Kunst og underholdningLitteratur

Hvem er Ivan Fedorov? kortvarigt Biografi Ivan Fedorov

Hvem er Ivan Fedorov ved, måske i dag hver skoledreng. Fra historiebøger til børn opmærksomme på, at den første russiske trykte bog skabte denne person. De ved også, at han var en nutidig af Ivana Groznogo og meget veluddannede personligt af de standarder for denne æra. Men mange interessante fakta fra livet i denne legendariske tal ikke præsenteres i den akademiske litteratur. Samt hvor tornet var den karriere russiske pioner.

Den første bog i Rusland

Den første bog af forfædrene til moderne russere mødtes med kærlighed og stor respekt. Men hvem er Ivan Fyodorov, indbyggerne i Rusland, og derefter stadig ikke vidste. Efter alt, prototypen på den moderne offentliggørelse optrådte længe før fødslen af den mand. I den tidlige middelalder, blev bøger ikke trykt og kopieret. Gjorde det specialuddannede mennesker - skriftkloge. Arbejdet med disse eksperter var tung, og arbejdskraftens produktivitet var mindre end fire sider om dagen.

I midten af det XV århundrede, den tyske Johann Gutenberg opfandt bevægelige breve til udskrivning. Denne opfindelse gav anledning til fødslen af forlagsbranchen i Europa. Men først Moskva trykkeri, og det blev skabt blev i midten af det XVI århundrede, har det udelukkende handlet på grundlag af staten. Sig selv Ivan Groznyj beordret til at bygge til dette formål en separat bygning, som ifølge hypotetiske data, og Ivan Fyodorov arbejdede. Pioneer briefet fyr med trykte materialer udgivet i Moskva kun to bøger. Snart blev han tvunget til at forlade deres hjem. Ny, progressiv metode var ikke til smagen af kopister. Og det er ikke overraskende, fordi skabelsen af typografiske maskine frataget deres vigtigste indtægtskilde.

I eksil

Den første bog printere i Rusland forårsagede ikke sympati, ikke kun blandt professionelle kopister, men også for præster. Sidste skuede i innovativ metode kætterske motiv. Som et resultat af sammensværgelsen trykning bygning, som ligger på Nikolskaya Street, det var i brand. Men der er en anden version, ifølge hvilken denne ild præster ikke var relateret. Et sådant fænomen i disse dage i tilfælde af regelmæssig træ Moskva. Og føreren turde ikke spørge den formidable konge af et andet lån til opførelse af en ny trykpresse.

Fuld af mysterier biografi Ivana Fedorova. Kort kan man sige, at i mange år den første russiske printer foregår ikke i Moskva, og i et fremmed land. Først Fedorov gik til storhertugdømmet Litauen, senere - til Lviv, hvor han var i stand til at åbne sin egen butik sikkert.

"Apostlen"

Biografi Ivan Fedorov har en masse hvide pletter. Formentlig blev han uddannet i Krakow. Men universitetet fandt ingen oplysninger, der bekræfter den russiske pioner uddannelse typografiske kunst.

Med det grundlæggende i vesteuropæisk trykning var Fedorov bekendt. Men for udgivelse af bøger i Rusland bør skabe et brev, der trækker på traditionerne i russisk litteratur. Over sin første bog Fedorov arbejdede et helt år. Hjælp i dette tilfælde leveres af hans partner Peter Mstislavets. Bogen blev kaldt "Apostlen." Font i dette arbejde af typografisk kunst var yderst prætentiøs og lignede et manuskript. Hvert afsnit begynder med en stor rød breve, som blev gennemført i sofistikerede behov. I denne bog, forfatteren også til stede links til de græske og venetianske mønstre.

Den nye udgave af biografien Ivana Fedorova blev præsenteret. Kort pioner berettet om sine studier. Ifølge ham, typografisk kunst lærte ham en dansk mester.

"Breviar"

Det vides ikke, den dag i dag, så hvis pålidelige oplysninger om din uddannelse pioner. Livet er fuld af mysterier Ivana Fedorova ved ordination af år. Men, selvfølgelig, denne mand havde alle involveret i udskrivning af tiden erhverv. Den berømte russiske pioner tjente som gravør, typograf, og skabe egne skrifttyper.

Denne kunst af forfatteren af de første russiske bøger, han skrev som en gave, sendt fra oven. Hans værker har en tendens til at have en åndelig indhold. Det er derfor ikke overraskende, at den anden udgave af Fedorov og Mstislavets var en samling af bønner. "Chasovnyk" repræsenterer en af de tidligste eksempler på lærebøger. Ifølge bogen, som havde en lomme-format, til børn i mange år at lære at læse.

Biografi Ivan Fedorov kort vidnesbyrd om hans virksomhed i det område af Rusland. "Breviar" var det andet og sidste bog, udgivet i Moskva trykkeri. Men jagten på typografiske kunst Fedorov mistede ikke resten af sine dage.

"Gospel"

Den måde en stor personlighed er altid kompliceret og tornede. Historien om den første bog-printer - et levende eksempel. Biografi Ivan Fedorov rige triste begivenheder. Mange vanskeligheder venter på ham i livet. Men det at være i eksil, er det ikke mindre varet i skabelsen af bogen kreationer. Baseret i hertugdømmet Litauen, Fedorov var i stand til at fortsætte arbejdet med hele sit liv. Sammen med Gregory Hetman Chodkiewicz han var i stand til at frigive en "lærers evangelium."

"Salmernes"

Biografi Ivana Fedorova og hans karriere er forbundet med navne som Grigoriy Hodkevich, Peter Mstislavets. Disse mennesker på forskellige tidspunkter, var associerede med denne store mand i udskrivning. "Salmernes" - en bog, som Fedorov allerede har udgivet deres egen. Chodkiewicz på det tidspunkt ophørt med at tage en interesse i trykning på grund af alderdom. Mstislavets på opfordring af de litauiske kolleger flyttede til Vilna.

"Apostle": Lions

Hvem er Ivan Fedorov, Lviv kendte hver oplyst person. I Ukraine, akut følte manglen på det skrevne ord. Vandrer i årevis af byer og lande, har Fedorov fundet midlertidig husly her, og takket være en indflydelsesrig ædle mennesker kunne etablere et værksted. nye "Apostlen" blev offentliggjort i denne by. Selvom den lokale befolkning og behovet for at blive uddannet, blev trykkeriet snart ødelagt.

I indledningen af produkter, der blev udstedt i udlandet, Ivan Fedorov skitserede læserne om forfølgelse bogtrykkere fra Moskva kirke.

"Primer"

På spørgsmålet om, hvem der er Ivan Fedorov, er det umuligt at give en one-word svar. Denne mand er en levende figur af sin tid, han er skaberen af den russiske tekst, udgiveren af den første bog. Den velkendte "Primer" så dagens lys takket være denne fremragende personlighed.

Du kan oprette en omtrentlig beskrivelse af Ivan Fedorov på grundlag af historiske data og monumenter i den russiske bogtrykkerkunsten. Han var en mand, utroligt hårdtarbejdende og vedholdende. Indtil de sidste dage af sit liv, han aldrig ophørt aktive operationer ikke kun i arrangementet af almindelig udskrivning, og selv udtænkt en militær kastede rigtig pistol. Desværre har hans planer ikke materialisere på grund af den pludselige død.

fængsel

Sidste workshop Fedorova var i byen fængsel. Ved tilrettelæggelsen denne trykpresse til at hjælpe ham var en lokal fyrste, hvis bopæl havde ry for at være i amtet kulturelle og uddannelsesmæssige centrum. Der er afsat højt tårn til værkstedet bogtrykkere, ligger på bredden af floden. Her, master formået at udgive omkring fem bøger. Den første østlige slaviske bibel var den sidste og den største russiske udgivelse pioner. Dens omløb oversteg tusind eksemplarer, som på det tidspunkt var en væsentlig faktor.

I forbindelse med udarbejdelsen af udgaver af Bibelen, som blev kaldt "Ostrog", det var at fremstille og skildring af karakterer præsenteret i fem nye skrifttyper. Mange fejl i kopien ved at sende Ivanom Groznym, sinke processen med at skabe denne bog. For at redigere en krævede kolleger i fremmedsprog.

På trods af hans ukuelige entusiasme og utrolig flid, pioner af russisk udgivelse døde i dyb fattigdom. Han blev begravet i et fremmed land, og to århundreder efter død af en gravsten med hans grav forsvandt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.