ModeSmykker og ure

Hvorfor mørkere sølv?

Hvorfor bliver det mørkere? Spørgsmålet ophidser alle ejere af dyre smykker fremstillet af dette metal.

Sølv er et ædelmetal med en tilstrækkelig lav reaktivitet over for virkningen af de mest almindelige oxidanter, vand og luft. Men i deres tilstedeværelse reagerer det let med et andet stof - divalent svovl. Som et resultat af reaktionen dannes Ag2S-sølvsulfid, hvilket er et stof af sort farve. Under normale forhold på sølv smykker dannes sulfid meget langsomt. I begyndelsen begynder dekorationerne at være dækket med en let mærkbar grå haze, så det bliver næsten til et sort raid.

For at forstå, hvorfor sølv bliver mørk, må man forstå, hvad det er som et kemisk element, der er i stand til at interagere med sine omgivende medier. Den højeste fjende af den ædle farve af sølv er leverandøren af svovl H2S (hydrogensulfid), hvilket fører til dets oxidation. Og tørt hydrogensulfid forårsager ikke en sådan reaktion. Dette kræver tilstedeværelse af et fugtigt miljø. Reaktionshastigheden er i stand til at forøge temperaturen, ved hvilken stigningen hydrogensulfidkorrosion kan accelerere til tider. For eksempel, hvis temperaturen stiger fra 20 til 40 grader, øger korrosionshastigheden øjeblikkeligt med 25 gange!

I atmosfæren er stoffer som ozon, ammoniak, hydrogenchlorid, hydrogensulfid, svovldioxid og fri svovl frit til stede. Afhængig af koncentrationen af disse stoffer og luftens fugtighed kan korrosionen af sølv intensiveres eller svækkes. Den resulterende oxidation af metal Ag2S over tid forøger produktets belægningslag.

Så hvorfor mørkningen af sølv bliver klar. Men ud over luften er hydrogensulfid også til stede i vandet. Dette er den næste faktor. Med et højt indhold af denne forbindelse i naturlige farvande, anvendes de som terapeutiske - sulfid (hydrogensulfid) farvande.

Den vigtigste kilde til hydrogensulfidemissioner i luften er industrielle virksomheder, der producerer kunstfibre, raffinaderier og koks-kemiske anlæg, og stort set alle transportmidler. I dette tilfælde forekommer det som en nedbrydningsprodukt af organiske stoffer (affald).

Hvad gør sølv mørkere under normale forhold, hvis du ikke tillader dens kontakt med vand? Sulfidfilm er dannet på smykker og ved kontakt eller blot ved tilstedeværelsen af materialer af organisk oprindelse, for eksempel gummi, forbindelser, plast.

Glem ikke, at vores krop selv er i stand til at producere svovl. Det kommer ind i kroppen udefra sammen med mad eller medicin (streptocid, sulfadimezinom, sulfazinom, forskellige salver og andre lægemidler. I løbet af metabolismen kan svovl komme sig til H2S og efterlade på overfladen af huden med sved, hvilke kontakter med ringe, vedhæng og andre kære Us ornamenter.

Efter at have studeret alle sølvfjender forstår vi ikke kun, hvorfor sølv bliver mørkt, men vi indser også, at det er praktisk taget umuligt at undgå en sådan mørkning. Fordi vi ikke kan leve uden luft, vand og ikke kan reversere reaktionerne i vores egen organisme.

Men det er ikke alle grundene til, at sølv bliver mørkere. Siden i smykker anvendes dette metal ikke i ren form, men kun i legeringer, er meget ofte kobber inkluderet i dem. I luft oxideres den til Cu2O, hvorved man får en rødlig nuance. Hvis produktet ikke er dækket af et beskyttende lag, for eksempel radium eller palladium, vil de altid blive mørkere. Den anden er ikke givet.

Hvad kan man gøre for at forlænge sølvets liv og opretholde den originale skønhed af smykker fra den? Det skal sikres, at produkterne ikke overophedes, de er ikke på våde steder. Efter at have slidt dem, skal du tørre af dermale sekretioner. Det er også nyttigt at jævnligt tage smykker til rengøring i smykker butikker eller rense dem selv ved hjælp af sæbevand med tilsætning af ammoniak.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.