ComputereInformationsteknologi

Hvad er undernetmasken? IP-adresse og undernetmaske

Som du ved, hver computer i netværket, hvad han kan være, har en numerisk adresse kaldet IP-adresse. Det er naturligvis generelt rigtigt kun for netværk baseret på TCP / IP-protokollen, men er nu næsten alle netværk baseret på dens grundlag. Anyway, bortset fra denne adresse, et netværk arbejdsstation har et par parametre, som påvirker dens samspil med andre enheder. Den første af dem er netværksmasken, som vi vil dække i denne artikel.

undernetmaske, gateway-adresse, og ...

Hvis du forsøger at få oplysninger om den aktuelle forbindelse, foruden dedikeret til din computer, IP-adresse, vil du også se områder som undernetmaske, standardgateway, samt et eller flere DNS-servere, snarere, deres adresser. For de uindviede, alle disse data udgør kun et virvar af tal, men hvis du planlægger at beskæftige sig med indstillingen af edb-net baseret på TCP / IP-protokollen, du på disse vilkår, du bør vide lidt mere.

Et par ord om IP-adresser

Før vi dykke ned i junglen og forklare, hvad en undernetmaske, skal vi huske, at det er IP-adresse er: Hvad gør de numre i det, og hvilke værdier, de kan tage. Advance reservation ét punkt: alle oplysningerne i denne artikel vil beskæftige sig med IPv4-protokollen, da det var ham, der i dag er stadig den mest "kører".

Således IP-adresse består af fire numre, som hver især kan tage en værdi fra nul til 255. Det er ikke nødvendigt at være professor i matematik, til at beregne: bare kan være lidt mere end fire milliarder kombinationer. Alle enheder i et TCP / IP-netværk har en lignende adresse, uanset hvilke funktioner den udfører - uanset om det er en netværksprinter, router, ADSL-router eller smartphone til netværksenheden vil kun tilsluttes, hvis det vil være en unik sekvens af alle de samme fire cifre.

Lokale adresser

Hvis der er i dit hjem mere end én computer, har du sikkert bemærket, at alle de adresser har meget til fælles - ofte forskellen mellem dem er kun i det sidste ciffer, for eksempel, hvis en af din computer har adressen 192.168.1.10, så den anden dåse være 192.168.1.9. Denne situation er helt naturligt for hjemmenetværk, fordi adressen data - internt. De bruges til at overføre data inden for dit hjemmenetværk, såsom mellem computere. Hvad sker der i de øjeblikke, hvor du har brug for at få oplysninger fra internettet?

gateway

Før du begynder at besvare spørgsmålet om, hvad en undernetmaske, skal du beskæftige sig med et andet net komponent - porten. Som du ved, at din hjemmecomputer til at gå ind i World Wide Web, den har brug for en gateway - en rolle, han normalt spiller enten en router eller et modem, eller (hvis samtalen handler ikke om huset, og på arbejde) server. Når du spørger enhver webside, din computer genkender, at serveren er, at du er på udkig efter i dit hjemmenetværk. Hvis han er der (for eksempel, hvis du holder det sted på en af deres computere), er det ikke noget, i virkeligheden, meget der sker - computere etablere en forbindelse via et lokalt netværk og begynde transmission. Men hvis du forsøger at åbne webstedet, som ligger på en ekstern server, i det tilfælde det kommer ind i porten.

Hvad er undernetmasken?

Så vi får til at lukke på spørgsmålet om, hvad der er den undernetmaske. I virkeligheden er det en kort oversigt over, hvad computere er på samme netværk med din, og som kræver en gateway-forbindelse. Maske - et mønster oven på en computer IP-adresse, som den ønsker at forbinde. Hvis mønsteret "går glat," det er i orden, men hvis ikke - anmodningen sendes til enheden er registreret i netværket som standard gateway indstillinger.

Hvad er undernetmasken?

Hvis du er en gennemsnitlig bruger hjemmenetværk bestående af flere computere, som er en gateway til internettet, så vil din undernetmaske er sandsynligvis til at ligne: 255.255.255.0. Disse tal - det såkaldte undernetmaske er 24, hvilket indikerer, at hvis de tre første cifre i IP-adressen match med din adresse, kan det tilgås direkte.

Af den måde, eksemplet med 255.255.255.0 er kun relevant, hvis du har at gøre med en enkel og velkendte operativsystemer som Windows. Linux-systemer baseret på samme, herunder den berygtede og allestedsnærværende Android, bruger en lidt anden tilgang, hvor en undernetmaske er indstillet et et- eller tocifret tal. I det ovenfor nævnte eksempel, sådan nummer 24.

Er det muligt at lære en undernetmaske?

På trods af, at dette spørgsmål er under et lille punkt, behøver brugerne ikke ophøre med at bede den om at søgemaskiner. Bestem undernetmasken af IP er næsten umuligt, da, på grundlag af kun én IP-adresse, er det umuligt at sige præcis, hvad slags skala er lokal eller distribueret netværk. Dels i sådanne tilfælde kan hjælpe med oplysninger om gateway, for eksempel, hvis din computer har adressen 192.168.1.2, og gateway - 192.168.0.1, skal undernetmasken være mindst 255.255.0.0, ellers porten vil være uopnåelige.

Generelt IP-adressen og undernetmasken praktisk har intet at gøre, eller rettere, kan ikke finde en under en anden. Den computernetværk er nødvendigt at operere begge parametre for at skabe en succesfuld forbindelse med en bestemt enhed.

De prisfejl

Hvad kan der ske, hvis du laver en fejl? Baseret på det faktum, at vi nu ved, at sådan en undernetmaske, kan du sige med sikkerhed: hvis den er indstillet forkert, er der større sandsynlighed for, at din computer vil blive afskåret fra omverdenen. For eksempel, hvis du indtaster som en maske 0.0.0.0, vil operativsystemet tage nogen IP-adressen på en lokal og vil ikke engang forsøge at bruge den gateway, der vil føre til tab af muligheder for at kommunikere med computere uden for dit lokale netværk.

Hvis vi foretager en anden fejl, med angivelse for "tæt" undernetmasken, derefter computeren kan begynde at opleve problemer, der allerede forbindelse til de "naboer" i LAN - også selvom du slår til den lokale IP, vil undernetmaske indikere, at adgangen til det er kun mulig gennem porten, og det kan enten føre til en forøget belastning på netværket eller til det absolutte utilgængelighed af computere i "lokalke".

Stavemåder undernetmaske

Forskellige operativsystemer anvender passende fremgangsmåder til formulering af netværksmasken. Mens i Windows standard skrift anses for at være en indikation af fire otte-bit tal, og andre operativsystemer, især baseret på Unix, til brug rekord baseret på angivelse af IP-adressen på den arbejdsstation, såvel som antallet af bits, der skal forblive statisk.

Overvej et konkret eksempel. Med IP-adresse 192.168.111.222 og om, at dens statiske bits er 32, får vi følgende post: 192.168.111.222/32. I praksis betyder det, at computeren vil bruge de tilgængelige gateway til at forbinde til en hvilken som helst anden end ham selv computer. Dette sker, fordi den 32 - det er det totale antal bit, der indeholder IP-adressen på den fjerde version af protokollen. Hvis vi betragter denne maske i en mere kendt af de fleste mennesker som en (som i OS Windows), ville det se ud 255.255.255.255.

Hvad med den mere velkendte udgave af undernetmasken, som bruges i de fleste LANs inde i lejligheden? Samtalen, selvfølgelig, er et spørgsmål om 255.255.255.0. Hvis du omhyggeligt læse denne artikel, blev noget om denne maske allerede taler, og antallet af sine faste bit er 24 (t. E. De første tre numre af 8 bits).

Således er det muligt at foretage en simpel logisk kæde - for hver fast antal konti til 8 bit, hvilket betyder, at det samme vil blive skrevet som 255.0.0.0 / 8, da den indspillede kun det første tal.

Som for dette mellemprodukt, fx 255.255.255.128, deres bit dybde er også let at beregning, i dette tilfælde, / 25 - 24, de første tre bit af indspillede numre, og en anden bit, der skiller segmentet fra 0 til 255 nøjagtigt i halve.

Hvis du har brug for flere muligheder og eksempler, kan du altid være opmærksom på specialiserede kilder. På deres sider helliget til emnet for denne artikel, er der en tabel over undernetmasker, som omfatter stort set alle mulige samling af disse sekvenser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.