TravelingTips til turister

Kan rejse rundt i verden gøre os umoralske?

I den moderne verden er rejser meget værdsat af mange mennesker. "Jeg kan godt lide at rejse" er en linje, der forekommer i profiler af mange mennesker i sociale netværk, på dating sites og så videre. Virksomheder som Samsung sender medarbejdere kun på ferie til andre lande, så de kan absorbere den nye kultur. Og selvfølgelig må vi ikke glemme de studerende, der går til udlandet for at studere, før de går ind i arbejdsstyrken. Antallet af studerende, studerende i udlandet, kun i Amerika er steget fra to millioner i 2000 til fem millioner efter femten år. Den fælles visdom er, at rejsen gør folk grundigt udviklet. Men hvad er de psykologiske virkninger af rejsen i virkeligheden? En ny undersøgelse viser, at et så behageligt tidsfordriv som rejser har sin egen mørke side.

Brugen af at rejse rundt om i verden

Tidligere undersøgelser har vist, at rejse kan forbedre kognitiv fleksibilitet, som er ansvarlig for evnen til at ændre sin tankegang, når der modtages ny information, og at tilpasse sin adfærd, når forhold og krav ændres. Disse grunde er intuitivt klare. At rejse til lande med ukendt kultur sætter mennesker i usædvanlige situationer, der kan sætte spørgsmålstegn ved deres forståelse af normalitet, hvilket gør engangssikret adfærdsteknikker helt ubrugelig. For at udforske uvant kulturer bør rejsende være mentalt fleksible. De skal konstant forbedre deres velkendte begreber og forståelse af virkeligheden for at integrere nye værdier, normer og adfærd. Og de bør altid være villige til at bruge de oplysninger, de netop modtog i et stadigt skiftende miljø.

Uventet skade på rejsen

En ny undersøgelse tyder dog på, at de psykologiske fordele, som en person modtager fra rejser, skal betales. Det viser sig, at de mennesker, der havde mere rejseoplevelse, var mere tilbøjelige til at afskrive på de tests, som forskerne præsenterede. Denne adfærd blev beskrevet af offentligheden som moralsk uacceptabel. Essensen af ideen er at rejse tvinger folk til at krænke mentale regler, hvilket kan provokere dem til at overtræde moralske regler.

Omfattende udenlandsk oplevelse

Denne undersøgelse var fokuseret på "bred" udenlandsk erfaring, det vil sige den erfaring, der blev opnået i forskellige lande. Bred udenlandsk erfaring tvinger folk til at møde et stort antal forskellige (og modstridende) moralsk koder, hvilket fører til, at sådanne mennesker begynder at overveje moral som et relativ begreb. Jo mere moralske koder en person har lært under rejsen, desto mere sandsynligt vil han udvikle sin egen generaliserede meta-etiske opfattelse af moralsk relativisme.

Rejsens indflydelse på menneskelig moral

Forskere understreger, at empirisk forskning forbinder moralsk relativisme med umoralsk adfærd. I et af forsøgene blev det konstateret, at deltagere, der læste den relativistiske moralforklaring, var mere tilbøjelige til at afskrive i efterfølgende prøver end dem, der læste den absolutistiske definition af moral. Ligesom mennesker, der udsættes for udenlandske kulturer, kan disse deltagere være enige om, at forskellige kulturer har forskellige standarder for de samme moralske situationer og derfor besluttede at fortolke moralske regler og principper som relativ fra et kulturelt synspunkt og Ikke så absolut.

Forskelle i bred og dyb udenlandsk oplevelse

Et vigtigt punkt blev noteret af forfatterne af undersøgelsen: rolle udviklingen af umoralsk adfærd er spillet af bredden af den udenlandske oplevelse, og ikke af dens dybde. Med andre ord kan rejse til et stort antal udenlandske lande provokere umoralsk adfærd, snarere end en lang rejse til et land. For at skelne virkningerne af en bred og dyb rejseoplevelse udførte forskerne otte separate undersøgelser ved hjælp af forskellige metoder. I en undersøgelse blev internationale studerende fortalt, at de kunne vinde en tablet, hvis de bestod testen på nettet. De fik ni minutter til at løse ni anagrammer. Deltagerne selv fejrede deres fremskridt og markerede de opløste anagrammer. De blev underrettet samtidig med, at med hvert opløst anagram vil deres chance for at vinde tabletten stige med ti procent. Det fjerde anagram var imidlertid uopløseligt, og denne kendsgerning var ikke kendt for deltagerne. Resultaterne viste, at studerende, der havde været i udlandet i mere end seks måneder, blev bedraget i denne test med 15 procent oftere end dem, der var i udlandet mindre eller slet ikke.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.