HjemlighedVærktøj og udstyr

Karburator - hvad er det? Funktionsprincippet, anvendelse af

I denne artikel vil du lære om de brændstofindsprøjtningssystemer. Karburator - dette er den første mekanisme, som gør det muligt at forbinde i den ønskede proportioner benzin med luft-brændstofblanding til fremstilling og tilførsel det til motorens forbrændingskammer. Disse enheder bruges i vid udstrækning og den dag i dag - på motorcykler, kædesave, plæneklippere og så videre. Det er bare i den automotive industri, de har længe siden blevet afløst injektor indsprøjtningssystemer, mere avancerede og sofistikerede.

Hvad er karburatoren?

Karburator - er en enhed, der blander brændstof og luft, tager den resulterende blanding i en indsugningsmanifold af forbrændingsmotoren. Tidlige kulhydrater arbejdede bare tillader luft at strømme hen over overfladen af brændstoffet (i tilfælde - benzin). Men de fleste af dem er senere distribueret en afmålt mængde brændstof ind i luftstrømmen. Denne luft passerer gennem dyserne. Til karburatoren tilstand af disse dele er meget vigtig.

Karburatoren har været den grundlæggende enhed for at blande brændstof og luft i en forbrændingsmotor op til 1980'erne, hvor du er i tvivl om effekten af dets anvendelse. Når forbrænding af brændstof produceret mange skadelige emissioner. Mens karburatorer blev brugt i USA, Europa og andre udviklede lande indtil midten af 1990'erne, arbejdede de sammen med flere komplekse kontrolsystemer til at opfylde kravene for udledning af drivhusgasser.

Historien om udvikling

Forskellige typer karburatorer er blevet udviklet af en række pionerer i bilindustrien, herunder den tyske ingeniør Karl Benz, den østrigske opfinder Siegfried Marcus, en engelsk forsker Frederick W. Lanchester, og andre. Fordi så mange forskellige metoder til at blande luft og brændstof er blevet anvendt i de første år af eksistens og udvikling af bilen (og oprindeligt stationære benzinmotorer anvendes også karburatorer), er det ganske vanskeligt at afgøre præcist, hvem der er opfinderen af denne sofistikerede enhed.

typer karburatorer

Tidlige designs afveg i de vigtigste arbejdsmetode. De adskiller sig også fra den mere moderne, der dominerede det meste af det tyvende århundrede. Moderne motorsav karburatoren for spray typen og lignende anvendes i moderne biler. Den allerførste, historisk, så at sige, opførelsen kan opdeles i to hovedtyper:

  1. Overflade-type karburatorer.
  2. Spray karburatoren.

Betragt dem i detaljer senere.

overflade karburatorer

Alle de tidlige designs var overflade karburatoren, selv om der var et stort udvalg i denne kategori. For eksempel Zigfrid Markus indført noget, der hedder "spinning børste-carb" i 1888. Og Frederick Lanchester udviklede sin væge karburatoren typen i 1897.

Først karburator float er designet i 1885 af Wilhelm Maybach og Gottlieb Daimler. Karl Benz patenteret float typen karburatoren også omkring samme tidspunkt. Ikke desto mindre er disse tidlige designs var overflade karburator, der arbejdede ved at føre luft over brændstof overflade for at blande dem. Men hvorfor har vi brug for en karburator motor? Uden at det ikke lykkedes fødeblanding brændstof til forbrænding (injektoren i det nittende århundrede det endnu ikke var kendt) celle.

Det meste af overfladen af betjent ved simpel afdampning. Men der var andre kulhydrater, de var kendt som enheder, der opererer på bekostning af "blærer" (også kaldet filter karburatorer). De virker ved at tvinge luften til at bevæge sig op gennem bunden af kammeret med brændstoffet. Dette resulterer i en blanding af luft og brændstof over hovedparten af benzin. Og denne blanding derefter suges ind i indsugningsmanifolden.

Spray karburator

Selvom forskellige overflade karburatorer var dominerende i de første årtier af bilen, spray karburatoren begyndte at indtage en vigtig niche i begyndelsen af de 19-20th århundreder. I stedet for at stole på fordampning, disse karburatorer faktisk sprøjtes fra en afmålt mængde brændstof i luften, som er blevet suget ind i luftindtaget. Disse float karburatorer anvendes (som Maybach og tidligere design Benz). Men de handlede på grundlag af Bernoulli-princippet og Venturi effekt som moderne enheder såsom karburatoren K-68.

En aerosol karburatorer undertyper er den såkaldte tryk karburatoren. Han optrådte første gang i 1940'erne. Selvom tryk karburatorer ligne aerosol kun eksternt, de faktisk var de tidligste eksempler på de tvungne brændstofindsprøjtning enheder (injektorer). I stedet for at stole på venturi-effekt til at suge brændstof fra kammeret, trykket af brændstoffet sprøjtes fra karburatoren ventilen er næsten den samme måde som moderne injektorer. Karburatorer blev mere kompleks i 1980'erne og 1990'erne.

Hvad betyder det "carb"?

"Carb" - det er et engelsk ord, som er afledt af carbure sigt på fransk - "carbide" Fransk carburer betyder blot "at forene (noget) med kulstof." Tilsvarende det engelske ord "karburator" teknisk betyder "en stigning i kulstofindholdet."

Tilsvarende karburatoren driver K-68, som blev anvendt til typen "Tula" løbehjul (senere "Ant"), motorcykler "Ural" og "Dnepr".

komponenter

Alle typer af karburatorer har forskellige komponenter. Men moderne enheder har en række fælles karakteristika, herunder:

  1. Luftpassagen (venturirør).
  2. Drøvleventilen.
  3. Solenoide tomgang.
  4. Hurtigere pumpe.
  5. kammer i karburatoren (primær, Float, og så videre).
  6. Flyderen mekanisme.
  7. Membranen karburatoren til overførsel brændsel.
  8. Justeringsskruerne.

Hvordan virker en karburator?

Alle typer af karburatorer arbejde ved forskellige mekanismer. For eksempel til væge-type karburatorer arbejde, tvinger luften passere hen over overfladen af gas- imprægnerede væger. Dette bevirker, at fordampning af benzin i luften. Ikke desto mindre væge typen enheder (og andre overflade) er forældede mere end hundrede år siden.

De fleste karburatorer, der bruges af køretøjer i dag bruger en spray mekanisme. De arbejder alle på samme måde. Moderne karburatorer funktion ved Venturi-effekten til at trække brændstof fra kammeret.

De grundlæggende principper for karburatoren

Kulhydrater, der er baseret på Bernoulli princip, har nogle funktioner. ændringer lufttryk er forudsigelige og er direkte afhængige af, hvor hurtigt den bevæger sig. Dette er vigtigt, fordi luftpassagen gennem karburatoren omfatter en smal, indsnævret venturien. Det er nødvendigt at fremskynde luften, når den passerer gennem det.

Luftstrøm (ikke blanding flow) gennem karburatoren styres af en accelerator pedal. Det er forbundet med en drosselventil beliggende i karburatoren, med hjælp af et reb. Denne ventil lukker venturi, når speederen ikke anvendes, og det åbner også når der trykkes på denne pedal. Dette tillader luft at strømme gennem venturien. Derfor er mere brændstof trækkes fra kammeret til blanding. Ved sådanne principper og baseret arbejde karburatoren.

De fleste karburatorer har en ekstra ventil i venturien (det kaldes choke, der virker som den sekundære gas). Gasspjældet forbliver delvist lukket, når motoren er kold, hvilket reducerer den mængde luft, der kan passere ind i karburatoren. Dette resulterer i en rig blanding af luft / brændstof forhold, så droslen at blive åbnet (manuelt eller automatisk), så snart motoren varmes op og vil ikke længere behøver at være en rig blanding.

Andre komponenter karburatoren systemer er også beregnet til at virke på luft-brændstof under forskellige driftsbetingelser. For eksempel kan kardinaliteten ventil eller en afmålingsstaven øge mængden af brændstof i åbent gasspjæld, eller det forekommer som respons på lavt tryk i vakuumsystemet (eller den faktiske gasspjæld position). Karburator - er et vanskeligt element, og det fysiske grundlag for driften er komplekse.

problemer

Nogle problemer karburatorer kan løses ved at justere luftindtagene, blanding eller tomgang, mens andre kræver reparation eller udskiftning. Ofte slidt karburatoren membran ophører med at pumpe benzin ind i kammeret.

Når karburatoren mislykkes, vil motoren ikke korrekt under visse betingelser. Nogle problemer karburator systemer føre til svigt af motoren, det normalt ikke kan tomgang uden hjælp (fx trækning eller sugning podgazovki konstant). De mest almindelige problemer forekomme under den kolde årstid, når motoren er den mest vanskelige at arbejde med. En karburator, som fungerer dårligt ved kold motor kan fungere normalt, når varmen (dette skyldes problemer med forkoksning kanaler).

Det skal bemærkes, at karburatoren for motoblock i sin sammensætning er den samme som en bil. Forskellen i antallet af elementer og deres størrelser. I nogle tilfælde kan en karburator problem løses ved manuel justering af blandingen eller tomgang. Til dette formål blandingen indstilles generelt ved rotation af en eller flere skruer. De faste nåleventiler. Disse skruer muliggør fysisk repositionere nåleventilen, og dette fører til, at den mængde brændstof, kan reduceres (mager blanding) eller forøget (er beriget blanding) afhængigt af den særlige situation.

karburatoren Reparation

Mange problemer karburator systemer kan løses ved at foretage ændringer eller udføre andre pletter uden at fjerne enheden fra motoren. For at justere karburatoren for motoblock, ingen grund til at fjerne det. Men nogle problemer kan løses kun med fjernelse af enheden og dens fuld eller delvis tilbagebetaling. Nyttiggørelse af karburatoren indebærer sædvanligvis fjernelse af blokken, demontering den i dele, og designet specielt rengøring med et opløsningsmiddel til dette formål.

Flere interne komponenter, sæler og andre dele, så er det nødvendigt at erstatte før installationen. Først efter en grundig behandling er det nødvendigt at samle karburatoren og erstatte. At tilbringe kvalitet og service, skal du bruge en reparationssæt til karburatoren. Den omfatter alle de vigtigste designelementer.

Vi har således fundet, at karburatoren - er bogstaveligt talt en indretning, som tilføjer brændstof (brændstof) i luften og leverer blandingen i motorens forbrændingskammer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.