Af teknologiElektronik

Har jeg brug for et UV-filter til kameraet?

UV-filter - et UV-filter. Dets vigtigste formål - beskyttelse af optiske linser mod skader, støv og snavs (det hele hurtigt ødelægger linsen). Også sådanne optiske elementer retard ultraviolet lys ved optagelse fjerne objekter. Efter digital matrix og film, i modsætning til det menneskelige øje er mere følsomt over for denne type stråling. UV-filter er meget nyttigt for at fotografere i et bjergrigt område, hjælper det at undgå en blå plak i billederne.

Hele regionen i det ultraviolette spektrum kan opdeles i tre områder: den langt - 280 nm og kortere (UV-C); medium - 320-280 nm (UV-B); og en proksimal - 400-320 nm (UV-A). Følsomhed digitale enheder er lavere end filmen, så det tager en proksimal bånd, og filmen er i stand til at binde al ultraviolette område (men det menneskelige øje kan ikke se er ikke i en af disse intervaller). Men mulighederne for filmkameraer begrænser muligheden af optiske linser. UV-filter savning f.eks stråling ved 320 nm (midterste og fjerne område).

Når du vælger et sådant produkt skal du starte fra diameteren af linsen. Det vil sige, at finde ud af hvilket filter er egnet til dit kamera, du har brug for at kende den linse diameter af gevindet (det angiver indersiden af låget). Prisen på produktet afhænger af dens størrelse. Da UV-filter diameter på 52 mm er $ 10-15, og 77 mm - 30-40 dollars.

UV-filtre er opdelt i kategori fire grupper:

  • Neutral - neutral, farveløs;
  • SkyLight - Pink, er designet til at give billeder af varme farver;
  • direkte UV - ultraviolet;
  • Haze - mod dis.

På trods af de ydre forskelle, målet med denne gruppe er en - linse beskyttelse mod ydre påvirkninger, UV og farve af røg. Den mest populære er UV-filter og Skylight.

Meget ofte sælgere Skylight præsenteres som den bedste og derfor dyre, men effekten af varme farver i billedet er kun beregnet til filmkameraer på figuren er det er reduceret til nul ved tilstedeværelsen af hvidbalancen farve.

Når du vælger et sådant produkt bør ikke glemme, at den vigtigste funktion - er at beskytte den optiske linse fra mekaniske påvirkninger og UV-beskyttelse, etc. - er sekundær. Mange amatører spørgsmålstegn ved filtrering evne ultraviolet stråling, fordi billedet er stort set ingen effekt (ifølge producenten, filter beskytter digitale matrix). Ifølge disse fotografer til produktion af fotografiske optik virksomheder er simpelthen indløsning på amatør fotograf. Så ofte anbefaler at vælge den ene eller anden UV-filter er baseret på egenskaberne af mekanisk beskyttelse. Selvom beskyttende linser og betragtes som den billigste, men glem ikke, at nogen objektiv - det er først og fremmest en barriere for transmission af lys, så det er bedst at købe et produkt fra en velrenommeret producent, lavet af materialer af høj kvalitet med en stærk lystransmission.

Brug UV-filtre eller ej, skal beslutte sig en amatør fotograf, men at træffe foranstaltninger til at beskytte objektivet, er det nødvendigt, fordi prisen på en god optisk system kan være endnu højere end prisen på selve kameraet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.