FormationUngdomsuddannelse og skoler

Kattefamilien. Vilde katte. Store og små katte

Dyr kat familie - uovertrufne jægere. De anses for at være meget farlig og dygtig rovdyr. Dette er ikke overraskende, da det for jagt på vilde katte - den eneste måde at overleve i naturen. Hvor ofte har vi nogle gange glemmer, at den fluffy hvide kat, der sover på sofaen med os - en nær slægtning af sådanne farlige og utæmmede dyr, som en tiger eller en løve.

Den første kat

Feline begynder sin historie i de fjerne forhistorisk tid. Omkring 70 mio. År siden i alverden jeg sluttede den æra af dinosaurerne, og i deres sted kom de første pattedyr. Evolution har ført til adskillelse af dyrene på planteædere og rovdyr. Og begge af dem skulle gå en lang vej for udvikling, at leve op til vores tid.

Miacidae - veludviklet gren af rovdyr, ifølge forskerne dukkede 65-34 millioner år siden. Det menes, at de var forfædre alle de nuværende 11 familier af kødædende (Hunden, Cunha, Bjørn og andre, herunder dem, vi er interesseret i katten familien).

Miacidae besidder lille størrelse, havde en lang hale og korte ben, der satte dem i stand til at bevæge sig let både på jorden og i træerne. Deres udvikling er med rette betragtes som tilladt af deres øverste gamle rovdyr.

"Dette" er en gammel kat dukkede omkring 25 millioner. For år tilbage, på størrelse med kampen moderne trav. Hendes navn - psevdoailurus, er et vigtigt element i dets udvikling anses for at være i stand til at bevæge sig på tæerne, så dyret har fået mulighed for at stille og roligt snige sig ind på ofrene. En anden vigtig begivenhed i dets udvikling kan kaldes fremkomsten af skarpe hugtænder, fælles for alle katte.

Det var fra hende, og der er en moderne kat familie. I det næste årtusinde gamle kat har passeret mange stadier af dannelsen før nået vores tid i sin nuværende form. Mange af disse former ikke kunne konkurrere og forsvandt fra jordens overflade. Blandt dem var, og sabeltandede tigre, uddøde relativt nylig - kun 8000 år siden. Desværre, i vor tid, på grund af den person truede mange rovdyr af kattefamilien. På grund af de værdifulde pels folk har drastisk reduceret deres befolkning.

mangfoldighed

En virkelig alsidig og broget kat familie. Repræsentanter har betydelige forskelle i vaner, fysiologi, farve og størrelse. Den mindste repræsentant for familien føler rusten (broget rødlig) kat.

Sin maksimale størrelse når 48 cm (kropslængde), halen - 25 cm og vægt af store hanner næppe når 1,5 kg. Hvad kunne denne lille dyr konkurrere med de største medlemmer af katten - en tiger, hvis vægt når 300 kg, længde - 380 cm (inklusive halen omkring 100 cm).

fælles træk

På trods af disse betydelige forskelle i størrelse, er der en række karakteristika fælles for alle, der hører til katten familien. Billeder af disse dyr viser, at de har en yndefuld, proportioneret krop, let afrundet hoved, som ligger i en kort hals, middellang ben med bløde puder og hale er normalt lang.

Der er nogle vigtige fællestræk i forbindelse med jagt levetid af dyret.

Strukturen af tænderne. Alle katte har lange, skarpe hugtænder, formet som let buede kegler. Når de bider de er i stand til at anvende deres dybe og endda dødelige kvæstelser.

Skarpe kløer. Intet andet vildt dyr har sådan skarpe kløer, hvad naturen har begavet kattefamilien. Denne kraftfulde værktøj hjælper dyret til nemt klatre i træer, fange og holde deres bytte. Og så kløerne er ikke tupilis og ikke forkælet, katte er i stand til at skjule dem i et specielt anført fordybning. Dette, samt blød pude på fødderne, så dyret kan bevæge sig næsten lydløst.

Af den måde, geparden - den eneste i familien, der ikke har optrækkelige kløer, men han greb ikke ind, fordi de hjælper dyret til at udvikle enorm hastighed, der udfører funktionen af knopper (ligesom på en sko-løbere atleter).

Diskret farve. Farverne på katte er meget forskelligartet, men det ligger i en ting - evnen til at skjule i det velkendte miljø af dyrs levesteder. Uanset om det er farve stribet tiger eller løve sand farve - maleri lader dig forblive usynlig, mens jagt.

klassifikation

kattefamilien betinget opdelt i to undergrupper: de store og små katte, som igen er opdelt i slægter og arter. I alt er der 14 slægter og 35-38 arter (det antal afhænger af metode til klassificering). Generelt ganske vanskeligt at gennemføre adskillelsen som kendetegn er ofte ganske små.

Den store katte underfamilie inkluderer alle 3 slags de resterende 11 konto til små katte. Mærkeligt nok, baseres klassificeringen ikke på størrelsen og andre morfologiske træk. På grund af dette, i underfamilie af små katte er repræsentanter større end i underfamilie af de store katte. For eksempel, Puma, katte relateret til små, mere end Leopard, der er nævnt den store katte.

forskelle

En tilsyneladende små forskelle mellem de to grupper er strukturen af hyoidbenet. Ved det store katte, den består af brusk, mens der i denne del af den lille baser af sprog er fuldstændigt forbenet. Måske er det på grund af denne funktion, de første katte i stand til at brøle, og den anden - at spinde mens indånding og udånding.

Der er nogle forskelle i adfærd. Store katte trapeznichayut liggende og små - siddende eller stående (huske hans huskat).

Selv en af de forskelle - hvilken form tager eleven i skarpt lys. For små katte bliver det smalle, ligesom et hul, mens store - indsnævrer, men forbliver cirkulære.

Som du kan se, signifikante forskelle mellem de underfamilier er ikke tilgængelige.

levesteder

Katte spredt bogstavelig talt hele verden. De er i stand til at tilpasse sig næsten enhver form for terræn og klima. Men vildtlevende katte er fraværende på disse kontinenter, som Australien og Antarktis. Nej de er også på de store øer som Grønland, Madagaskar og Ny Guinea.

I Rusland, de to underfamilier er fælles, kun ni arter: sneleopard, Amur leoparden, sibiriske tiger, los, Bengal kat, hus (junglekat), vildkat, vildkat og manul.

Det er alt for i dag om katten familien. Billeder, som ligger lige over viser dig den sneleopard (Snow Leopard), der bor i vores land.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.