Af teknologiElektronik

Køleskab ikke fryser: årsager, reparation køleskabe derhjemme

Moderne apparater spiller en vigtig rolle i folks liv. Køleanlæg, gas og el-komfurer, mikrobølgeovne, vaskemaskiner, kan små apparater ikke kun gøre livet lettere, men også til at mislykkes, og derved sætte hjemmeholdet ind i problemer. Kendskab årsagerne til de hyppigste nedbrud og regler for drift af enheder, kan du undgå de fleste problemer. Det sker ofte, at køleskabet ikke er frost, kan årsagerne være anderledes. Mest sandsynligt, brudt tæthed kølekredsløb. I de fleste tilfælde, at fejlen ligger hos ejeren, der ignorerer normer for drift.

De mest almindelige årsager til svigt af køleskabet

Til dem omfatter følgende:

  1. Producent bruger deklasserede komponenter i produktionsprocessen.
  2. Denne bruger har overtrådt reglerne for drift af husholdningsapparater.

Når køleskabet ikke er frost, kan fiasko årsager være til lav kvalitet komponenter, der er mere almindelige i de indenlandske eller kinesiske producenter, men også prisen på sådanne anordninger er meget lavere. I dette tilfælde alene vil ikke arbejde for at reparere kølesystemet.

Køleskab ikke Morozov grund til at misbruge

Ifølge reglerne for brug, bør afkøling enheder være underlagt periodisk afrimning. Hele processen i moderne køleskabe med dryp system tager tre til fire timer og, selvfølgelig, ikke alle har tålmodighed til det. Folk forsøger ofte at skrabe isen, herunder skarpe genstande.

Selvom passet operation er strengt forbudt. En sådan indsats kan forårsage skade på integriteten af kølesystemet. Lille nok huller - og hele kammeret tæthed vil blive kompromitteret, hvilket fører til lækage af freon.

Tilstoppet kapillarrør

Dette er en anden almindelig årsag når dårlige fryser køleskab. Kapillarrør (kapillarrør) - er en væsentlig bestanddel i apparatet systemet af instrumentet, som tjener til at lede kølemiddel til kølekredsløbet. I processen, kan et rør blive tilstoppet.

Kan jeg rengøre kapillarrøret?

Forsøg at fjerne forhindringen selv behæftet med fremkomsten af ridser, og den mindste skade - nøglen til at bryde kapillarrøret. Denne fejl kan ikke elimineres uden at guiden. Har en speciel hydraulisk redskab, hvormed han skubber blokeringen. Ligeledes kan masteren pumpes ind i røret med nitrogen for at fjerne obstruktion, men denne metode er ikke sikker. Hvis det er muligt, klientens samtykke, det ændrer røret og pumpning freon.

defekt kompressor

Masters kalder det hjertet af køleanlægget, gennem sit arbejde på konturen jagter freon. De fleste moderne køleskabe denne detalje ikke folde henholdsvis i tilfælde af brud det er at være helt udskiftes.

Hvis køleskabet ikke er frost, forårsager skade på kompressoren kan være anderledes. Main - enheden arbejdede uafbrudt i meget lang tid og bare brændt ud. Dette kan forekomme, når de sættes i køleskabet varme produkter, termostaten fungerer, og ikke standse kompressoren, indtil det er en forudbestemt temperatur i kammeret. En anden grund - et kammer dannet is lag er tilstrækkeligt, gastrykket i kredsløb er utilstrækkelig, vil kompressoren fungere kontinuerligt.

Defekt termostat

Denne enhed er ansvarlig for temperaturen i kamrene. Hvis maden i køleskabet ikke længere frosne, behøver væggene ikke vises sædvanlige dråber af is, og kompressoren er defekt og derefter sagen i en inkubator. Ændre det derhjemme vil ikke lykkes. Køb termostat til køleskab du kan eje, men arbejde på sin udskiftning skal udføres af en kvalificeret tekniker.

Dette er en billig vare, men dens installation kræver specialviden for korrekt ledningsforbindelser, ellers den nye enhed kan straks fejle. Ud over køleskabet termostaten skal vælges ikke kun af typen, men også på frimærket enhed, så hvis der er nogen tillid til det rigtige valg, og det er bedre at overlade masteren.

De bi- enheder, sker det også, at ingen fryser fryser og fryser fungerer korrekt, kan årsagen til dette også være et svigt af termostaten.

Hvordan at fastsætte et køleskab derhjemme?

Inden vi går videre med reparation, er det nødvendigt at læse databladet af enheden og dens funktionsprincip. De vigtigste ting i køleskabet - det er en kompressor, der forårsager den freon til at bevæge sig langs konturen. Koldformet baseret på de tre komponenter er indbyrdes forbundet af rør. Systemet fungerer hladogeneriruyuschy gas, der køler radiatorsystemet og omdanner det i den flydende tilstand. Gassen returneres derefter i denne form til fordamperen.

Når princippet om driften af enheden vil være klar, kan du begynde at søge efter fejlen kilde. Selvfølgelig, hvis reparationen er forbundet med udskiftning af komplekse dele uden hjælp fra føreren ikke kan gøre, hvis fejlen i det elektriske, du kan prøve at løse situationen selv.

Når køleskabet ikke er frost, kan årsagerne identificeres ved ekstern prøve. Først, skal du købe specialværktøj (universel testeren og indikator skruetrækker) og afgøre kvaliteten af netspændingen. Den normale sats - ca. 220, små afvigelser er acceptable. Næste inspicere ledning og stik, om knæk eller skader (fx kæledyr tænder).

Hvis årsagen til fejlen i dette tilfælde, vil reparation af køleskabe i hjemmet ikke være et stort problem. Skift ledningen helt og fjern beskadigede del og re-forbinde ledningerne, isolere dem, kan du ejer, uden hjælp fra guiden.

En anden almindelig årsag til, at køleskabet var brudt - ude af drift relæ der har ansvaret for at starte køleskabet. Det ligger ved siden af kompressoren. Under inspektionen er det nødvendigt at afbryde de fleksible ledninger og tjekke styrekredsløb. Det er ret nemt. For at gøre dette, skal du blot lukke to ledninger fra relæet og at fastslå, om der er kontakt mellem trådene og inddragelse af en gaffel. Hvis kontakten er, ledningen og temperatursensoren er driftsklar.

Nogle gange den grund, at den knækkede køleskab, måske lidt skade, men vigtig detalje. For eksempel temperaturføleren. For at kontrollere sandsynligheden af sådant svigt, skal du tage det ud og frakoble ledninger. Med hjælp fra en tester, kontrollere hver ledning. Hvis kredsløbet er - behovet for at udskifte sensoren. Som nævnt ovenfor, er det bedre at overlade udskiftning af en professionel, især hvis det er et moderne køleskab.

Hvis det har tabt sovjetsystemet optøning enhed - kan du indstille jumper. Den er lavet med en metal bug.

Den omstændighed, at enheden vil fungere uden kontrol fra og det skal gøres manuelt. Hvis du udfører en reparation af køleskabe i hjemmet, skal du huske, at dette kan føre til hurtig svigt af kompressoren, som i moderne enheder i normal drift ikke mere end 10 minutter i timen. Og vigtigst af alt - temperaturføleren ved pausen stadig nødvendigvis udskiftes.

konklusion

Hvis der efter visuel inspektion for at fastslå årsagen til skader på køleskabet kunne ikke - du har brug for at ringe til mester, eller kontakte servicecenteret. Kølesystem - temmelig skrøbelig struktur, og en forkert bevægelse kan forværre skaden og dermed øge prisen på reparationer. At købe et køleskab, skal du sørge for at læse datablad og betjeningsvejledning for. I intet tilfælde kan ikke skrabe væggen i køleskabet under afrimning og sætte det varme produkter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.