Intellektuelle udviklingMystik

Hvad er Pandora? Pandoras æske i myterne i det gamle Grækenland

Ofte hører vi sætningen "åbne en Pandoras æske." Hvad betyder det? I nogle tilfælde er dette bruges? Og hvad er Pandora? Lad os forstå disse finesser. Efter en sensationel film Dzheymsa Kemerona "Avatar", mange mener, at Pandora - en fiktiv planet, hvor bor feliformia blå væsner. Men boksen i verden var ikke, og kunne ikke være. Den kiste havde Zeus, konge af den guddommelige Olympus. Og hvad var der indeni? Hvorfor formsprog brug i en negativ forstand? For at gøre dette, er vi nødt til at huske myten om Prometheus. Det er fra denne handling af titanium, som var ulydige Zeus og gav folk ilden, og gik til historien om Pandora. Hvordan skete det? Nu lærer vi.

græske Myter

Pandora er født som et instrument for hævn. I den antikke verden guderne var ikke på en høj standard for moral. Grækerne anerkendt for deres idoler vrede, jalousi, begær, bedrag og brutal grusomhed. De var misundelige, de olympiske guder. Og da de hørte, at foragtelige mennesker fik ild fra Prometheus, der næsten gjort dem lige med indbyggerne i himlen, så vred. Guderne holdt Råd og plottet frygtelige hævn. Zeus beordrede Hefaistos at skabe fra jorden og vand pige, Pandora. Det var ikke den første kvinde på jorden, så du skal ikke sammenligne det med den bibelske Eva. Hvad er Pandora? Kvinden ved ikke, hvad det er - et instrument for hævn, som vi ville sige i dag, en "blind kurer". Først og alle guder ønsker at straffe familien af Prometheus, og så de mennesker, der, de mente, for ingen grund fik som en gave ilden.

All-round talent

Så Hefaistos lavet af vådt ler krop Pandora. Hans kone, gudinden for skønhed Afrodite, har givet en afgud uforklarlige charme. Pallas Athene flettede rige tøj til hende. Gera - mor til guderne - har udstyret hendes sind og gav hende den vingede Hermes opfindsomhed, opfindsomhed og talekunst. Men Zeus åndede ind i hendes sjæl. De andre guder gav også pigen noget af sin magt. Deraf betydningen af navnet er baseret på Pandora. Fra den gamle græske betyder det "alle begavet". Men den største gave, som sammen med sjælen gav hende Zeus, var umættelig nysgerrighed. Næste Grækenland og Rom Myter om Pandora og hendes kiste afviger. Ifølge grækerne, hvilket er i Hesiod, "Works og Days", satire bragte pigen fra Olympus til jorden lige til huset Epitemeya - lillebror til Prometheus. Casket hun havde med ham - som en medgift fra Zeus. Romersk version er mere logisk: Epitemeya kasse i huset bringer kunstfærdige Hermes-Merkur, efterlader det på, mens din bagage.

Hvad var i kisten?

Med hensyn til indholdet af kassen og den græske og romerske myter sammenfaldende. Der er blevet låst ulykke, sygdom og elendighed, at Zeus-Jupiter ønskede at frigøre på menneskeheden. Og i dette blev han hjulpet af nysgerrighed Pandora. Når bod, hvis navn, ved den måde, betyder "at tænke senere," besluttede at gifte sig med en smuk pige, kongen af Olympus gav bruden en medgift bryst, straffer aldrig åbne den. Supreme Gud vidste, at hun var ved første lejlighed pip indeni. Og straffen for alle de mennesker, vil være lige en Pandoras æske. Græske myter fortæller om hvor bange hun smækkede låget, og derfor i bunden af kisten håb tilbage.

romersk udgave

Ifølge hende, ville guderne først gerne give den perfekte Pandora titan Prometheus. Men han nægtede at acceptere en sådan gave, der mener, at det må være en slags trick. Prometheus også afskrækkes fra at gifte sig med sin bror, men han var stædig og sagde, at sådan en smuk skabning som Pandora, ikke kan bringe bjerget. Casket ankom på scenen senere, da bod allerede gift himmelsk pige. Det bragte Mercury, der under dække af den trætte vandringsmand spurgte ejeren af huset tilbage til tidspunktet for en kraftig belastning. Penance aftalt. Men her i Pandora sprang nysgerrighed. Hun gik til brystet og begyndte at undersøge det. Og så hørte hun gerne nogen hviske. Hvad er det? Pandora sætter hendes øre til kisten. Faktisk stemmen påberåbte at åbne låget. Den stakkels pige kunne ikke modstå fristelsen og åbnede bagagerummet. I samme øjeblik, de små væsener med brune vinger begyndte at bide og stikke hende, løb hen til skrigene fra ægtefællen og andre mennesker. Forfærdet, Pandora lukke låget. Men så hørte hun en svag stemme: "Luk op for mig, jeg vil helbrede dig fra sårene." Pigen adlød. Det var håbet - den eneste trøst, der gav hævngerrige Zeus til mennesker med problemer og sygdomme.

Pandoras æske: værdien phraseologism

Både grækerne og romerne skylden på eksistensen af onde guder. Således set fra myte åben bryst sendt Zeus, var udslæt, fatal trin. Evil, når frigivet fra kisten, ikke længere samle tilbage. Udtrykket "åbne Pandoras æske" var sat sætninger. Nu, betyder det, at en form for handling kan føre til uoprettelige konsekvenser, en slags point of no return. Et synonym for denne phraseologism kan tjene en anden - "Lad ånden ud af flasken" Han henviser os til eventyrene "Tusind og én nat", som ofte forekommer onde dæmoner låst i lukkede beholdere.

andre Pandora

Navn betyder "alle begavede" var populær i det gamle Grækenland, så de salve piger. Det er kendt, at den såkaldte datter af Erechtheus, datter af kongen af Athen. Pandora også er hovedperson i dramaet og komedien Nikofona Sofokles. Myten om det skabte fra jorden og vandet smuk pige, som de vævede klæder Athena, viste sig at være ihærdige og trængt ind i europæisk kultur for New Age. I det XVII århundrede, da de begyndte at sælge readymade beklædningsgenstande, Pandora blev kendt som mannequiner at fremvise prøver af moderne stilarter. Men der er andre betydninger af ordet. Hvis du spørger en astronom, hvad Pandora, han vil straks fortælle dig, at dette er en af Saturns måner. Den roterer i kredsløb om planeten med "ægtefælle" - Epitemeem. Og navnet på Pandora er blevet udnævnt en overraskende ihærdige virus, biologer fundet i damme Chile og Australien. Hertil kommer, at i Republikken Khakassia, i Kuznetsk Alatau, på den hvide Iyusa er der en hule, som kaldes Pandoras æske.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.