LovStat og lov

Hvilke varer kan ikke ombyttes eller returneres? For at hjælpe køberen

Intet kan dæmpe stemningen, hvor dårligt gøre nogle shopping. Men heldigvis, at størstedelen af non-food-artikler kan bringes tilbage inden for 15 dage. Hvis du vil vide, hvordan man korrekt nægter at købe, og hvilke produkter er ikke omfattet af udveksles eller returneres, vil denne artikel fortælle.

Loven om forbrugerrettigheder er der en bestemmelse om, at køberen kan afvise de købte varer i følgende tilfælde: da han var af lav kvalitet eller ikke passende for størrelsen, dimensioner, form, farve eller konfiguration - med få undtagelser (nogle produkter kan ikke ombyttes og tilbage, se nedenfor). Køber har ret til at ændre deres produkter på det samme, i hans fravær på et lager butik er forpligtet til at returnere pengene inden for tre dage. Hvis det er nødvendigt, at køberen har brug for at anmode om et dokument, der bekræfter den handling af returnering af varerne og forventningen om betaling. Til eksterne Produkt sind pålagt visse krav: Det kan ikke blive brudt, skal forblive de bevarelses- yarlykamii, emblemer og sæler. Hvis det er muligt, præsentere en bankcheck, men dens fravær er ikke en tilstrækkelig grund til at afvise kravet. Køber kan bevise det lovlige midler til rådighed: inddragelse af vidner, video osv

Men som nævnt ovenfor, det sæt liste over emner, der ikke kan returneres og udveksles. Han har udarbejdet og godkendt af regeringen. Så er en liste over, hvilke produkter ikke kan byttes eller returneres, i henhold til den seneste udgave af beslutningen.

1. medicin og andre medicinske forsyninger (udstyr, værktøj, faciliteter for børnepasning, kontaktlinser, osv).

2. for hygiejneprodukter (klude, krøllejern, tandbørster, etc.).

3. Kosmetik og parfume.

4. Tekstil, byggeri, dekoration og andre materialer, som frigives optagelser.

5. Undertøj, strikket og strømper.

6. Beholdere fremstillet af polymerer i kontakt med fødevarer (engangsservice, plastkasser, emballagematerialer).

7. Møbelgrejer.

8. Husholdningskemikalier, kemikalier.

9. Planter og dyr.

10. Våben og ammunition.

11. Komplekse husholdningsapparater med en garantiperiode (maskiner, fjernsyn, radioteknologi, etc.).

12. Køretøjer, fly, køretøjer, trailere, motorcykler, både og andre vand håndværk.

13. Smykker.

14. Visse publikationer (brochurer. Kalendere hæfter).

Hvilke varer kan ikke byttes eller returneres, kan du yderligere forfine sælger.

Alle ovennævnte punkter gælder for produkter af god kvalitet. I tilfælde af at køber har fundet fabrikationsfejl i garantiperioden er angivet af fabrikanten, skal han henvende sig til butikken med en erklæring med angivelse af købsdatoen, arten af skaden og sætte en garanti. Hvis det er nødvendigt, sælgeren udfører diagnostik, er det tildelt den 10 dage. Hvis det er bevist ved det faktum, at produktet var oprindeligt en defekt, køberen returnere penge eller gratis give et lignende produkt.

Hvis dit køb er indtastet på listen over varer, der skal returneres, men sælgeren nægter at gøre det, har du ret til at sagsøge ham. Typisk i sådanne situationer, loven står ved siden af forbrugeren.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.