FormationVidenskab

Kommunikationsteori

Kommunikationsteori - en videnskabelig disciplin af den sociale proces af interaktion, der ligger til grund alle processerne i menneskers liv i særdeleshed og samfundet generelt. interaktioner og resultater selve den har det samme navn.

Kommunikation Teori forskelligt behandlet i værker af berømte videnskabsmænd.

Så MS Andrianov indså under det semantiske aspekt af interaktion i samfundet. IP Yakovlev mente, at kommunikationsteori - den videnskab, som studerer betydningen af kommunikation i samfundet, dets struktur, udviklingsværktøjer, de processer og andre aspekter. Sillars og Baxter fandt det et middel til at opbygge og vedligeholde relationer. SV Borisnovym kommunikationsteori forstås som processen med at overføre information via forskellige kanaler, samt dets perception, hvilket skyldes den sociale og forekommer i form af kommunikation mellem specifikke individer og masserne via visse midler.

Samme SV Borisnov identificerede adskillige modeller for kommunikation, som blev dannet i færd med historiske udvikling.

Først og fremmest, det er en model G. Lassuel. Hun er en klassiker, består af fem elementer, der indgår i kommunikationsprocessen:

  • kommunikator, der er den, der sender en besked;
  • budskab, er det formålet for overdragelsen
  • kanal, det vil sige en fremgangsmåde af denne transmission;
  • publikum, dvs. orientering af indlæg en bestemt person eller flere personer;
  • resultat, der er effektiviteten af den transmitterede meddelelse.

Socio-psykologiske model af T. Newcomb. Det kaldes også interaktionistisk. Denne model tager højde for forholdet mellem deltagerne selv og til at kommunikere deres holdning til det behandlede emne. Hun hævder, at i tilfælde af sammenfald af interpersonelle relationer , vil deltagerne i kommunikationen søge at forhandle deres forhold til objektet er også i overensstemmelse. Hvis forholdet mellem fagene kommunikation ikke stemmer overens, så deres holdning til samtalen objekt vil også være anderledes. Fortalere for denne model mener er ikke helt normalt en situation, hvor den tilsyneladende misforhold af forbindelserne mellem parterne i samtalen foregår sammenfald af deres forhold til det behandlede emne.

Støj model Shannon - W. Weaver. Den adskiller sig fra den klassiske model for kun et ekstra element - støj eller interferens, hæmmer processen for kommunikation. Når der er forstyrrelser i de kanaler og programmer, der er teknisk støj. De forvrængning værdier af den transmitterede meddelelse - en semantisk støj.

Faktor Model H. Malecki. Det er en variant af den tidligere model med inddragelse af yderligere faktorer, som danner forbindelse med kommunikationsprocessen og påvirke dens fag.

Lukket model K. Osgood og W. Schramm. Det finder den, der sender meddelelsen og den person, der modtager det, som ligeværdige partnere.

Tekst under model A Piatigorsky kommunikation forstå menneskets samspil med andre og med sig selv ved hjælp af en skriftlig meddelelse formular.

Jakobson foreslået en model for kommunikation, i hvilken kommunikation skal forstås som en talehændelse. Den vigtigste rolle i den tilhører sproget, og ikke oplysninger (i modsætning til Shannons model).

Grundlæggende om kommunikation teori betragtes i mange lærebøger beregnet for studerende på sociologi, psykologi, jura, statskundskab og andre discipliner relateret til de forskellige aspekter af det sociale liv. Spørgsmål om kommunikation i samfundet er godt dækket i værker SV Borisnova, MS Andrianova O. A. Gulevicha, IP Yakovleva, P. Watzlawick og andre forskere. Den mest populære er Pocheptsov "Theory of Communication", udgivet i 2001, det fortsætter med at blive genoptrykt, da interessen for det er stadig på et højt niveau.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.