien mødte han med Karl Briullov, med fremragende komponister fra den tid: Berlioz, Mendelssohn, Bellini, Donizetti. Imponeret af disse møder Glinka skrev kammerværker af udenlandske komponister over temaet. Han har været i udlandet med de bedste lærere, forbedre ydeevnen teknik, musik teori undersøgelser. Han er på udkig efter sin stærkt tema i kunsten, og at for ham at blive hjemve, hun opfordrer ham til at skrive seriøse værker. Glinka skaber "russiske Symphony" og skriver variationer over russiske sange, som derefter indtaste de andre store værker.

Stor kompositoriske arbejde: M. Glinka

I 1834 Mikhail far døde, modtager han økonomisk uafhængighed og begynder at skrive en opera. Selv i udlandet Glinka indså, at hans opgave - at skrive på russisk, det var afsæt for skabelsen af en opera baseret på national materiale. På dette tidspunkt det er inkluderet i de litterære kredse i St. Petersborg, hvor der var Aksakov, Zhukovsky, Shevyrev Pogodin. Alle taler om russisk opera skrevet Verstovsky dette eksempel inspirerer Glinka, og det tages som skitser til operaen på romanen af Zhukovsky "Marina Grove". Planen blev ikke realiseret, men det var i begyndelsen af arbejdet med operaen "Et liv for zaren" om emnet, tilskyndet af Zhukovsky, baseret på legenden om Ivan Susanin. Den store komponist Glinka gik ned i musikhistorien præcis som forfatteren til dette arbejde. I det, lagde han fundamentet for russiske opera skole.

Premieren fandt sted den 27. november 1836 var en grand succes. Og det offentlige, og kritikere tog sammensætning er yderst gunstig. Efter at Glinka bliver tildelt dirigent Court Kapel, og blev professionel musiker. Succesen inspirerede komponisten, og han begynder at arbejde på en ny opera på Pushkin digt "Ruslan og Lyudmila". Han ønskede at skrive librettoen af digteren, men hans alt for tidlige død forhindrede realiseringen af disse planer. I sit arbejde som komponist Glinka demonstrerer en moden talent og overlegen teknik. Men "Ruslan og Lyudmila" blev vedtaget mere cool end den første opera. Det er meget frustrerende Glinka, og han var ved at komme til udlandet igen. Opera komponist arv er lille, men det havde en afgørende indflydelse på udviklingen af den nationale skole af sammensætning, og stadig, disse værker er et klart eksempel på russisk musik.

Symfonisk musik af Glinka

Udviklingen af den nationale tema er afspejlet i den symfoniske musik af forfatteren. Komponist Glinka skaber et stort antal af den eksperimentelle karakter af de værker, han er besat af at finde en ny form. I sine skrifter, vores helt viser sig som en romantisk og Melodist. Værker af Glinka komponist udvikler genrer i russisk musik som folkemusik genre, lyrisk og episk drama. De vigtigste af hans værker er ouverturen "Night i Madrid" og "Aragon Jota", symfonisk fantasi "Kamarinskaya".

Sange og romancer

Portræt af Glinka (Komponist) ville være ufuldstændig uden omtale af hans sangskrivning. Hele sit liv skrev han romancer og sange, der bliver utroligt populære allerede i hans levetid. Alle skrev han omkring 60 vokalværker, hvoraf de mest bemærkelsesværdige er: "Jeg husker en vidunderlig øjeblik", "Anerkendelse", "Associated Song" og mange andre, der i dag er en del af det klassiske repertoire af sangere.

privatliv

I privatlivets fred for komponisten var Glinka ikke heldig. Han giftede sig med en dejlig pige, Ivanovoy Mare Petrovne i 1835, i håb om at finde i hende en åndsfælle og et kærligt hjerte. Men meget hurtigt, et væld af uoverensstemmelser mellem mand og kone. Hun var en stormfuld sociale liv, at bruge en masse penge, så selv indtægterne fra godset og til at betale for musikalske værker af Glinka manglede. Han blev tvunget til at tage disciple. Den endelige brud opstår, når i 1840 Glinka nyder Kate Kern, datter af Pushkin muse. Han søgte om skilsmisse på dette tidspunkt ser det ud til, at hans kone hemmelighed giftede sig med en isvaffel Vasilchikova. Men adskillelsen er forsinket i 5 år. I løbet af denne tid, Glinka gik igennem en rigtig drama: Kern gravid, krævede ham til drastiske foranstaltninger, han støttede hende at slippe af med barnet. Gradvist, glød relationer falmet, og når skilsmissen blev opnået i 1846, har Glinka havde ikke lyst til at gifte sig. Resten af sit liv tilbragte han en afhængig venlige parti og orgier, som har en skadelig virkning på hans allerede dårligt helbred. Februar 15, 1857 in Berlin, Glinka døde. Senere, efter anmodning fra hans søster døde rester blev transporteret til Rusland og begravet i Tikhvin Cemetery i St. Petersborg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.