Selv-dyrkningTime Management

Hvorfor er "accelereret" tid, når vi bliver ældre?

Når en person er stadig et barn, ser det ud til, at sommerferien vare evigt, og selv den tid mellem en nytårs fest og den anden bare minder uendelighed. , Når vi bliver ældre, begynder det dog at virke i denne uge, og endda måneder, og endda hele sæsoner forsvinder fra kalenderen i et rasende tempo. Hvordan skete det? Ændring af opfattelsen - eller livet virkelig bliver hurtigere?

Svaret på det gådefulde spørgsmål

Næsten alle mennesker har kommenteret, at tiden virkelig begynder at bevæge sig hurtigere med alderen. Men pointen er ikke, at voksne liv er fyldt med mange vigtige opgaver og problemer. Undersøgelser har vist, at sagen i den psykologiske opfattelse af tid, som synes at være flere voksne forskelligt. Det synes derfor, at livet bliver mere intens og hurtig. Der er flere teorier, der forsøger at forklare, hvorfor opfattelsen af tiden ændrer sig med alderen.

Den første teori

Ifølge en visning, tiden begynder at bevæge sig hurtigere med alderen på grund af den gradvise ændring af den interne biologiske ur. Når en person aldre, er hans stofskifte langsommere, og med det falder, og pulsen bremser og vejrtrækning. Barnet har meget forskellige biologiske ure, der bevæger sig hurtigere. De oplever større biologiske markører for tid - vejrtrækninger, hjerteslag, - for samme periode, hvad der forårsager dem til at føle dette hul som en længere.

Den anden teori

Der er en anden opfattelse. Ifølge denne teori, den hastighed, hvormed vi opfatter den tid på grund af det faktum, hvor meget ny information, vi får. Når hjernen modtager et stort antal nye incitamenter til behandlingen af oplysninger det kræver mere tid, som et resultat ser det ud til, at dagene bliver længere. Hertil kommer, denne teori er i overensstemmelse med situationen før katastrofen, når folk beskriver den tid, som om at bevæge sig i slowmotion. Skræmmende og usædvanlige omstændigheder giver hjernen så meget information, at tiden stoppet bare.

Eksperimentel bekræftelse af teorien

Den anden teori kan bekræftes af, at, når de står med en uvant situation er hjernen tvunget til at skrive en mere omfattende og detaljerede oplysninger. Som et resultat af, hvad der sker i vores erindringer synes det længere, end det egentlig var. Denne teori blev bekræftet eksperimentelt. Forsøgspersonerne oplevede følelsen af frit fald, hvilket resulterede i deres opfattelse af tid virkelig ændret - det er reaktionen af organismen til betingelser usædvanligt for ham. Men hvad er forholdet af en sådan forklaring på, at vi ser en anden gang, aldring?

udvikling forslag

Faktum er, at med alderen, vi bedre studiemiljø. Det bliver helt fortrolig, og opmærksomhed er ikke længere fokuseret på alle detaljer i dit hjem eller arbejdsplads. For barnet, verden er en legeplads fyldt med nye oplevelser og nye oplevelser. Som et resultat, har han til at tilbringe mere mental energi til at omarbejde indtryk af verden omkring ham. Ifølge denne teori, børns indtryk bremse tid, og rutinemæssig voksenliv, tværtimod, gør det mere flygtige. Jo mere vi vænne sig til de særlige forhold i vores dagligdag, jo hurtigere det går. Desuden er denne teori bekræftes af de biokemiske mekanismer. Det er blevet foreslået, at dopamin hjælper os til at bestemme, hvor lang tid. Efter tyve år, mængden af dopamin i kroppen aftager gradvist, hvilket resulterer i starter bevæger sig hurtigere. Ikke desto mindre er dette ikke forklare årsagerne til den tid, der faktisk accelereret - i matematisk forstand. Reduktion af varigheden af en bestemt periode med alderen kan forklares logaritmisk. Logaritmisk foranstaltning anvendes, og målinger for jordskælv - skala bar kræver mere end lineær. Dette er sandt for tiden.

logaritmisk tilgang

Logaritmisk måling skubber tanken om, at opfattelsen af den periode på grund af det faktum, hvor meget tid har levet op til dette hul. Resultatet er, at for et år gammelt barn om året - et halvt liv levet. Ikke overraskende denne periode synes så længe. Derfor et barn hver fødselsdag du nødt til at vente i flere måneder. Men i de ti år af året - kun ti procent af livet. For tyve år - fem procent. At føle den samme tid, nogle to-årige liv om året, nødt til at vente tyve år i et årti. Hvis du bruger denne metode synes ikke overraskende, at accelererer med aldrende tid. De fleste voksne tænke over sit liv på omfanget af årtier, hvilket indebærer lige behandling med jævne mellemrum. Men når den logaritmiske tilgang er hver gang opfattes forskelligt. Ifølge denne teori, tiden fra fem år til ti lige tid fra ti til tyve, 20-40, 40-80. Det lyder temmelig deprimerende, når man tænker over det, - fem års barndom er lig med fyrre voksne liv! Kort sagt, lære at sætte pris på din tid. Den bevæger sig hurtigere og hurtigere hver dag, selv hvis du ikke tror på teorier for at forklare dette fænomen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.