Nyheder og SamfundNatur

Karpaterne - rock land

På vores planet, en masse steder, der kunne overraske ved sin skønhed og egenart. En sådanne forunderlige hjørner af naturen - Karpaterne.

Beskrivelse bjerg-system

Deres bue passerer gennem Ukraine, Rumænien, Slovakiet, Ungarn, Tjekkiet, Polen, Serbien, Østrig. Bjerget systemet kan skelne den vestlige, østlige, sydlige Karpaterne, samt de rumænske vestlige bjerge. Og mellem dem er en transsylvanske Plateau. Den østlige del af systemet udmærker sig ved den høje seismiske fare i Europa. Så i 1940, Rumæniens ødelæggende jordskælv, der dræbte omkring 1.000 mennesker. Men 1977 medførte en endnu større katastrofe. Antallet af ofre har overskredet halvanden tusinde, og rystelser kunne mærkes selv i Leningrad og Moskva.

Med sit topografi, struktur, landskab meget forskelligartet Karpaterne. Højde, hvor den transsylvanske plateau, for eksempel, er 600-800 meter. Det højeste punkt i systemet - Gerlachovský Štít. Det er beliggende på 2655 meter over havets overflade. For det meste Karpaterne udvides til 800-1200 meter. Det er relativt lille, men fordi denne bjergkæde er ganske acceptabel. På højden af jernbanespor og motorveje gennemført 500 til 1.000 meter.

Karpaterne er af stor økonomisk betydning, fordi der er aflejringer af mineralressourcer, ligesom gas, olie, mineralsk voks, marmor, sten, kaliumsalt, kviksølv, kul og brunkul. Der er også aflejringer af mangan og jernmalm, sjældne og ikke-jernholdige metaller.

Flora og fauna

Som for fauna, er det helt underordnet de zoneinddeling love. Den nederste zone er besat af egeskove, som gradvist erstattet bøge i en højde af 800 til 1300 meter. Selvom det meste bøgeskove kan findes i de rumænske vestlige Mountains og den sydlige del af Karpaterne. Med stigende højde, de vige for blandede skove, hvor der udover bøgetræer vokser som gran og gran. Skoven slutter i en højde af 1500-1800 meter. Der er først og fremmest vokser nåletræer: gran, fyr, lærk. De kommer også til at erstatte sub-alpine buske og enge. Dette bælte kan findes enebær, el, fyr elvernes. Selv højere - alpine enge og buske, som nogle steder afbrudt af klipper og talus. På de højeste tinder i klipperne nøgne eller dækket med lav.

Men en meget betydelig billede af udbredelsen af vegetation i Karpaterne ændrede menneskelige aktiviteter. For eksempel, hvis tidligere i foden voksede eg og eg-bøgeskove, men nu er de helt skæres ned, og i deres sted - vinmarker og agerjord. Og mange fyrreskove og næsten annulleret.

For at bevare det naturlige landskab blev opdaget reserver og parker på det område af næsten alle lande, hvor Karpaterne. Beskrivelse af dyret verden kan reduceres til begrebet skov fauna. Reserverne og uden for den fælles mår, bjørne, harer, egern, ulve, los, vildsvin, hjorte, gemser, rådyr, ryper, ugler, spætter, Cuckoos.

befolkning

Vi har allerede sagt et par ord om menneskelige aktiviteter. Det skal bemærkes, at Karpaterne ujævnt befolket. Selvfølgelig, for det meste folk valgt til sig selv foden, hvor meget gunstige betingelser for gartneri og markafgrøder. Som allerede nævnt, udvidet vinmarkerne, og det betyder, at vinindustrien i disse dele i høj agtelse. Men du kan finde landsbyer og i bjergene. De mennesker der er beskæftiget primært i kvægavl.

lille stue

Karpaterne - er det perfekte sted at slappe af. Turister elsker at komme her, til bjergbestigning, stå på ski eller snowboard. Der er flere verdenskendte resorts: Polsk Krynica og Zakopane, ungarsk og Paradfyurde Byukksek, tjekkoslovakiske Tatranská Lomnica og Piestany. Og selvfølgelig, Karpaterne i Ukraine. Ren luft, storslået natur, gæstfrie ejere, unikke historiske arv. Og, vigtigst, manglen på et sprog barriere. De mest populære blandt de besøgende til regionen Mezhgorye Svaliava, Yablunitsa, Yaremche. Feriehuse, feriecentre og skisportssteder i Ukraine foreslår at udforske Karpaterne, ikke kun skiløb og snowboarding, men også på cykel, jeep, til fods eller på hesteryg. For elskere af jagt - fremragende jagtmarker. Samt spændende udflugter, hyggelige cafeer, rolige gader og godt humør.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.