SundhedSygdomme og betingelser

Degenerative sygdomme: liste

Dette udtryk er usædvanligt for mange patienter øre. I vores land, læger sjældent bruger det og uddata dårligdomme i en separat gruppe. Men i verden medicin i leksikon af læger, udtrykket "degenerative sygdomme" forekommer hele tiden. Deres gruppe omfatter de sygdomme, der konstant skrider, forårsager forringelse af væv, organer, deres struktur. celler er under konstant forandring i degenerative sygdomme, deres tilstand forværres, det påvirker væv og organer. I dette tilfælde ordet "degeneration" henviser til en stabil og gradvis degeneration, noget værre.

Arvelige degenerative sygdomme

Sygdomme af denne gruppe af meget heterogen klinisk, men de er karakteriseret ved en lignende kurs. På ethvert tidspunkt, kan en sund voksen eller barn spontant bliver syg efter udsættelse for udløsende faktorer, kan lide centralnervesystemet og andre systemer og organer. Kliniske symptomer gradvist øge, at patienten altid bliver værre. Progression er variabel. Arvelige degenerative-dystrofisk sygdomme i sidste ende føre til, at en person mister mange af de grundlæggende funktioner (tale, bevægelse, syn, hørelse, mentale processer, og andre). Meget ofte, disse sygdomme er dødelige.

Årsagen til arvelige degenerative sygdomme kan kaldes unormale gener. Af denne grund, alder manifestation af sygdommen er vanskelig at beregne, det afhænger af genekspression. Sværhedsgraden af sygdommen vil blive mere udtalt, når de øger patologiske tegn gen.

Allerede i det 19. århundrede, har neuroforskere beskrevet lignende sygdomme, men de kunne ikke forklare årsagen til deres udseende. Moderne neurovidenskab molekylær genetik har åbnet mange biokemiske defekter i generne, der er ansvarlige for udviklingen af sygdomssymptomer i denne gruppe. Der er tradition for, symptomerne får eponimnye navn, er det - en hyldest til arbejdet i videnskabsmænd, der først er beskrevet af sygdommen.

Karakteristiske træk ved degenerative sygdomme

Degenerative-dystrofisk sygdomme har lignende funktioner. Disse omfatter:

 • Start fra sygdom næsten usynlige, men de er jævnt fremadskridende, der kan vare i årtier.
 • Begyndelsen er vanskeligt at spore årsagen ikke kan identificeres.
 • De berørte væv og organer nægtet efterhånden udøvelsen af deres funktioner, degeneration bevæger komme.
 • Sygdomme i denne gruppe har resistens over for terapi, behandling er altid kompleks, vanskelig og sjældent effektive. Oftest er det ikke giver de ønskede resultater. Du kan bremse degenerative vækst, men det er næsten umuligt at stoppe.
 • Sygdomme er mere udbredt blandt ældre mennesker, alderdom, de er mindre udbredt blandt unge.
 • sygdomme skyldes ofte genetisk disposition. Sygdommen kan opstå på flere personer i samme familie.

Den mest berømte af sygdommen

De mest almindelige og velkendte degenerative sygdomme:

 • aterosklerose;
 • kræft;
 • type 2-diabetes;
 • Alzheimers sygdom;
 • slidgigt;
 • rheumatoid arthritis;
 • osteoporose;
 • Parkinsons sygdom;
 • multipel sklerose;
 • prostatitis.

De fleste mennesker tilskriver disse sygdomme til en "forfærdelige", men det er ikke hele listen. Der er sygdomme, hvoraf nogle ikke engang har hørt om.

Degenerative-dystrofe sygdomme i leddene

I hjertet af degenerative sygdomme slidgigt - degenerering af ledbrusk, som et resultat, efterfulgt af patologiske forandringer i epifyserne knogle.

Slidgigt er den mest almindelige ledsygdom, der påvirker 10-12% af mennesker med alderen, er antallet kun vokser. Ofte påvirker hofte eller knæled i både kvinder og mænd. Degenerative sygdomme - slidgigt er opdelt i primære og sekundære.

Primær artrose tage det samlede antal 40% af de sygdomme, den degenerative proces i gang som følge af anstrengende motion, med en kraftig stigning i kropsvægt, aldersrelaterede ændringer.

Sekundær arthritis repræsenterer 60% af det samlede. Ofte forekomme som en konsekvens af mekanisk skade, intraartikulære frakturer, i medfødt dysplasi, post-infektiøse ledsygdomme, i aseptisk nekrose.

Generelt artrose opdelt i primære og sekundære helt vilkårlig, da de er baseret på de samme patogene faktorer, som kan have forskellige kombinationer. Oftest afgøre, hvilken faktor er blevet en stor og en mindre er ikke mulig.

Efter degenerative forandringer, ledfladerne i kontakt overdrevent tryk mod hinanden. Som et resultat, for at reducere den mekaniske påvirkning, vokse osteophytes. Patologisk proces skrider frem, flere og flere deforme led, krænket funktion muskel-ligamenternes apparat. Bevægelser bliver begrænset dannet kontraktur.

Deformerende coxarthrosis. deformerende gonartroz

Degenerative ledsygdomme coxarthrosis og gonarthrosis er ganske almindelige.

Førstepladsen i forekomsten af tager coxarthrosis - hip stamme. Sygdommen fører til handicap først og senere handicap. Årsag sygdom kan ofte fra 35 til 40 år. Kvinder lider af denne mere end mænd. Symptomerne kommer gradvist, afhængigt af alder, kropsvægt eller fysisk aktivitet. De indledende faser symptomerne ikke udtrykkes. Sommetider træthed mærkes, når man står og går eller bære tunge byrder. Som degenerative forandringer af smertestillende stiger. Helt forsvinder kun i hvile, i en drøm. fornyet ved den mindste belastning. Når du kører i form af vedvarende smerter, kan stige om natten.

Slidgigt er den anden - 50% af sygdomme i knæet. Mildere end coxarthrosis. Mange proces suspenderes ved 1 trin. Selv avancerede tilfælde sjældent resultere i tab af erhvervsevne.

4 forskellige former for gonarthrosis:

 • ødelæggelse af de indre dele af knæleddet;
 • en primær læsion af de eksterne afdelinger;
 • artrose af patella-femorale ledforbindelser;
 • tab af fælles afdelinger.

osteochondrose

Degenerative sygdomme i rygsøjlen: osteochondrose, spondylosis, spondylarthritis.

Når osteochondrosis degenerative processer begynde i de intervertebrale skiver i nucleus pulposus. Når spondylose proces involveret i kroppens hosliggende hvirvler. Når spondyloartrose opstår læsion af de intervertebrale led. Degenerative-dystrofe sygdomme i rygsøjlen er meget farlige og dårligt behandles. Graden af patologi bestemt ved funktionelle og morfologiske træk for drevet.

Folk er ældre end 50 år lider af disse sygdomme i 90% af tilfældene. For nylig har der været en tendens til foryngelse af rygsøjlen sygdomme, optræder de selv hos unge voksne i alderen 17-20 år. Lændesmerter opstår ofte hos mennesker, der er involveret i overdreven fysisk arbejde.

Kliniske manifestationer afhænger af lokaliseringen af sværhedsgraden af processen og kan være neurologiske, statiske, autonome lidelser.

Degenerative sygdomme i nervesystemet

Degenerative sygdomme i nervesystemet kombinerer en stor gruppe. Alle læsioner karakterisere sygdomsgrupper af neuroner, der binder til specifikke organ eksterne og interne faktorer. Dette sker som følge af overtrædelser af intracellulære processer, ofte dette er forårsaget af genetiske defekter.

Mange degenerative sygdomme åbenbart begrænset eller diffus hjerne atrofi i specifikke mikroskopiske strukturer forekommer neuroner reduktion. I nogle tilfælde er der kun en forstyrrelse i funktionen af celler, er deres død ikke forekomme, er hjernen ikke udvikler atrofi (essentiel tremor, idiopatisk dystoni).

Langt størstedelen af degenerative sygdomme har lange latente perioder af udvikling, men støt progredierende form.

Degenerative CNS-sygdomme klassificeret af kliniske manifestationer og visning inddragelse af visse strukturer i nervesystemet. skiller sig ud:

 • Sygdomsmanifestationer af ekstrapyramidale syndromer (Huntingtons sygdom, tremor, Parkinsons sygdom).
 • Sygdomme, der udviser cerebellar ataksi (spinocerebellar degeneration).
 • Sygdomme med læsioner af motorneuroner (amyotrofisk lateral sklerose).
 • Sygdomme med manifestation af demens (Picks sygdom, Alzheimers sygdom).

Alzheimers sygdom

Neurodegenerative sygdomme med symptomer på demens er mere almindelige hos ældre. Den mest almindelige er Alzheimers sygdom. Skrider i individer ældre end 80 år. I 15% af tilfældene sygdommen kører i familier. Det udvikler sig over 10-15 år.

Begynd ødelæggelse af neuroner i de parietale associative områder af cortex, den tidsmæssige og frontal, det auditive, visuelle og somatosensoriske områder forbliver upåvirket. Foruden forsvinden af neuroner til de vigtige karakteristika er aflejringer af amyloid i senile plaques og fortykkelse og fortykkelse af degenererende neurofibrillære strukturer og overlevende neuroner de indeholder tauprotein. Alle ældre personer sådanne ændringer forekommer i små mængder, men de er mere udtalt i Alzheimers sygdom. Der var også tilfælde, hvor klinikken var for demens, men blev observeret sættet af plaques.

Forkrøblede zone har en reduceret blodtilførsel, kan det være en tilpasning af forsvinden af neuroner. Sygdommen kan ikke være en konsekvens af åreforkalkning.

Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom kaldes også ryste parese. Denne degenerativ hjernesygdom skrider langsomt, mens selektivt påvirker dofaminergichesikie neuroner manifesterer stivhed kombination med akinesi, postural ustabilitet, og tremor hvile. Årsag til sygdommen er stadig uklart. Der er en teori om, at sygdommen er arvelig.

Forekomsten af sygdommen er bred og når i mennesker efter 65 år i et forhold på 1 ud af 100.

Manifesteret sygdom gradvist. De første manifestationer - rystende lemmer, nogle gange ændringerne i gangart, stivhed. Først patienterne mærke smerten i ryggen og lemmer. Symptomer første enkeltsidet, forbinder derefter den anden side.

Progression af Parkinsons sygdom

Den vigtigste manifestation af sygdommen - denne akinesi eller udtømning, langsommere bevægelser. Personen bliver til sidst maskoobraznym (gipomimiya). Blinkende sjældne, så en piercing blik. Venlig bevægelse forsvinde (vinke hånd, når du går). Subtile finger bevægelser krænkes. Patienten ændrer næppe arbejdsstillinger stiger fra sin stol og vendte i søvne. Det monotone og dæmpet. Skridt er blander, kort. Det vigtigste manifestation af Parkinsons sygdom - rysten af hænder, læber, kæbe, hoved, opstår i hvile. Tremor kan afhænge af følelser og andre patient bevægelser.

I de senere faser skarpt begrænsede mobilitet, mistet evnen til at balancere. Mange patienter har psykiske lidelser, men kun nogle udvikle demens.

Hastigheden for sygdomsprogression varierer, kan det være mange år. Ved udgangen af patientens liv er fuldstændig immobiliseret, synke er vanskelig, er der risiko for aspiration. Som et resultat, død optræder ofte fra lungebetændelse.

essentiel tremor

En degenerativ sygdom karakteriseret ved godartet tremor, ikke at forveksle med Parkinsons sygdom. hånd tremor opstår, når du flytter eller holder stillingerne. I 60% af sygdommen er arvelig, ser det oftest i en alder af 60 år. Det menes, at årsagen er den strid hyperkinesi mellem lillehjernen og dæmme kerner.

Tremor kan forværres af træthed, ophidselse, brug af kaffe, nogle stoffer. Det så sker, at tremor indebærer "no-no" hoved bevægelser efter type eller "ja", kan forbinde benene, tunge, læber, stemmebånd, kuffert. Over tid, tremor amplitude stiger, og det forstyrrer den normale livskvalitet.

Den forventede levealder ikke lider af neurologiske symptomer er fraværende, er intelligente funktioner bevares.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.