FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er karakteristisk for den menneskelige evolution?

En af de mest kontroversielle og lidet undersøgte processer i biologi er Antropogenesen - den evolutionære vej af den menneskelige udvikling som en art. Det fra synspunkt naturvidenskab, for den menneskelige evolution er typisk? Det er ingen hemmelighed, at de eksisterende paleontological rester af fossiler, der er angivet som menneskelignende forfædre, videnskab fortolkes forskelligt. En negativ rolle i studiet af den historiske udvikling af Homo sapiens spillet og tilfælde af forfalskning af fakta. Hvordan afspejles dette i udviklingen af antropologi?

engelsk skrøne

Husk historien fundet i 1912 i en forladt stenbrud lossepladser i det østlige England piltdaunskogo hjerneskal, hvilket er mere end halvtreds år blev betragtet som en overgangsform mellem abe og menneske. Kun i 1963 blev det konstateret, at en del af kraniet af moderne Homo sapiens kunstfærdigt knyttet orangutang kæbe og præsenterede det hele som et artefakt, og det manglende led i antropologi. I denne artikel vil vi finde ud af, at det samme gælder for udviklingen af menneskelig egenskab. Biologi, i modsætning til religion og filosofi, har i denne henseende de forhold, der præsenteres i arkæologi og palæontologi. Lad os betragte dem yderligere.

stadier af Antropogenesen

I udviklingen af den menneskelige krop som en biologisk art udskiller sådanne faser: gamle, antikke og tidlige moderne mennesker. Fossile skeletter i Heidelberg mand, Sinanthropus, javanesisk Pithecanthropus biologer mener efterkommere af Australopithecus, som levede omkring 1,7 millioner år siden. Mange forskere ser dem som en slags hypotetiske befolkninger - pryamohodyachego mand, der levede i Østafrika.

Dernæst biologer delte mening. Nogle mener, at omkring 300 tusind år siden dannede en selvstændig art af gamle mennesker -. Neandertalerne ved moderne mennesker, der først kom frem - de Cro-Magnons. Andre forskere mener, at i denne historiske periode for menneskets evolution karakteriseret ved overvægt af én art - Homo sapiens, som består af to underarter på samme tid: Neanderthal og Cro-Magnon. Deres befolkninger var på det område af nutidens Kaukasus, Sydvestasien, og Europa.

Biologiske mønstre i den menneskelige udvikling

Resultaterne af sammenlignende anatomiske observationer giver stærke beviser for, at Homo sapiens tilhører ordre Primater. Ligheden af mennesker og dyr i denne gruppe angår alle dele af skelettet, den overordnede plan af strukturen af nervesystemet, kredsløbssygdomme, respiratoriske og andre fysiologiske systemer. Genetik bekræftede en enkelt plan for organiseringen af genomet mennesker og højere primater. Alle ovenstående kendsgerninger viser, at den menneskelige evolution er kendetegnet ved et betydeligt antal biologiske egenskaber, der forener dem med pattedyr. Men de er ikke det vigtigste. Den førende rolle tilhører antropologi til sociale faktorer: arbejdskraft af fælles aktiviteter, der bidrager til verbal kommunikation, dannelsen af det sociale system, udvikling af religion og kultur. Lad os undersøge dem i detaljer.

Fylogeni af den menneskelige befolkning

Udvikling parallelt med Jordens fauna, har den slags Homo sapiens taget en dominerende stilling i naturen. Grunden til dette er som følger: for udviklingen af det menneskelige samfund er karakteriseret ved overvægten af indflydelsen af biologiske faktorer. Udviklingen af analytiske og syntetiske funktioner af hjernebarken og tale - den vigtigste forskel mellem mennesker og dyr.

Disse egenskaber er ikke fast i genomet og videregives ikke til afkommet. De kan dannes kun i en tidlig alder at påvirke samfundet: træning og uddannelse. Takket være udviklingen af samfundet havde sådan et fænomen som altruisme. Sammen med indflydelse af socio-økonomiske faktorer, respekt for de ældre, der tager sig af børn og kvinder - det er nu tid til menneskets udvikling er karakteriseret ved i videst muligt omfang.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.