Hjem og familieBørn

Indførelse af komplementære fødevarer med kunstig fodring: en tabel (ved måned)

Nyfødte har brug for særlig mad, og modermælk, som har en helt perfekt, afbalanceret sammensætning og fuldt ud opfylder de umiddelbare behov i den voksende lille mirakel i vitaminer, næringsstoffer og mineraler i de første fem og tyve ugers barns liv.

I denne periode er der modning og fordøjelsesproblemer enzymsystemer, dannet intestinale mikroflora. I denne henseende til seks måneder af livet enzymatisk nytten af modermælk er ikke nok. Rettidig initiering af komplementære fodring samtidig med amning fremmer optagelsen af den nødvendige fibre og andre mineraler, der er nødvendige for motorisk aktivitet, mental retardering og proportional vækst af barnet.

Artiklen beskæftiger sig med emner såsom indførelsen af supplerende fødevarer med kunstige foderbord de vilkår og listen over produkter.

Hvornår begynder fast føde?

Forældre ser frem til det tidspunkt, hvor det allerede er muligt at tilbyde din krummer noget mere end en blanding eller modermælk. Og kigger på alle mulige multi-farvede krukker, jeg ønsker at gøre det endnu hurtigere. Men der er en vis "men", som består i, at indikationen på emballagen af korn eller saft af alder, hvorfra det er muligt at give, betyder ikke, at det kan lade sig gøre. Dette er især tilfældet med tilsætningsstoffer fire måneder gamle. Der er en stærk opfattelse, at lokke af spædbørn ikke bør gives før seks måneder gammel. Dette er også nyttig, fordi på det tidspunkt barnet har meget interessant og noget nyt at prøve.

På indførelsen af supplerende fødevarer med kunstig fodring på 3 måneder bør være relevante indikationer af læger som undervægtige, anæmi eller andet. Uden særlige bestemmelser for børn med flaske-introducere en ny kost til fire måneder.

Når et barn er klar?

Så barnet er klar til at modtage supplerende fødevarer angiver følgende:

 • vægtøgning krummer halvdelen af vægten ved fødslen;
 • Baby begyndte at sidde trygt;
 • barn kan tage alt mellem to fingre;
 • pipsqueak vel kan sluge væsker, der er lidt tykkere end mælk og vand, og ikke skubbe deres sprog;
 • barnet er i stand til at skrue hovedet, hvis du allerede fået nok;
 • baby er helt rask, og den sidste vaccination blev givet mere end tre dage siden;
 • barnet er vist en klar interesse i nye fødevarer.

I tilfælde af at fodre krummer kunstigt lokke kan administreres fra ca. tre til fem måneder i forbindelse med tidligere færdiggørelse af udviklingen af et sådant børn enzymsystem.

Med en puré til at starte?

Enstemmighed på spørgsmålet om, hvordan man korrekt begynde at lokke et barn, når kunstig fodring er stadig ikke udviklet. WHO og de fleste børnelæger anbefaler at begynde med kartoffelmos, kogte grøntsager. Det er i den normale udvikling af barnet. Hvis han har problemer med vægtøgning, er det muligt at starte med lokke af korn.

Det er afgørende sæsonudsving input fodring. Det vil sige, hvis det er begyndt at komme til den vegetabilske sæson, kan den første squash puré være. Det er let i konsistensen, godt fordøjelige, ikke-allergifremkaldende, sundt produkt.

De første faste fødevarer med kunstig fodring (tabellen nedenfor) skal startes i en strengt tildelte tid. Efter tilvænning, som udtrykkes i et frit produkt er forbrugt, er det muligt at starte på den næste mask, kan det være kartoffel- eller græskar frø med højere næringsværdi.

Hvor skal man begynde fast føde: havregryn

I nogle tilfælde, børnelæger anbefaler at starte fast føde i en tidligere alder end normalt. I dette tilfælde er den første måltid af korn anvendes. Siden hvornår kornet til at starte, så for ikke at skade barnet?

På barn ernæringseksperter anbefaler at vælge som indførelsen af supplerende fødevarer, mens ammer i 5 måneder, sådanne korn som ris og boghvede. Dette valg er begrundet i, at disse produkter ikke indeholder gluten, som kan forårsage allergiske reaktioner. Og en anden plus er, at den biokemiske sammensætning af disse korn og deres næringsværdi i fuld overensstemmelse med en alder af barnet og hans eller hendes behov.

Hvis organismen krummer tendens til periodisk forstoppelse, vil det bedste valg i dette tilfælde boghvede og omvendt bør have tendens til løs afføring præference for ris, det har fastgørelseselementer egenskaber.

Hvis moderen beslutter at benytte ingen butikker grød og kog dem selv, bør du starte med små, så gå til den gyldne middelvej.

De første fast føde efter Komarovsky

Som antyder Dr. Komarovskiy praktiserende børnelæge administration , hvis amning (tabel tilsvarende repræsenteret nedenfor, skal starte med det mest lignende struktur som humane mejeriprodukter mælkesyrebakterier Det er - .. yoghurt og ost Et næste trin er at tilføje hjem yoghurtprodukter. supplerende fødevarer bør være fedtfattig og kogte med særlig teknologi i overensstemmelse med alle sundhedsstandarder.

Lure af grøntsager, frugt, kød og fisk skal slibes til plukfisk tilstand. Først lærte i små doser, gradvist stigende dem. Med god reaktion mave i en uge kan administreres næste produkt.

Dr. retfærdiggør sådanne henstillinger til det faktum, at barnets tarm er befolket af gavnlige bakterier, som fortsat vil bidrage til en hurtig assimilering af fødevarer, og tilpasning til de nye produkter vil blive hurtigere.

Indførelse af supplerende fødevarer, mens du ammer: bord

Rådgivning af Dr. Komarovsky

De første fast føde, efter råd fra Dr. Komarovsky, bør begynde på følgende måde:

 1. På den første dag, på et tidspunkt hvor der skal være en anden fodring krummer til to teskefulde yoghurt, derefter brødføde sin sædvanlige mad.
 2. På andendagen mængden af fodring at fordoble tilskud.
 3. Antallet af yoghurt på den tredje dag steg til tres milliliter.
 4. På den fjerde dag lokke til at indtaste et eller to teskefulde ostemasse.
 5. På den femte dag i yoghurt tilføje tredive gram ost.
 6. På den sjette eller syvende dag lokke er allerede 180 ml, som helt erstatter én fodring.
 7. Inden for en uge efter det, og efterhånden erstattet af en anden fodring, og derefter fortsætter indførelsen af supplerende fødevarer, mens du ammer, vil bordet ved måned fortælle dig, hvordan du gør det korrekt.

Hvordan at indføre supplerende fodring spædbørn?

Selv om der ikke er nogen bord foran øjnene, kan du forsigtigt introducere fast føde i overensstemmelse med de grundlæggende regler og produkt konsistens.

Og reglerne er som følger:

 • Når du indtaster et første måltid - frokost;
 • startende fra den mindste del dokarmlivaya mælk eller blanding, bringer ugen før primær volumen;
 • administreret en gang et nyt produkt under reaktionen under betingelsen normal krop;
 • hvis barnet nægter at spise en ny fødevare, derefter gøre ham behøver ikke, du skal vente et stykke tid (et par uger), hvilket giver en anden og derefter tilbyde det igen, han ikke ønskede;
 • for hver fodring er nødvendigt at forberede en frisk servering, genopvarme gamle er ikke tilladt;
 • densitet fodring bør gradvist skift fra væske til en tyk sauce;

 • når barnet er ni måneder, kan maden ikke male blender og gaffel, vant til den mere tætte fødevarer;
 • til ti måneder baby kan tilbyde skiver kogte kartofler og gulerødder, og tolv måneder - frikadeller af hakket oksekød for udviklingen af tyggefunktionen;
 • i en alder af ti måneder, kan indførelsen af et nyt produkt tager tre dage på betingelse af god børns sundhed;
 • når kosten barnet vil have flere produkter, er det vigtigt at diversificere sin menu og ikke at fokusere på én ting.

Forældre bør huske på, at et barn er en af de vigtige faser i livet - de første komplementære fødevarer, mens ammer. WHO Table er sikker på at hjælpe i tilfælde af spørgsmål, du skal håndtere det.

Sund mad: Tips

At øge anvendeligheden af komplementære fødevarer kan rådes til at indtaste følgende:

 1. Ved tilberedning korn føjet til dem en dråbe olivenolie er ikke bitter.
 2. For selvstændige produktion af kefir og yoghurt, kan du bruge apoteket, naturlige gær tilsættes sukker.
 3. Til smag i den sene periode i osten kan tilføjes til frugtpuré.
 4. I den ottende måned af livet barnet kan tilbydes rå flosset frugt (banan, æble) og fortyndet med to tredjedele med vand frisk.
 5. Med otte måneder til grød, kan du tilføje op til tre gram smør.
 6. Ved tilberedning kødsovs første gang ikke at bruge bouillon, da det kan give maveproblemer.
 7. Hvis barnet nægter at spise blommen, kan det tilføjes til grød eller kartoffelmos.

Hvordan at overtale maloezhku?

Nogle forældre, der starter supplerende fodring med amning (WHO tabel fortæller dig, hvordan du gør det), mødt sådan et problem, at børnene nægter at spise nye fødevarer. Årsagerne er følgende:

 1. Jeg kunne ikke lide den første oplevelse: lokke var for tæt, varmt eller smagløst, fra synspunkt krummer.
 2. Barnet var ikke fysisk klar til at tage fodring.
 3. Moralske voksne fejl: skældte, hvis barnet har grebet noget fra pladen.

Hvis en eller anden grund kid stoppet for at spise fast føde, ikke skælde ham, langt mindre foder kraft. Men for at reducere den tid, i dette tilfælde, mellem fodringer er ikke nødvendigt, at barnet er sulten godt til den næste fødeindtagelse og vil ikke være lunefuld. Mellem måltid snacks og teknikker til at fjerne slik.

Indførelse af komplementære fødevarer med kunstig fodring: menuen, bordet

Introduktion til kost af friske fødevarer til børn på kunstig fodring er forskellige fra dem, der lever af deres mors mælk. Dette skyldes det faktum, at kroppen er vant til at behandle de første fremmedelementer fra en tidlig alder, den intestinale enzymsystem udvikler tidligere. Derfor tilpasning til nye produkter har bestået en lidt lettere.

Indførelse af komplementære fødevarer med kunstig fodring: bord

Regler for indførelse af supplerende fødevarer med kunstig fodring

Indførelse af komplementære fødevarer med kunstig fodring (se ovenstående tabel giver timingen og mængden af mad) har brug for at udføre visse regler:

 1. Start fast føde bør være i en alder af tre og en halv til fire måneder.
 2. Yderligere mad skal gives kun med en ske, ikke fra en flaske.
 3. Det er ikke tilladt at komme ind på de samme tid to nye produkter.
 4. Der bør etableres Når indført fast føde fodring regime fem gange om dagen.
 5. Komplementære fødevarer introduceres i kosten af barnet i den ti-fodring eller to om eftermiddagen.
 6. Grød skal indtastes i menuen er tidligst en måned efter de grøntsager og når barnet når seks måneder.
 7. Hvis maven er en dårlig elev krummer komælk proteiner, derefter fra listen over supplerende fødevarer til at udelukke oksekød. Disse produkter kan erstattes af en kanin, kalkun, kylling, magert svinekød.
 8. Et par gange om ugen i stedet for kød barn skal få fisken - letoptagelig protein og vitamin B.
 9. Mejeriprodukter falder i indførelsen af supplerende fødevarer med kunstig fodring (tabel bekræfter det) tidligst syv måneder af barnets alder. Denne WHO anbefaling adskiller sig fra rådgivning af Dr. Komarovsky.

konklusion

Siden indførelsen af supplerende fødevarer afhænger af barnets sundhed og dens fremtidige udvikling, bør forældre huske, at tilgangen til dette spørgsmål bør være ganske seriøs og ansvarlig.

Ingen grund til at skynde sig, skal nye produkter introduceres gradvist og i overensstemmelse med produktets konsistens, da der ikke er nogen grund til at give barnet mad, til genbrug, som hans krop er ikke klar. Hovedreglen - det ikke skader barnet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.