SundhedSygdomme og betingelser

Hvor farligt er Chagas sygdom? Årsager, symptomer, diagnose og behandling

Sommetider insekter kan levere en mand ganske alvorlige problemer. En af dem - Chagas sygdom, eller Chagas sygdom, forårsaget af blodsugende insekter. Beskrevet det mere end 100 år siden, en læge fra den brasilianske Carlos Ribeiro Chagas end ham selv udødeliggjort. sygdom navn lyder anderledes, afhængigt af udtalen af navnene på sin opdager. Gør Chagas sygdom er farligt og hvor alvorligt det er? Svaret på dette spørgsmål er ja. Ja, farlig, selv om der er mennesker, der lever med denne sygdom i årevis uden at vide at de er smittet. Men dette er undtagelsen snarere end reglen. De mere almindelige resultat trist sygdom: patienter dør inden for de første måneder efter infektion. Hvordan og hvor du kan hente denne infektion, og hvorfor folk på det så forskellige reaktioner? Lad os prøve at besvare.

Chagas sygdom: geografisk placering

For russerne, heldigvis, mens denne sygdom er eksotisk. Men når og aids fra os var langt væk, et eller andet sted i Amerika i udlandet. Den samme situation i øjeblikket viser og Chagas' sygdom. Raspostranen Hvor er hun nu? Blandt de folk i massevis til sit register på det sydamerikanske kontinent og i nogle lande i Caribien, Brasilien, Venezuela, Panama, Mexico, Peru, Argentina, Guatemala, Colombia, Ecuador, Costa Rica, Paraguay, Bolivia, Surinam, El Salvador, Fransk Guyana , Belize, Nicaragua, Honduras. Som for de vilde dyr, som også er inficeret med Chagas' sygdom (egern, rotter, opossums, katte, hunde og andre, i alt 150 arter) infektion set længere mod nord. Det giver frygt for, at sygdommen snart vil sprede sig dybt ind i nordamerikanske kontinent. Allerede der er tilfælde i Texas, Arizona, det sydlige Californien og Maryland. Fremme amerikansk trypanosomiasis over hele planeten bidrage til migrering af befolkningen, i de sidste 15-20 år, der finder sted på en skala, der ikke kan verificeres. Beboere i de latinamerikanske lande, rejse verden i søgen efter et bedre liv, turister - på jagt efter eventyr. En anden almindelig årsag til infektion er, at de fattige i disse regioner ikke kun fat på noget job, men for de penge donere blod og endda sælge deres organer (nyrer, øjne, etc.). Ved kontrol på nogle punkter af blodtransfusion i USA viste, at donor materiale med Chagas sygdom mere end med hepatitis og AIDS. Og ved åbningen af dødsfald fra hjerteanfald eller kongestiv hjerteinsufficiens folk fra Latinamerika det afsløret, at en ud af to lider af samme sygdom, kun overfører det til en kronisk form. Så i den nærmeste fremtid grænser området Chagas' sygdom vil sandsynligvis forsvinde.

det forårsagende middel

En lidet kendt indtil Chagas sygdom - infektionen er mikroskopiske encellede parasitter, der lever - Cruise trypanosomer (Trypanosoma cruzi). Så de kaldte Carlos Chagas Institut til ære for Osvaldo Cruz. Disse væsener er farveløse (på billedet, vises de i patientens blod farves markør), med aflange organer, svarende til spindlen. I den ene ende har en flagel til at hjælpe trypanosomer bevæge sig gennem kroppen af offeret (for det meste blod). Nå dem den ønskede organ, de trænger gennem membranen ind i cellerne og danne bezzhgutikovuyu dannelse yaytsepodobnogo formular (amastigot). I cellerne af trypanosomer aktivt formere sig, danne nye veretenopodobnyh "kids" med flageller, som trænger ind i blodet af offeret for yderligere bundfældning af kroppen. Meget dårlig træk ved disse mikroskopiske dræbere er, at de er i stand til at påvirke immunsystemet hos offeret, hvilket tvang ham til at opgive kampen. Trypanosomer er udelukkende parasitære livsstil, hvilket gør dermed den måde: den person (dyr) - fejl - den person (dyr). I disse kredse, livscyklus er en ændring af former: fra æg til voksen. De er aktivt multiplicere i maven bugs, som anvendes til genbosætning i sund krop.

Måder infektion

Chagas' sygdom, som transportør - en særlig form for blodsugende triatominae, tog det meste om natten, mens du sover i rum, hvor disse insekter bor. Nogen kaldte dem en vittighed "de kysser," fordi de foretrækker at bide primært på læberne. Navnet stak. Men ikke alle steder. I Chile og Argentina, de kaldes, er almindeligt - vinchuca, der betyder insekt, og i Brasilien - Chinch barber. Alle blandt de store hær triatominae, der er 130 arter i USA alene fundet mere end 10 sorter, som er bærere af denne mikroorganisme er det kausative middel for Chagas' sygdom. Ud over insekter, kan være inficeret med en syg person ved tæt kontakt, når hans blod kommer ind i kroppen gennem sunde kontaktpersonen sår på huden. Hvad der ikke er nyt AIDS? Så ofte infektionen sker på hospitaler gennem blodtransfusion eller organtransplantation. Spædbørn smittet i livmoderen, hvis hun er bærer af sygdommen. Den mest fredelige måde at samle op infektionen - gennem fødevarer, som fik Væggelus afføring. Dette kan ske, hvis kuhovarili inficeret med Chagas sygdom folk ikke adskiller renlighed. Derfor rejser til dårligt stillede imod triatominae lande, er det tilrådeligt at vælge et sted at sove mere civiliseret (hotellet er bedre), købte grøntsager og frugter grundigt vasket og hjemsted for eatables, hjælpsomt tilbydes af de lokale købmænd, afstå.

Hvordan kan du blive smittet

Mange mennesker tror, at Chagas sygdom er samlet op, når fejlen bider gennem huden og begynder at drikke blod. I virkeligheden er det ikke. Du kan bidt ti gange, og forblive raske. Og alt sammen på grund af, at infektion opstår, når offeret vil trypanosomer Cruz, ligger i fæces af bedbugs i din hud eller slimhinder. Disse insekter hører til de damer, der hvor der spiser der og lort. Manden i drømmen kunne ikke hjælpe skrabe (og dyr slikke) bidt sted. Da parasitterne ind i kroppen, og dens nye ejer. I sig selv en sund bug er ikke farligt. Men ved at bide inficerede mennesker, er det næsten helt inficeret med trypanosomer, og i de følgende bid overfører de nye ofre for Chagas' sygdom. Det forårsagende middel bor og formerer i insekt mave. Smitsom bug er hele sit liv (ca. 2 år). Modne parasitter er placeret i tarmene af offeret og med fæces er skubbet ud. En gang i den menneskelige krop, først de trypanosomer formere sig i store mængder i blodet, og derefter afvikle i musklerne (hovedsageligt i hjertet og mavetarmkanalen epitel). Fattige mennesker i Latinamerika lever i overfyldte, store familier i nedslidte hytter, hvor væggelus der er mange krinkelkroge. Ofte Chagas sygdom inficerer alle familiemedlemmer og endda hele kvarterer. Stof til eftertanke: forsøgsdyr inficeret med trypanosomer, selv når deres hud ikke er beskadiget.

Den akutte form af sygdommen

Det bemærkes, at den tid, prokusyvaniya huden væggelus smertefri og umærkelig. Efterfølgende i stedet er der en lille rød (og nogle gange intet), nogle mennesker observerede hævelse og kløe. Skjult (inkubering) periode, mens parasitten i blodet hos offeret ihærdigt opformeret, kan tage et par dage til 10 dage, afhængigt af styrken af kroppen af patienten og hans tendens til allergi. Derefter kommer den såkaldte akutte form. Det var i denne periode er ekstremt farlige letalitet Chagas' sygdom. Symptomerne omfatter:

 • en kraftig stigning i temperaturen til et kritisk niveau;
 • feber;
 • svær hovedpine;
 • vejrtrækning problemer;
 • fejlfunktion af hjertet;
 • betydelige smerter mave, bryst, alle muskler;
 • binyresvigt;
 • stigning i skjoldbruskkirtlen, milt og lymfeknuder.

Med indførelsen af parasitter i nervefibrene særligt vanskelige runs Chagas' sygdom. Symptomer i denne sag, er som følger:

 • lammelse;
 • talehæmning;
 • atetose;
 • udviklingshæmning.

Symptomer:

 • hævelse af læber;
 • hævelse af øjnene;
 • købe bronzering huden.

Den akutte form kan vare to måneder, hvor mange mennesker (især børn) dør. Overlevende fra krise de vigtigste symptomer forsvinder og sygdommen går ind i næste fase. Inficeret person bliver infektiøs efter 10-11 dage efter bid.

Den kroniske form

I denne fase af Chagas' sygdom kan være en lang tid generelt manifesterer sig ikke, er der observeret hos ca. 80% af patienterne. Trypanosomer ikke længere dominerer i blodet og ophobes i væv og celler af patienten og gradvist ødelægge dem. Den "Chronicle" periodisk observeret forværring vekslende med komplet remission. Chagas identificeret følgende typer af kronisk sygdom:

 • psevdomiksedematoznaya;
 • myxedema;
 • nervøs;
 • hjerte.

Psevdomiksedematozny type er markeret med børn i alderen 15 år og yngre. Det er karakteristisk for en svag stigning i skjoldbruskkirtlen og lymfeknuder. I perioder med forværring hos børn begynder feber, feber, takykardi observeret. Parasitter infiltrere i det subkutane væv, som især skæmmende hans ansigt. Den karakteristiske hævelse og rødme kan genkendes visuelt Chagas' sygdom. Billeder præsenteret i en bred vifte af specialiserede ressourcer om medicinsk fag, årsag, at sige det mildt, ubehagelig.

Myxedema typen adskiller sig fra de tidligere meget større forstyrrelser i skjoldbruskkirtlen.

Nervøs type er fyldt med forsinkelse i udviklingen af børn og infantilisme.

Cardiac fører til pericarditis, bradykardi og andre hjerteproblemer.

Med lokaliseringen af trypanosomer Cruz i væggene i mavetarmkanalen organer observerede akalasi, dvs. muskel motilitetsforstyrrelser i disse organer. Dette fører til esophageal obstruktion og forøgelse af mave og tarme. Patienten har smerter, når synke mad og dens passage gennem spiserøret, opkastning, opstød, tab af kropsvægt til trods for en tilfredsstillende appetit. Disse symptomer er ikke afhængige af konsistensen af maden, og der er endda flydende fødevarer.

diagnostik

Chagas' sygdom etableres ved ydre tegn på klinisk undersøgelse af patienten og ved yderligere laboratorieundersøgelser af blod under et mikroskop og serologiske analyser. Men i den kroniske form af sygdommen i blodet trypanosomer fortsat lav, som følge af hvilket det bliver vanskeligt at påvise dem.

Når det er umuligt at isolere parasitten i blodprøven, er deres tilstedeværelse kontrolleres i lymfeknuderne (gøre en biopsi).

Bruges også xenodiagnosis. Det ligger i det faktum, at en syg person sund plantet laboratorie væggelus, og senere (efter 14 dage) undersøgelse, som dukkede op i deres tarme parasitter eller ej.

En anden test - blod kultur og podning det at teste dyrene.

På punkter af blodtransfusion teknikker anvendes, baseret på reaktionerne i fluorescerende antistoffer, samt reaktioner gammaglyutinatsii bremsning, som er mere følsomme, men ikke så specifik.

Gode resultater og shows prøve Mashad-Guerreyro. Den er baseret på en koblingsreaktion af en kompliment, dvs. påvisning af antistoffer mod antigenet af parasitten. Dette assay er særdeles værdifuld i den kroniske fase af sygdommen, når andre fremgangsmåder ikke særlig stærk.

behandling

I øjeblikket er der allerede lægemidler, der kan hjælpe dig helt besejre den Chagas sygdom. Behandlingen er effektiv, desværre kun i den indledende fase, indtil trypanosomer ikke er trængt i de vitale organer. Denne "Nifurtimox" og "benznidazol". De kan købes i USA og Latinamerika, udelukkende på recept. Tildel data medicin i patienter med akut form af sygdommen, børn, under anfald, medmindre den kroniske form af sygdommen ikke kører. I de senere faser, det er absolut ikke virker. Derfor er alle tiltag lægerne fokuserer på behandling af komplikationer - hjertesygdomme, mave-tarmkanalen, nervesystem, skjoldbruskkirtlen og andre organer.

outlook

Mange mennesker, især dem, der er kommet efter den akutte form af den tilsyneladende opsving, ikke klar over hvor farlige Chagas' sygdom. Og alligevel hvert år det forårsager næsten 50 tusinde indbyggere på planeten. Det smittede i øjeblikket, ifølge forskellige skøn, fra 15 til 20 millioner, men disse tal er ikke meget pålidelige, som de fattige, herunder Chagas / Chagas sygdom spredes særligt udbredt konsultere lægerne sjældent. Prognosen af denne sygdom er kun fordelagtig i tilfælde af tidlig korrekt diagnose og behandling. I den indledende fase, hvis den tid optaget, måske absolut bedring. I den senere ikke kan helbredes. Også, er det umuligt at genoprette de berørte organer og ødelagt parasitter. Hvert år i tilstedeværelse af kronisk sygdom dræber mange patienter fra akut hjertesvigt, hjerteanfald, slagtilfælde og andre sundhedsmæssige problemer forårsaget af trypanosomer cruzi.

forebyggelse

Til skånet Chagas' sygdom, forebyggelse er ekstremt vigtigt, da der ikke findes en vaccine mod Trypanosoma cruzi. Det er denne farlige for beboerne i regionerne:

 • maksimal inspicere dit hjem for tegn på reder af bugs som muligt at udføre sanitet i hjem med insekticid;
 • hvis det er muligt, at bygge på seng gardiner;
 • hygiejne.

For turister:

 • undgår at besøge junglen, især i de åbne sommertøj;
 • en kritisk tilgang til valg af et sted at sove;
 • ikke blive fristet til at oversøiske godbidder til en snack, der tilbydes af street og markedet handlende (hvis der ikke er sikkerhed for, at fødevarer var forberedt, efter de hygiejniske regler).

For Sanepid:

 • undersøge babyer og større børn, hvis mødre er optaget Chagas' sygdom;
 • udføre genopbygning af gamle bygninger;
 • regelmæssigt sanitet insekticid borgere beboelse lokaler;
 • screening af donorblod og donorer, der skal undersøges nøje.

Der er et forslag om at undersøge alle indvandrere fra endemiske lande, hvilket skulle forhindre spredning af Chagas sygdom i de øvrige regioner. Men i betragtning af den høje forurening af trypanosomer Cruzi dyresygdom problem i de kommende år er usandsynligt, at blive løst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.