Nyheder og SamfundJournalistik

Journalist og menneskerettighedsaktivist Zoya Svetova: biografi, aktiviteter, fotos

Zoe Feliksovna Svetova - journalist, forfatter og menneskerettighedsaktivist. Hendes artikler er altid objektiv og ærlig. Undtagelsesvis ren og ligetil mand, Zoe Feliksovna udsætter baseness og fejhed, hvor korruption og bedrag trives. Det tager tæt på hjertet skæbne mennesker, der er blevet behandlet uretfærdigt.

barndom

Zoe Svetova (billedet ovenfor) blev født 17 Mar 1959 i Moskva, i en familie af forfattere og Zoe Felix Krakhmalnikova Svetova. Forældre Zoe, kendt af alle mennesker, bortset fra at skrive, førte et aktivt socialt liv. Mama Zoya Alexandrovna - kandidat for filologiske videnskaber, blev trykt i den sovjetiske presse. I 70'erne kom til tro, konverteret han til ortodoksi, indsamlet prædikener af præster, som sad for deres tro, åndelige tekster trykt og præ-revolutionære bøger af prædikener.

Hendes bøger udgivet i Vesten. Sovjetmagten var stærkt imod kirken. Zoya Alexandrovna blev beskyldt for anti-sovjetisk agitation og dømt til et års fængsel og fem års eksil. Det - en af de få, der ikke er enige om at påberåbe sig skyldig og nægtede at acceptere nødhjælp fra den nye regering. Oprigtig og hele menneske, hun viste med sit liv, at det at være en kristen - det vil sige at leve af tro.

Felix G. - far til Zoe Light - en kandidat fra den filologiske fakultet Moskvas Statsuniversitet. Hans karriere begyndte som en kritiker. Forfatter af bøger udgivet i mange sovjetiske publikationer. Det blev vedtaget i 1991. ortodoksi. Bøger om teologiske og politiske spørgsmål blev offentliggjort i Vesten. I 1985, efter udgivelsen af bogen "Oplevelsen af biografien," Zoe far blev anholdt og idømt fem års eksil for anti-sovjetisk agitation og propaganda.

Zoya Svetova siger hun har altid været stolte af deres forældre. Med hendes ord, forældrene var altid travlt, så i deres hus kom sygeplejersken, så Zoe gav efter for den fem-dages børnehave. Mærkeligt nok, men hun kunne lide det. Måske var det i haven, hun lærte at spore din tid, organiseres, og mere til at holde op. Jeg lærte at finde fælles sprog med mennesker og få venner.

studerende

Svetova Zoya Feliksovna siger, at hun som barn læste en masse, besøgte skolen drama klub og alle de gratis tid brugt der. Fremtidig liv, hun havde set kun på scenen. Forsøg på at komme ind i teatret Institute var mislykket, og hun indskrevet i inyaz på den franske sektion. I 1982 dimitterede hun fra fremmedsprog Institute. Moris Torez.

Når stadig studerer på instituttet, at hendes far gik til at besøge en bekendt Victor Dzyadko. Zoe unge kybernetik straks kunne lide. De kaldte tilbage, så begyndte dating og efter et stykke tid spurgte han sine forældre Zoe hendes hænder. Unge gift i en kirke i Moskva og blev gift.

familie

Familien Zoe og Victor har fire børn. Mens de var lidt, Zoe fortsatte med at være engageret i at oversætte, hendes mand Victor måtte omskole i koderen, da det var en mulighed for at arbejde hjemme og passe dem. Zoe Svetova siger, at børn lærer tidligt at læse, lærte at klare på egen hånd.

Faderen begyndte at dem i mange tilfælde et godt forhold mellem forældrene ikke går ubemærket af børnene. Far børn respekteret, lyttet til hans mening. Zoe Feliksovna siger, at lade dem til sin mands karriere har ikke udviklet sig som de drømte, men det vigtigste rigdom i familien - vidunderlige og venlige børn.

Alle af dem har eksamen fra University of Humanities. Dzyadko brødre - Philip, Timothy og Tikhon - velkendt for mange som vært for det ugentlige program "Dzyadko-3." Den ældste søn af Phillip - redaktør af The New Times, Timothy - RBC korrespondent Tikhon - den førende TV-kanal "Rain". Den yngste datter, Anna - studerende.

karriere

Når børn er lidt vokset op, Zoe Svetova begyndte at arbejde i skolens lærer i fransk. Fra ord Zoe Feliksovna, skolen hun elskede at undervise, men på et tidspunkt, hun indså, at det ikke var hendes. Han gik på arbejde som oversætter på fransk radio. Senere blev han en journalist, og det fangede erhvervet.

Fra 1999 til 2001 hun arbejdede som assistent korrespondent for avisen "befrielse", en af de største franske avis der dækker på deres sider akutte sociale problemer. Publikationer er baseret på fakta, bekræftet af dokumenter, som giver ry avis.

Fra 2001 til 2003, Zoe Feliksovna - korrespondent for avisen "Novye Izvestiya".

Fra 2003 til 2004, Zoe Svetova kører en speciel korrespondent for den politiske sektion i avisen "russiske Courier". Så (fra 2004 til 2005), redaktør af den politiske sektion i samme udgave.

Fra 2009 til 2014, hun - browser politisk magasinet The New Times.

journalistiske aktiviteter

Udgivet Svetova Zoe begynder i magasinet "Familie og Skole" i 1991, som arbejdede indtil 1993. Fra 1993 til 2001 - "russiske idé" klummeskribent. Offentliggjort en artikel i "Kommersant", "russiske Telegraph", "Moskva News", "Novaja Gazeta", "General avis". Trykt i "Ogonyok" magasin, "Weekly magazine", "Results". I de franske udgaver - France Soir, Le Quotidien, Depeche du Midi, Ouest-France.

I øjeblikket Zoe Feliksovna samarbejder med mange publikationer. En hyppig gæst på radio "Echo i Moskva", "Radio Liberty". Som en menneskerettighedsaktivist og journalist, har en mand ligeglad med skæbnen for andre, været aktiv fortalervirksomhed og placerer artikler om de berømte online-ressourcer.

Udendørs aktiviteter

Zoe Svetova - ekspert på projekter i forbindelse med retssystemet og menneskerettigheder i Soros Foundation, den velgørende organisation inden for uddannelse, sundhed, borgerinitiativer. I Rusland har denne organisation støttet projektet med fonden "Mors højre" - at beskytte rettighederne for forældre, hvis børn blev dræbt i hæren; finansierede projekter i forbindelse med uddannelse.

Fra 2002 til 2004 - en repræsentant for "Journalister uden grænser" international organisation i Moskva. Aktivitet er at støtte journalister fængslet på grund af hans erhvervsmæssige virksomhed.

Zoe Svetova - journalist, der valgte den farligste omfanget af sine aktiviteter - retten. Det sted, hvor bedrag og korruption trives. Løb domstolene, ridning i fængsler og fangelejre og som regel, udfordre folk, investeret med autoritet, og ikke tynget samvittighed. Kun de modige og anstændige menneske i stand til at fordømme uretfærdighed og smålighed. I øjeblikket er det - et medlem af PMC, kommissionen fører tilsyn med overholdelsen af menneskerettighederne i tilbageholdelsessteder.

udmærkelse

2003 - vinder af "vilkårlighed af loven" i nomineringen "The krænkelse af individuelle rettigheder."

2003 - vinder af "menneskerettigheder og styrkelse af det civile samfund i Rusland," den Journalistforbund og Amnesty International.

2009 - modtager af Gerda Butseriusa "Free Press of Østeuropa".

2003 og 2004 - Sakharovprisen "For Journalistik som en Deed".

"Anerkend den uskyldige skyldig"

I 2011 blev han løsladt en dokumentarfilm roman af Zoe Light "frikendt skyldig." Historie, fakta og argumenter i bogen overbevisende og tankevækkende. Addicting og fantastiske bog, med meget genkendelige prototyper i det virkelige liv.

Romanens figurer - tjetjensk pige og Moskva lærd, der var ofre for en uretfærdig rettergang. Hvordan og hvorfor skete det? Hvis interesser dækker folk i dommernes klæder? For at løfte sløret og forsøger at få mening ud af denne forfatter - Zoe Svetova.

Biografi af denne bemærkelsesværdige kvinde og en dejlig journalist gør et stærkt, varigt indtryk. ZF Svetova - manden i hvem bor medfølelse, en forkæmper for retfærdighed, der bevidst afslører de farligste og alvorlige problemer i det sociale liv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.