ForretningIndustri

Katodisk beskyttelse af rørledninger korrosion: det udstyr, drifts-princippet

Midler til beskyttelse mod korrosion , for at forlænge levetiden af metalkonstruktioner, samt at bevare sine tekniske og fysiske egenskaber under drift. På trods af de mange forskellige metoder til at sikre anti-korrosions handling, fuldt beskytte genstande fra ødelæggelse af rust er det muligt kun i sjældne tilfælde.

Effektiviteten af en sådan beskyttelse ikke kun afhænger af kvaliteten af slidbanen teknologi, men også fra betingelserne for dens anvendelse. Især metalstruktur besparelser rørsystemer deres bedste egenskaber demonstrerer elektrokemisk korrosionsbeskyttelse baseret på katoderne. Forebyggelse af dannelsen af rust på disse meddelelser er naturligvis ikke den eneste felt for anvendelsen af denne teknologi, men på hele karakteristika dette område kan betragtes som den mest relevante elektrokemiske protektion.

Forståelse af elektrokemiske beskyttelse

Beskyttelse af metaller mod rust ved hjælp af elektrokemisk behandling er baseret på afhængigheden af elektrodepotentiale af materialet fra hastigheden af korrosionsprocessen. Metalkonstruktioner skal opereres i et potentielt interval, hvor deres anodisk opløsning er under den tilladte grænse. Sidstnævnte i øvrigt er bestemt af den tekniske dokumentation til drift af anlægget.

I praksis er den elektrokemiske korrosionsbeskyttelse indebærer tilslutning til det færdige produkt med en konstant strømkilde. Det elektriske felt ved overfladen og i strukturen af den beskyttede genstand genererer polarisering elektroder, på grund af korrosion, og som styres destruktion proces. Faktisk de anodiske områder på metallisk struktur bliver katoden, således at forskyde de negative processer, opretholde sikkerheden af målstrukturen.

Det transporterende princippet om katodisk beskyttelse

Der er katodisk og anodisk beskyttelse af den elektrokemiske type. Den mest populære endnu ikke modtaget den første koncept, som bruges til at beskytte rørledningerne. Som et generelt princip, gennemførelsen af denne fremgangsmåde bliver objektet forsynes med strøm fra den negative pol af en ekstern kilde. Især kan det således være beskyttet stål eller kobberrør, hvorved katoden polarisering vil forekomme med overgangsdelene af deres potentialer i anoden tilstand. Som følge heraf vil korrosionsbeskyttet struktur aktivitet reduceres til næsten nul.

På samme tid, kan og katodisk beskyttelse, har forskellige versioner. Den ovenfor beskrevne teknik er udbredt polarisering fra en ekstern kilde, men elektrolytten fungerer effektivt og afluftning metode med faldende hastighed katodiske processer, såvel som frembringelse af slidbanen barriere.

Det har gentagne gange observeret, at princippet om katodisk beskyttelse er realiseret af en ekstern strømkilde. Faktisk, i hans arbejde er den vigtigste funktion af korrosionsbeskyttelse. Udfør disse opgaver særlige stationer, der normalt indgår i den samlede infrastruktur rørledning vedligeholdelse teknisk.

Stationer af katodisk beskyttelse mod korrosion

Den vigtigste funktion af katoden station stabilt sikre den ønskede metalgenstand i overensstemmelse med den nuværende fremgangsmåde til katodisk polarisation. Anvende sådant udstyr i infrastrukturen i underjordiske gas- og olierørledninger, vandrør, varmesystemer og etc.

Der er mange typer af kilder, den mest almindelige enhed giver katodisk beskyttelse, der består af:

  • DC-konverter udstyr;
  • Trådlineren til den beskyttede genstand;
  • Anode.

I dette tilfælde er der en separation stationer inverter og transformer. Der er andre klassifikationer, men de er fokuseret på segmentering enheder, eller omfang, eller om de tekniske egenskaber og parametre for input-data. Grundlæggende principper for arbejdet mest tydeligt illustrerer de to angivne katodisk stationer.

Transformator installation af katodisk beskyttelse

Umiddelbart skal det bemærkes, at denne type stationer er forældet. På hans Skift lige kommet inverter-analoger, som har både plusser og minusser. Anyway, er transformer modeller anvendes selv i nye stykker giver katodisk beskyttelse.

Som grundlag af sådanne genstande anvendes en lavfrekvent transformer 50 Hz thyristor konverter. Simple indretninger, såsom puls-faset regulering for thyristor kontrolsystem. En mere ansvarlig tilgang til de ledelsesopgaver indebærer brug af controllere med bred funktionalitet.

Moderne katodisk korrosionsbeskyttelse af rørledninger fra sådant udstyr gør det muligt at justere parametrene for udgangsstrømmen, spænding indikatorer, samt at tilpasse de beskyttende potentialer. Med hensyn til ulemper ved transformatorer, er de reduceret til en høj grad af aktuelle krusning på output med en lav effektfaktor. Den forklarede, at fejl er ikke en sinusbølge nuværende form.

Løse problemet med krusning i et vist omfang tillader indføringen af en lavfrekvent choke system, men dets dimensioner svarer til dimensionerne af transformeren, hvilket ikke altid er muligt at foretage en sådan tilføjelse.

Inverter station katodisk beskyttelse

inverter installation baseret på pulserede højfrekvente omformere. En af de vigtigste fordele ved at bruge planter af denne type er en høj effektivitet og nåede 95%. Til sammenligning transformer enheder, dette tal i gennemsnit op til 80%.

Nogle gange kommer i forgrunden, og andre fordele. For eksempel små dimensioner inverter stationer udvide mulighederne for deres anvendelse på vanskelige områder. Der er også økonomiske fordele, hvilket bekræfter den praksis af brugen af dette udstyr. Således inverteren katodisk korrosionsbeskyttelse af rørledninger betaler sig hurtigt og kræver minimal investering i vedligeholdelse. Men disse kvaliteter er klart synlige, når sammenlignet med de transformer installationer, men i dag er der mere effektive nye middel til at levere strøm til rørledninger.

Design katodisk station

Sådant udstyr er repræsenteret på markedet i forskellige bygninger, former og størrelser. Selvfølgelig almindelig praksis og individuelt design af sådanne systemer, som giver dig mulighed for at ikke kun får det bedste for de specifikke behov i byggeriet, men også at give de nødvendige driftsparametre.

Strenge beregning station karakteristika tillader yderligere at optimere omkostningerne ved sin installation, transport og opbevaring. For eksempel til små genstande ganske velegnet katodisk korrosionsbeskyttelse af rørledninger på grundlag af inverter vægt 10-15 kg og en strøm på 1,2 kW. kan serviceres Udstyr med sådanne egenskaber være og en bil, men for store projekter kan være mere massiv og tung plante, der kræver tilslutning af lastbiler, en kran og et team af montører.

beskyttende funktionalitet

Der lægges særlig vægt på udviklingen af katodisk beskyttelse stationer i selve udstyret. Til dette integrerede system, således at stationen til beskyttelse mod kortslutning og brud belastninger. I det første tilfælde bruger vi særlige sikkerhedsanordninger, der giver mulighed for at behandle nøddrift indstillinger.

Som for hop og pauser spænding, stationen af katodisk beskyttelse er usandsynligt, at blive alvorligt påvirket af dem, men der er en risiko for elektrisk stød. For eksempel, hvis en normal tilstand drives af lav spænding udstyr, efter et spring i brud indikatorer kan bringe til 120 V.

Andre typer af elektrokemiske beskyttelse

Foruden katodisk beskyttelse og elektrisk dræning praktiseres teknologi og offer-forebyggelse korrosion teknikker. Den mest lovende område anses for at være en særlig protektion mod rust og korrosion. I dette tilfælde også forbundet til mål-aktive elementer, der tillader omdannelse af overfladen af katoderne af strømmen. For eksempel kan stålrør som en del af rørledningen beskyttes med zink eller aluminium cylindre.

konklusion

Fremgangsmåder til elektrokemiske beskyttelse kan tilskrives den nye og den mere innovative. Effektiviteten af brugen af sådanne teknikker i kampen mod rust processer mestrer længe siden. Men vid udbredelse af denne teknik forhindrer en alvorlig ulempe. Den omstændighed, at katodisk beskyttelse af rørledninger fra korrosion uundgåeligt udvikler såkaldte vagabonderende strømme. De er ikke farlige for målstrukturen, men kan have en negativ indvirkning på nærliggende objekter. Især vagus strøm bidrager til den samme korrosion på metalliske overflader af de tilstødende rør.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.