SundhedSund kost

Hvad skal ernæring være for leversygdom?

Overholdelse af kost i nærvær af patologiske processer i leveren eller i galdeblæren er en yderst vigtig tilstand. Faktum er, at når du forlader kosten, forværrer patientens sundhed, smerte, kvalme og andre ubehagelige symptomer. Derfor skal ernæring med leversygdom justeres på en sådan måde, at fordøjelseskanalerne kan arbejde på en mild måde, men diætet skal sikre forsyningen af alle de nødvendige næringsstoffer.

Valget af kost afhænger af sygdommens art, dets stadium og sværhedsgraden af kurset. I de fleste tilfælde skal ernæring i tilfælde af leversygdom være organiseret, så de produkter, der forårsager øget adskillelse af galde, udelukkes fuldstændigt fra kosten. Det er således forbudt at spise stegte fødevarer, fødevarer, der indeholder en masse puriner og kolesterol. At reducere mængden af fedtstoffer, især ildfaste, fører til en nedsættelse af ubehag i maven. Det er dog ikke helt værd at eliminere fedtstoffer, da de er et vigtigt element, der er nødvendigt for livsstøtte.

En obligatorisk komponent, som bør omfatte næring i tilfælde af leversygdom, er fødevarer, der indeholder fibre, herunder friske grøntsager. Disse produkter hjælper med at forbedre tarmfunktionen og reducere kolesterol.

Korrekt organiseret ernæring i tilfælde af leversygdom bør være fraktioneret, der skal være 5 eller endnu bedre - 6 gange om dagen, men portionerne skal være små i volumen og kalorindhold. I den daglige kost bør være tilstede 80-100 gram protein, fedt - 60-70 gram, kulhydrater - 300-400 gram. Disse tal gælder for en normalbygger, der fører en moderat aktiv livsstil.

I tilfælde af leversygdomme er det nødvendigt at reducere eller fuldstændig eliminere fra kosten alle stegte fødevarer, friske kager og brød, rige bouillon, fedtkød, herunder fjerkræ (and, gæs), fede fisk, især saltede og røget, de fleste krydderier. Det anbefales ikke at spise spinat, sorrel, hvidløg, radise og radise, drikke kulsyreholdige søde drikkevarer og saft indeholdende konserveringsmidler. Terapeutisk kost i tilfælde af leversygdom indebærer fuldstændig udelukkelse af alkoholholdige drikkevarer, herunder øl.

Med encefalopati, som kan udvikle sig i tilfælde af kronisk leversygdom, er en lavprotein diæt ordineret, bør en sådan diæt ikke indeholde mere end 20 gram protein pr. Dag. Efter behandlingen øges mængden af proteiner gradvist og tilsættes til en kost på 10 gram om en til to dage. Hvis der er en tilbagevenden af encefalopati, laves en tilbagevenden til en lavprotein diæt.

Et andet vigtigt punkt, der bør overvejes, når man organiserer ernæring med en syg lever, er regelmæssigheden af at spise. Det faktum, at gald begynder at skille sig ud, når der kommer mad ind i kroppen, så hvis der altid er på samme tid, bliver kroppen vænnet til det rette øjeblik for at fordele en del galde, og maden fordøjes meget bedre.

Hvad kan du spise med leversygdom? Det er en bred vifte af vegetabilske og kornsupper kogt på vandet, kogt kød, fjerkræ og fisk (fedtfattige sorter), korn, kogte og rågrøntsager, frugter. Udover madlavning i vand eller damp kan produkterne bages (uden fedt) i ovnen.

Fra drikkevarer anbefales friskpresset juice - æble, gulerod, lægemidler og bord mineralvand. Du kan bruge urtete, der indeholder immortelle, bær barbær, St. John's wort, majs stigmas.

I en akut sygdomstid skal mad tilberedes i revet form. Ved kroniske leversygdomme er der som regel diæt nr. 5 foreskrevet . Ifølge hende skal fødevaren være fraktioneret, men tørre mad gennem en sigte er ikke længere påkrævet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.