Kunst og underholdningKunst

Igor Grabar, maleriet "Hoarfrost" - en af de bedste russiske landskabsmaleri

I Sovjetunionen, alle vidste, hvem det Igor Grabar. Maleri «fra marts Sne" var velkendt fra lærebøger. Enestående russisk kunstner, berømt konservator og talentfulde kunstpris for to-binds monografi om Ile Repine Stalin-prisen, blev Igor Emmanuilovich elsket af mange for unikke og meget smukke landskaber af russisk natur.

Russiske kunstner, født i udlandet

Hans far var medlem af det østrigske parlament, så fremtiden strålende sanger af russisk natur Grabar (billede "Februar azurblå" - det klareste bevis) blev født i Budapest. Han blev døbt i den ortodokse kirke, og hans gudfar var onkel til den berømte russiske kunstner Kustodiev, der senere skulle skrive det berømte portræt Igorya Emmanuilovicha. I 1880 Olga Grabar bringer sin søn i Rusland. Studentereksamen, deltog han Yegorievsk Ryazan provinsen. Næste var en guldmedalje for uddannelse i Moskva Lyceum Tsesarevicha Nikolaya (1889), Det Juridiske Fakultet i St. Petersborg Universitet, færdig i 1893, og valget af den hovedvirksomhed af sit liv. I. E. Grabar, hvis billede "Balustrade" (1901) sagde om ham som en talentfuld og originale mestre, blive kunstner. I de dage af livet i St. Petersburg, deltog han i studiet af Ili Repina, som blev hans livslange idol, sammen med Andrei Rublev. Med ham på samme tid i den russiske kejserlige Academy of Arts studerede Malyavin, Bilibin, Somov.

blive

I 1895, kunstneren tog til Italien og derefter i Europa. I Rusland Grabar vendte tilbage i 1901, og skønheden i russiske natur åbnes foran ham i et nyt lys. På grund af sin chok kunstner forsøgte at overbringe et par malerier - "White Winter", "" March Sne".

"Februar azurblå"

Begivenhed var lærredet, som i 1904 skrev Igor Grabar - "februar lazuli" Billedet er fuld af en særlig poesi, en, der lyder i versene af Boris Pasternak "i februar. Få blæk og græde! Skriv om det, hulke. " Og Grabar skrev sit maleri for voldsomt. Dette er en af hans mest genkendelige malerier, det er - et af de malerier, der skaber forfatteren til sit eget navn. Kunstneren holdt meget af dette arbejde, som forestiller en solrig, vinter dag, selv i forstæderne. Den glæde, der fylder billedet, allerede følte en svag pust af forår.

Han malede sit mesterværk i kunstnerens Dugino. For at overføre og distance træer i horisonten, og den enorme masse af luft mod den azurblå himmel, Grabar vælge vinklen, som om lidt under, som han gravede en grøft i sneen dyb, og der satte han staffeliet. Kunstneren følte, at hvis han kunne passere i det mindste en del af den skønhed, han ser, få en stor lærred.

Charmen af maleriet er unik. Træerne syntes at danse i en cirkel omkring en central birketræ favorit kunstner. billedstørrelse - 104 cm i højden og 80 cm i bredden. Det var så godt, at det fik øjeblikkeligt Rådet for Den Tretjakovgalleriet. Dette arbejde, og den dag i dag er en af sine vigtigste mesterværker. Det kan tilføjes, at internettet er blandt de hundrede bedste billeder i verden.

Vinter, sol, birk, frost ...

En anden mesterværk, der skabte Grabar - "Rime", billedet i 1905. Hvis han skrev det alene, ville det stadig er forblevet i hukommelsen af fremtidige generationer, og i bøger om maleriet. Dette er en af de sjældne malerier, som ikke efterlader nogen ligegyldig. Det fejrer skønhed og entydighed af den unikke natur Rusland og i sig selv viser, hvad en stor russisk maleri.

De fleste elskede tegning Grabar vinteren, især sne. Han mente, at med afgang af vinterlandskab meget at tabe. Ved synet af træer dækket med frost, næsten altid, og i alt er der en sammenligning med fortælling: "Alle træerne i frost, som sølv, ligesom en fantastisk fortælling nu i gården ..." Og alle ved digte Esenin af sølv birk. Alle skønheden i dette naturfænomen, fejret af snesevis af fremragende digtere, afspejles i dette unikke produkt. Grabar, billedet af som er dedikeret til vinter frost malet at "Wonderful liv skinner." Han mente, at i naturen er der meget få øjeblikke af polyfoniske frost på en solskinsdag, og de er meget forbigående. Belysning ændrer sig hele tiden, hvilket skaber et nyt unikt farveskemaer.

han kaldte grene dækket med frost, diamant blonder, mousserende med alle farverne i "himlen turkis emalje." På lærredet størrelsen 122,4 x 160,3 foregående øjeblikkeligt med enorm kraft. Jeg må sige, at vinterlandskaber I. Grabar - de bedste i russisk kunst, især "Rime". Vinter, solrig dag, smukke birk, et symbol på Rusland og den russiske natur, høje, frodige løv, forsølvet og ligesom ringer. Deres grene kastet på sneen blå, blå og lilla skygger. Belle glæde sig og sætter en ære i deres skønhed. I dette arbejde usædvanligt, hun overrasker og forbløffer beskueren. Oliemalerier, små brøkdele slagtilfælde (divisionism) billede tvunget til at tale om forfatteren som grundlæggeren af russisk impressionisme. Lærredet er gemt i Yaroslavl Kunstmuseum.

I Grabar flere forskellige billeder med dette navn, og de er alle meget gode, men arbejdet i 1905 er bedre end andre. Så snart nogen birk kaldet Grabar, hvad bare ikke sammenligne. Mest tydeligt, det passer definitionen af "overnaturlig træ."

"... Yesenin plot, næsten bibelsk ..."

Et andet billede af kunstneren skabt med alle kanonerne af impressionismen. Dette førnævnte "marts Sne" i 1904. Her, som i de to foregående malerier, roste evigt erobret sjæl en kunstner sne under solen. Det afspejlede skyggen af den omgivende natur, som kan overføres af alle nuancer af blå, lilla, lilla. Misvisende marts Rusland bestået overraskende præcis: det er forår, men sneen ikke engang tænke på at smelte. Samtidig fysisk følte jeg ændringen af sæsoner, trods kulden.

På lærredet skildrer en ung kvinde bærer vand spande på et åg. Tilsyneladende almindelige rurale landskab - bygninger, snowless allerede træer, på hvilke knopper snart vil skyndte landmand, der juble frost. Men hovedpersonen i lærredet - sne. Han var ikke mousserende, om vinteren, er ikke ren hvid, men det er stadig en masse. Han er i forgrunden billede på som spredte en masse lyspunkter. Internettet er fuld af charme. Maleri mindre beskrevet ovenfor -. Kun 80 x 62 cm det opbevares i Tretjakovgalleriet.

Hver indbygger i landet kendt for smukke landskaber af russisk natur børster sådanne genier som Savrasov, Vasiliev, Shishkin, Levitan. Igor Emmanuilovich Grabar, Folkets kunstner i Rusland, som var de første sovjetiske kunstnere tildelt ærestitlen "hædret kunstner", fortjener fortsatte denne prestigefyldte serie. Meget god hans pre-revolutionære natur, men malerier, skrevet i den sovjetiske periode, ikke værre. Singer sol kølig vinter og det tidlige forår, Grabar og den nye statsdannelse forblev en stor maler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.