Åndelig udviklingReligionen

Hvordan og hvornår fejrer de Velez Day?

Hvad er Veles Day? Hvordan fejres det? Disse og andre spørgsmål vil blive besvaret i artiklen. Hvis du foreslår en person, der er dårligt kyndig i slavernes mytologi, for at nævne enhver gud, vil Veles blive navngivet under alle omstændigheder. Nogle gange nævner de Makosh, Perun, Yaril, men Veles altid. Ikke desto mindre hørte næsten ingen om fejringen af hans dag.

tradition

Slavs store fest - Velezov Day - falder den 11. februar. Denne dag betragtes som midt i Mother Winter, når naturen endnu ikke er klar til at vågne op fra vinter søvn og er i en sød halvdrøm. Her i denne periode går den slaviske mægtige Gud Veles gennem skoven langs bjergene og forhindrer folk i at sove med naturen og bremser med løftet om begyndelsen af den slaviske ferie.

Han spiller på sit magiske rør og opvarmer den mirakuløse lyd af den frosne moder Jord.

Ære Veles som den store og kloge slaviske gud, guddyrkeren og hemmelighedenes hemmelighed. Ifølge en gammel legenden vidste han alle de elementer og hemmelige hemmeligheder - han besøgte både i mørke og lyse verdener. Han rejste i alle dimensioner, så han kunne afsløre livets grundlove og universet til mennesker, viste at universet kan bevæge sig fremad - denne gud af slaverne var ikke lige. I traditionerne i den russiske kultur er hans dag betragtet som speciel.

fødsel

Så du ved allerede, at Velesovs dag fejres den 11. februar. I bogen The Tragedy of God Veles, udgivet af forlaget Severnaya Skazka, beskrives en vidunderlig legende om denne Gud og den slaviske ferie i Veles.

Legenden siger, at Veles blev født som en lys gud og opdraget af Navi's mørke skabere. I hans udseende er skjultens hemmelighed skjult, der kun er kendt for Rhodas forfader. Han er både hans egen og en fremmed blandt de slaviske guder. Veles er søn af den mystiske Zemun, der i legender er repræsenteret af en særlig skabelse fra en anden verden. Veles er tvetydig, mystisk og en af de mest magtfulde guder i det slaviske panteon.

elsker

Hvad er Veles gode dage? Veles i naturen vækker følelsen af kærlighed, følelsen af en superstrong men sød forvirring af sjælen. Og i verden vågner alt for denne kærlighed! Det er ikke for ingenting, at denne gud kaldes en trollkarl - der oplevede sin charme, kunne han ikke modstå. Ikke alene var hans styrke katastrofal for dem over hvem han hersker, men også helbredende. Når alt kommer til alt, hvem, undtagen Veles, kan hjælpe med fornuftige råd og styre den rigtige vej?

Forresten har han sin egen kærlighedshistorie. Dette er en legende om en evig følelse, hvor der også er selvopofrelse og ømhed og en kreativ kraft, som forener for enhver tid. Han mødte sin udvalgte ved en tilfældighed og kaldte straks hans. Veles og Yaginya var meget glad for hinanden - måske i det slaviske episke er dette den eneste historie om hjerteansvarets evige kraft. Dem, der er beskyttet af denne gud, finder deres kærlighed lidenskabelig, drømmende, romantisk, sensuel og opnår det med al deres magt. Velesova Stretch er en magisk festival af slaverne, når vinteren raser, og foråret er skjult, men giver folk denne følelse af styrke, kærlighed, håb.

ferie

Gods Veles Dag er en helligdag dedikeret til Veles Winter (Syrovoy Yar). På denne tid knager han vinterhornet, i landsbyerne fejrer koens fest (da Veles ikke kun er en visdomsgud, men også en skovtim-gud - en mesteres herre), værter beskytter gården og kvæget og beder om beskyttelse og beskyttelse mod Veles, Men til godt for hver mand og kvæg til en frugthave. Wild buffoons, profetiske trollkarlere, inspirerede historiefortællere ærer deres højeste protektor, den vise gud især: ved at chanting og vinker, profeterer og fordyber, og endnu mere - modtog indsigt i hans ritualer ...

Gamle festligheder

Velez fødselsdag er en stor fest. På tidspunktet for troen i Rusland den 11. februar fejrede den retfærdige Vlasy (Veles) dag - dyrets beskytter, koyguden. Dette blev sagt blandt folket: "Vlasy og skæget i olien", "Vlasius, slå ned hornet fra vinteren", "Vlyasya dag - ko fest". Efter Vlasy begyndte straks alvorlige Vlasyevskie frost. Den 15. februar fejrede folk Onisim Zimobor (Onisim Ovchar). Folk sagde, at på denne dag vender vinteren tilbage. De kaldte stjernerne om natten, så fårene var lamme bedre og om morgenen "garngarn". Hvad betyder dette? Kvinder lægger det første skind af garn "i synet", så alle trådene (samt skæbnen som gudinden Makosh "spins") var hvide, rene og stærke.

Olien, såvel som mælken, var medtaget i de skatter, der blev givet til Veles.

Den nuværende Rodnoverie

Hvorfor fejrer mange mennesker Veles Day i dag? Sådan fejrer du det? Mange moderne congregational samfund fejrer Big Veles den 11. februar. Dette er den mest betydningsfulde hellige dag, og det er allerede skrevet om det. Lille Velez Day fejres den 3. februar i smalle cirkler og hovedsagelig af de samfund, som profetiske gud kalder deres åndelige værge.

Pre-Holiday timer

St. Velez's Day er speciel. Ifølge legende slår Veles ned et horn til vinteren, skaber en kvægamulet - dræber en kos død og hjælper folk med at overleve fremtidige Vlasyevsky (Velesovy) frost (normalt meget alvorlige), hvorefter vinteren begynder at falde. Folket i denne periode varsel: hvis en optøning kommer med Velesov på dagen, vil foråret være varm. Hvis ikke, så vil Morena-Winter i lang tid være stærk i hendes højre ...

På dagen for Veles begynder at forberede på forhånd - fra aftenen af den foregående dag. Skindene er spredt rundt om huset, hvor de skrællede og tørrede kohorn er sat, mælk hældes over de indviste krukker.

På templet (eller hvor kyndige mennesker har angivet) begynder de at bygge et alter, forberede huder på forhånd, fumigating territoriet med røg af kvæg brændende hår. Sommetider på polerne, der er anbragt langs tempelens sakralde hegn, er ko og tyreskuller afbildet, der udgør en forbindelse med den anden verden og også er stærke beskyttere fra onde kræfter.

Magi alene går der om natten og udfører særlige tjenester der for at finde ud af den vise guds vilje. Piger på samme tid gætter, kæmper kvæg hår kamme. Før du går i seng, læs amulet-charmen for en drøm der kommer.

Drømme, der sendes ned denne nat af Veles, betragtes som profetiske, og ifølge legenden er de altid opfyldt.

mad

På dagen for fejringen af værtinden udarbejdes rituelle fødevarer i hvert hus - grød, rigt aromatiseret med olie. Det siges i folket: "På Vlasy (Veles) - et skæg i olie!" Og kvinderne lagde forkogte honningdrikke på borde. Kun kalvekød og oksekød er forbudte at spise på denne dag.

De tilberedte retter er indviet på alteret, hvorefter de lægges på bordet. Ved siden af templet, i en specielt forberedt hytte, er et fælles måltid af medlemmerne af samfundet organiseret.

På Velezovs dag falder mange sorger til magiets parti. Udover at bringe trebs, udføre ritualer til at rose Gud, ofre, når den indviet mælk strømmer af en strøm langs alteret, skal de organisere den meget fest, som åbner med udtale af rituel blasfemi.

kamp

På denne dag kan man også se på Velesovs kamp, kaldet Bjørnen (som bjørnen, ifølge legenden, i skovmesterens image, personificerer en af gudgudens ansigter og er også en af de guddommelige dyr, der er bestemt til Veles). Kampen af wrestlers of Velesovaya Borotby er ikke som de hårde militære kampe, der begås på Peruns dag. Det er ikke overflod af et stort antal teknikker, der repræsenterer en velvillig beundring for den magt, som Moder Jord giver til en person, ikke for ødelæggelsen af sine slægtninge, men for kreativt arbejde i en ærlig karriere.

Som regel står to stædige bønder, nøgne til taljen, mod Chur (hellige kammerfigur) Veles i en cirkel, de omfavner hinanden med deres hænder, og kæmper og stønner, forsøger at overvinde modstanderen i sneen. Magien udtaler på samme tid en forfalskning mod den fulde kraft: "Veles-Gud! Før du falder, Volotov kraft (navn), giv! Goy! "

Publikum på dette tidspunkt husker gamle dage om brydere, der fortæller om en bonde, der bor i en naboby. Han var svag i udseende, men før hvert slag satte han sig på jorden, i sneen med hans ansigt og bad Moder Jord at give ham en lille styrke af sin uovervindelige, hvorefter han besejrede nogen helt. Hermed skabte han jubelen af alle ærlige mennesker, der så konkurrencen.

Den sejrende wrestler er hædret over hele verden og behandlet til øl, kaldet "Velesovym protege" - til jordens uudtømmelige magt, en mægtig gud og kun begynder at vågne op, stadig usynlig i sin egen solfjeder forår ...

Night Vigils

Natten, der følger Velesovy dag, anses for egnet til opfattelsen af den stærke i ånd og krop af børnene. Før man sætter sig ned på en ægteskab fra hæklede skind, kæmmer kvinderne til deres ægtemænd deres hår med iøjnefaldende kammuslinger. Denne handling skal beskytte mænd fra forskellige lidelser hele året og give dem visdom og styrke af Veles. Magi forlader også alene om natten og stirrer på dem med lyse stjerner - gennem forfædres øjne, ind i skovenes skov, hvor de etablerer en stang med tyrhorn monteret på det, og indtil meget om morgenen ringer de, slår i ringende tamburiner og synger den profetiske gud.

På dette tidspunkt i den skovmester på den anden side vender møder vorjomfruen på Mirokolitsas grænseland til den vintergamle kvinde og giver hende den første kamp.

ritualer

I Velezovs festival drikker kvinder stærk honning og slår deres ægtemænd med bord til spinding af hør. Dette foreskadede, at køerne ville være kærlige og lydige.

En af de festlige ritualer er den frygtelige af død af koen. Til dette vælger folk en pod. Hun skal gå til hendes hus og sige: "Det er på tide at helbrede koen!" Guiden bærer et håndklæde. Alle pigerne vasker deres hænder og tørrer dem med dette håndklæde. Til mænd siger posten: "Du kan ikke gå ud af hytten for problemerne". Derefter forlade alle kvinder landsbyen.

Demonstrationen rammer panden og skriger højt: "Åh, ah, ah!" Og bagved er der piger med klubber, tackler og akser. Kvinder skal være klædt i skjorter og have løs hår. Endvidere læser podvilkaen en ed på koens død. Derefter sætter de på det et ægte åg, en plov og sel. Folk antænder strålerne, og wicket har brug for tre gange til at svulme tempelet og landsbyen.

Denne rite er interessant, fordi processioner ikke kan fanges på vejen. Hvis han har mødt, så bliver han slået med stave nådesløst, hvad enten det er dyr eller menneske. Det menes at han er udførelsen af koens død, som de forsøger at køre væk.

Efter ceremonien blev arrangeringen organiseret - kampen om Marena og Veles. Under udråb af "Veles, slå ned hornet fra vinter!" Klædt i Veles, han skulle dumpe hornet fra gudinden til døden og vinteren af Marena.

datoer

Vores forfædre Velesov dag fejrede den 28. februar. Mange samfund i dag fejrer den den 11. februar uden at forklare deres stilling på nogen måde. Faktisk har begge muligheder ret til at eksistere, men mange eksperter siger, at den første dato er korrekt. De trækker en sådan konklusion ud fra, at de tekstkilder, som denne figur nævnes, er meget ældre end undersøgelsesarbejdet, som er angivet den 11. februar.

Det var en lys, positiv ferie, ekstremt spektakulær og spektakulær. På denne dag holdt magien hellige ceremonier, ukendte for mange mennesker og uopnåelige på en anden tid. Veles blev altid kaldt "midgardens vogter" (på lige fod med andre guder i det store løb) og derfor i de gamle slavs kalender var hans dag en af nøglerne.

Fodnotens dag

Hvad er dagen for busten af veler? Høsten begynder den 12. juli at høste høst: "Spyt Kosi, indtil duggen dugger ud, og vi går hjem!" Veles lærte vores forfædre at pløje jorden for at såge korn, at presse strå på patientens marker, at lægge skoven i boligen og tilbede det som Guds Fader.

På denne dag tilbad skoven, som var sidst forbundet. Slåmaskinerne troede, at der under slåningen afgjorde markens ånd og derfor essensen af Veles. Der var et ordsprog: "Plæg op til Velesovs dag, hent dagen før Perun, så - indtil Frelseren." Veles beskylde alle landbrugsarbejder.

På Snaps dag blev også Alatyrs guddommelige sten (eller to sten - af Gud og Gud: Storm af Yagi og Veles sten) også hædret. Under Alatyr er der en indgang til helvede. De huskede brandmændene, at kun Velez kunne fremmedgøre Alatyr fra indgangen, og derfor kunne de, der var døde, ikke komme til Nav, omgå Veles.

efterår

Efter Velezovs fald er overstået, begynder natten. De gamle slaver - dette er Marina (Velesova) nat - en magisk nat fra 31. oktober til 1. november, hvor Belobog uigenkaldeligt sender Tjernobogu Kolo Goda, og Navi-porten er åben i Java indtil de første haner. Den kommende dag (1. november) kaldes ofte lystbådehavnen.

I overensstemmelse med folkelige overbevisninger besøger fædrenes sjæle i deres aften deres børnebørn - oldebørn, der bor i Yavi, sidste gang om året. Derefter flyver de til den lyse Irius til næste forår.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.