ComputereUdstyr

Hvilket er bedre for matrix display: funktioner, egenskaber og typer

Længe gået over i historien skærme, flere lignende til TV, som var i centrum for en kæmpe elektronisk ray tube. Intet kunne behage en enhed. Storskrald, tung fighter elektricitet. Ikke overraskende, med fremkomsten af tynde skærme brugere over hele verden åndede lettet op.

Men her var det ikke så let. Hver tynd enhed markant anderledes fra hinanden farvegengivelse pris betragtningsvinkler.

The Matrix. Dens funktioner og specifikationer

Hvilket er bedre for matrix display - spørgsmålet er meget kontroversielt. Den første er at tydeliggøre, hvad det er.

I udseende er matrixen en glasplade, inden i hvilken der er flydende krystaller, som skifter farve. De mest enkle produkter kun reagere på ændringer i de elektriske signaler, der passerer gennem dem. Mere komplekse modeller uafhængigt justere farven og lysstyrke. Og de fleste moderne tilfælde desuden fremhævet, at skabe den bedst mulige kontrast.

svar

Svaret på spørgsmålet "hvad der er bedst til skærmen matrix" er ikke mulig uden en omtale af et sådant udtryk som "svar". Denne egenskab er karakteriseret som glat skifter rammer på skærmen på grund af den spænding forandring. Måles i millisekunder (ms).

Hvilken type skærm matrix er bedre til gaming? Selvfølgelig, med en god respons af billedet. Og hvis du forstår, hvad type skærm matrix er bedre for hverdagen? Da responset på 10 ms eller mindre. En spil skærmtype matrix? Hvilket er bedre? Professionelle spillere foretrækker en reaktion på mindre end 5 ms.

opdateringshastighed

Om hvad der er bedst for skærmens matrix gamere, mange siger, opdateringshastigheden. Billedet i den virtuelle verden ændrer sig meget hurtigt. Kun den højeste kvalitet skærme kan opdateres med en frekvens på 120 Hz.

betragtningsvinkel

Hvilket er bedre for matrix-display som helhed? Selvfølgelig, den ene, der har gode betragtningsvinkler. Hvad er de? For at forstå, hvad der er på spil, anbefales det at se på skærmen side. Den ideelle produkt billede vil være synlig fra overalt. Billige maskine, så den bekvemmelighed ikke kan behage. Billedet falmet, sløret og fuzzy. Hvilken bedre skærm matrix for øjnene? Selvfølgelig, den ene, hvor du kan se billedet fra enhver vinkel. Hertil kommer, at når man arbejder med skærmens øjne bliver trætte meget mindre.

TN + film (Twisted Nematic + film)

I lang tid, blev en sådan matrix betragtes som den bedste for din skærm. Enkel og billig, er det den dag i dag er indlejret i millioner af enheder årligt. Særlige kærlighed til denne teknologi har givet sin pris. Det er takket være den billigere brugere er villige til at tilgive en matrix af sine ulemper, som er mange. Betragtningsvinklerne er ekstremt sparsomme. Du er nødt til at sidde foran skærmen kun for at se det fulde billede. Nogle producenter til at øge synligheden vinkler ved hjælp af en særlig film, men det hjælper lidt.

Det menneskelige øje - en unik mekanisme i stand til at se mere end seksten millioner forskellige farver. Med denne matrix-typen gennemføre denne ejendom natur, desværre, tænder ikke på alle ønsker. Farverne er som regel kedelige, falmet, kedelig, falmede, unaturlig. Men for den fordringsløse bruger er ikke kritisk spørgsmål.

Meget få klager komme til at ændre kontrasten. De vigtigste brugere er kontoransatte. Arbejde med tekst på skærmene kræver særlig koncentration. Tekst fra lav kontrast er ikke den bedste assistent fra det meget hurtigt trætte øjne. Endnu flere sådanne matricer kan ikke lide de eksperter i diagrammet. På denne skærm er god undtagen se film og gå igennem nogle af de spil.

Det eneste, der kan behage matrix af denne art, er det et hurtigt svar sorte og hvide nuancer. Men verden af farver i dagens er en lille fordel.

Stort set ethvert budget laptop sælges i verden er et TN-matrix.

IPS

Talrige klager fra brugerne bedt producenterne til at skulle lære en ny "matrix type skærm" teknologi, der er bedre og mere produktive end sine forgængere.

Den seneste udvikling hedder IPS (In-Plane Switching). Produceret en matrix af denne type virksomhed Hitachi. Hvad er dens væsentlige forskel fra TN? Den første er farvegengivelse. Uanset brugere kunne lide deres enorme skærme med katodestrålerør, nuancer, de passerede meget præcist. Og her igen mulighed for at nyde en lys og levende farver.

Betragtningsvinklerne er også steget betydeligt i forhold til sine forgængere.

Ulemperne ved teknologien er at ændre sort til lilla, når den ses fra siden. Også den første model har en relativt lav responstid - 60 ms. Der var mange klager over lav kontrast. Den sorte farve var grå, hvilket gjorde det vanskeligt at indstille teksten og næsten umuligt at arbejde i applikationer, hvor nødvendig for at udvikle detaljerne.

Imidlertid har producenterne været opmærksom på de mangler, og efter en tid, verden oplevede den S-IPS-teknologi (Super IPS), hvor en flerhed af defekter er blevet elimineret. Den første nyhed er glade gamere. svartid er faldet næsten femdoblet, til 16 ms. Værdien er fantastisk til at løse langt de fleste af de daglige opgaver.

De vigtigste producenter af IPS matricer - Hitachi, LG, Phillips, NEC.

MVA (PVA) matrix

Lidt senere blev verden repræsenteret ved den nye matrix, der tager hensyn til de mange ønsker både gamere og kontoransatte - MVA.

Den eneste ulempe ved sådanne skærme har været nogen forvrængning af farver. Men modstandere af farvegengivelse matrix TN noteret som ganske anstændig og passer til de fleste opgaver.

Selvfølgelig er det ikke alle på én gang bliver glat og perfekt. De første modeller var ganske langsomt, selv i forhold til de TN-forgængere. Nogle gange hurtige frame rates, som brugeren kan observere et øjeblik ikke kan fjernes billede. Dette problem blev løst lidt senere, når markedet gik accelereret matrix-typen.

Men i disse skærme er okay med kontrast og betragtningsvinkel. Sort - det er sort, og detaljer kan ses selv i den mindste variation deraf. Intet under, at professionelle designere har stoppet valget på MVA.

Der er en anden form for matrix af denne type. Dens navn - PVA. . Den blev udviklet af koreanske Samsung Corporation. PVA er meget hurtigere og mere kontrast.

På en matrix af arbejde - en fornøjelse, så det har taget en værdig plads i niche for fagfolk.

Hvad skal man vælge

Så er der tre hovedtyper af matricer.

TN-teknologien er at vælge kun i tilfælde af et meget begrænset budget.

IPS-typen matrix er egnet, hvis køberen er aktivt involveret i grafik eller tegninger.

Hvilken skærm matrix er bedre til gaming? MVA! Det er optimalt for æstetikere, der sætter pris det perfekte billede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.