FinanserValuta

Hvad er fiatnaya valuta? Fiatnye penge: Eksempler

Udvekslingen af varer fandtes i stenalderen, da der var en arbejdsdeling. Med udviklingen af civilisationen monetære system ændret. Folk præget mønter af guld, sølv og andre metaller. Men bestandene af disse ressourcer er begrænsede. En storstilet krig og andre kriser meget nedskrevet valuta. I stedet for mønterne i de ædle metaller var regninger. Mens deres løsladelse blev sikret ressourcer i staten, var der ingen problemer. De opstod, da den nominelle værdi er blevet anderledes fra den virkelige. Så de penge fik endda et særligt navn - fiatnye valuta. Hvad er det?

Historien om forekomst

Stat har ret til en begrænsning af den frie borgerne. Især brugen af en bestemt valuta til beregninger. Staten har myndighed til at fratage valuta bakket op af guld eller sølv. Denne beslutning bærer en stor mængde af risiko. Men hvis det er taget, pengene ophører med at være en handelsvare og bliver fiatnymi.

Den første tanken om at bruge en sådan valuta tilbudt gamle græske filosof Platon. Han mente, at borgerne ikke bør holde guld som betaling enhed. Det er bedre at skabe sin egen valuta, hvis anvendelse er begrænset til et bestemt område af staten.

Mange lande har forsøgt at gennemføre ideen fiatnyh penge. Den første var den romerske kejser Diocletians. I lejren, mens stærkt forøget inflationen, var der en masse af falskmøntnere. Kejseren beordrede kun at bruge Solidus præget i Rom. Desuden blev de ensrettede råvarepriser indstillet. De arbejdede hele imperiet. Gennemførelsen af ordrer bør være bødler. De straks henrettet enhver købmand, der vovede at bryde loven. Kejseren tog en hård beslutning, som forstod faren for forsømmelse af valutaen. Det betyder ikke sikret. Deraf begrebet "pengene tillid." Men selv sådanne drastiske foranstaltninger ikke kunne ændre situationen. snart loven afskaffet.

Det andet forsøg

Sandelig, denne idé virker kun i Kina. I de dage af Tang-dynastiet i det VIII århundrede producerede fiatnye penge. Disse foranstaltninger blev truffet for at forhindre inflation. Men forsøget mislykkedes - handlende foretrak at beskæftige sig med guld. Ved X århundrede, har staten udgivet en fuldt garanteret af regeringen af mønten.

I begyndelsen af Første Verdenskrig i næsten hver eneste stat anvendes, forudsat valutaen. Men de høje omkostninger ved at gennemføre militære aktioner førte til den udbredte forekomst af fiatnyh penge. Betton Woods aftale blev gjort for at normalisere situationen. Ifølge dokumentet, en dollar var lig med 1/35 troy ounce. Alle andre valutaer var bundet til amerikanske monetære enhed. Dette system varede indtil den 13. februar 1973. Dollaren derefter var 1 / 42,2. Aftalen blev opsagt.

Fiatnye penge - hvad er det?

På latin ordet "fiat" forstås et dekret, dekret. Bogstavelig oversættelse: "Så må det være." Fiatnye penge - den valuta, som regeringen er placeret som den eneste lovlige betalingsmiddel. Deres indre værdi, eller meget lidt, eller slet ingen. I øjeblikket er de fleste af papirpenge er fiatnoy, herunder den amerikanske dollar. Dens værdi er garanteret af staten myndighed. Fiatnaya valuta ikke bundet til guld. Det generelt ikke sikret.

Den væsentligste forskel fiatnyh penge fra vare er gratis konvertering af sidstnævnte. Regeringen kan ikke udskrive valuta sikret mere end det har ressourcer. Det vil sige, enhver udvidelse af den globale økonomi begrænsede mængde guldreserver i menneskeheden.

Egenskaber

Fiatnaya valuta - det er fiat penge. Regeringen dekret særlige bebuder en vis monetær enhed som det eneste middel til betaling. Forskellen mellem den nominelle og den reelle værdi af en sådan valuta - det er fiatnaya valuta. Kurset er normalt sat mod de statsborgere. Historier om mange trosretninger valutaer. Her er et eksempel, da regeringen havde aftalt at frivillig inflation, tilføje et nul i hvert lovforslag, nej.

For nylig, flere og flere lande nægter at bruge de penge til rådighed. De går på fiatnye. Dette skyldes det faktum, at staten har næsten ingen grænse for udstedelse af penge. En sådan løsning øger risikoen for regeringen. Fiatnye ustabil valuta til ændringer i økonomien.

alternativ

For at vende tilbage til guldstandarden vi taler ikke. Denne beslutning bærer to største risici:

1. Nogle økonomer mener, at guld også kan kaldes "kunstig valuta". Dens værdi omregnes.

2. Før eller senere, at stigningen i guldprisen udgør en ny "boble". Og så citerer ingen kan kontrollere. værd fiatnymi regering for pengene. der er ingen til guld.

Fiatnaya valuta har en større værdi. Det er dannet på baggrund af regeringens dekreter. Det medfører også en stor udfordring - et lavt niveau af ledelse. Hvis eventuelle fejl på statsligt niveau kunstig valuta bliver meget sårbar. Dette er en af årsagerne til den seneste internationale finanskrise. En naturlig konsekvens af en sådan situation - investorerne øget interesse i guld. Priserne for denne ædle metaller stigning i flere år. De russiske banker tilbyder relevante bidrag. De er i øvrigt ikke er omfattet af den lovpligtige forsikring. Men ønsker stadig en masse.

Fremtiden for "luftbobler"

I det gamle Egypten blev de døde faraoer begravet med guld i ombyggede kirkegårde. Folk troede, at de vil bruge deres rigdom i al evighed. Denne idé arbejdede. Disse guld tusind år ikke rørt eller tyve eller skattemyndighederne. Men så var det rigtige penge. I dag er regeringerne i mange lande konstant eksperimenterer med papir regninger. Fiatnaya valuta - er et resultat af deres erfaringer.

Den hurtige vækst i papirpenge skabte farlige bobler. De er næsten på samme tid sat alle tiders højder i alle større klasse af finansielle aktiver. Løsningen på dette problem er ikke umuligt at finde. Udskrivning af penge skaber inflation National Bank. I tilfælde af svigt af emissionen omvendt situation opstår. Og der er for meget at sige et ord, som de finansielle markeder begynder at gå i panik. I Europa er der allerede negative renter. Centralbanken forsøger at genvinde den tillid kan være hurtigere til dårligt kapitaliserede banksystemer. En god vækstmarkeder ønsker at skabe deres egne finansielle struktur.

Det er gentagne gange blevet ændret det finansielle system og valutahandel metoder. Denne proces gentages igen. I dag, dollar og Central Bank of USA er de vigtigste elementer i det globale finansielle system. Men mange er allerede træt af konstant at overholde reglerne i den stat, der stadig formår at konstant at øge deres gæld bail "risikofrie" obligationer. I den nærmeste fremtid dollaren vil miste sin betydning og et nyt finanssystem vil blive vist. Allerede i dag er der teknologier, der eliminerer behovet for banker: krypto-valuta handelsplatform. Det menes, at de fleste af pengemængden i dag lagres digitalt. Herunder din bankkonto.

Yuan som en erstatning for dollar

Hvis Kina vil betale en del af deres reserver i guld, valutaen i det land pludselig erhverve stor betydning i det internationale finansielle system. Selvfølgelig, et forsøg på at flytte USA med en førende position i verden i reserver af det ædle metal (328 milliarder i foråret 2014) er meget risikabelt. Men udgifterne til fiasko - tab af fortjeneste.

De fleste lande foretrækker kunstig penge og flydende valutakurser. Men guld har særlige egenskaber. Mere end to årtusinder, det er den primære betalingsmiddel i verden. Ikke behov for kreditgarantier til tredjepart. Ingen havde nogen unødvendige spørgsmål, når folk betalte kvitteringer for guld til Obligationerne. Kunstig penge i dag accepteret gennem kreditgarantier stater. I krisesituationer, kan de ikke konkurrere med de universelle betalingsmiddel.

Hvis dollaren, euroen eller anden valuta fiatnaya blive accepteret overalt, ville Centralbanken ikke har holdt de ædle metaller. Men de gør det. "Penge ordrer" ikke blive fuldgyldigt tilsvarende. Af de tre dusin lande-deltagere i Den Internationale Valutafond, har kun fire ikke har guldreserver. Mest statistik den 1. januar 2014:

- prisen på guld i balancen af Central Bank of udviklede lande - 762 milliarder dollars;

- deres andel i reserven - 10,3%.

Vi er nødt til at reducere lagrene

Den britiske økonom Dzhon Keyns kaldte guld "levn tyveri", fordi udbyttet af aktivet, idet der tages hensyn til omkostningerne ved lagring er negativ. Så hvorfor centralbanken over hele verden det indsamles?

Politikere har gentagne gange tilbudt at sælge en del af guldreserver. I 1976 ideen skitseret amerikanske finansminister Uilyam Saymon og leder af Øverste Råd for Federal Reserve Arturt Bern præsident Gerald Ford. De tilbød at sælge 275 millioner ounces guld og investere provenuet i rentable aktiver. Ideen de motiveret af det faktum, at metallet har mistet en stor pengeværdi. Men et fælles sprog med Burns, de er ikke blevet fundet.

Som det ser ud i dag,

Efterfølgende er spørgsmålet er gentagne gange blevet drøftet på mødet i Centralbank "Big Ten". De søgte at reducere guld og valutareserver, men forstå, at massen udstillende citater i høj grad reducere prisen. Derfor er vi enige om, hvem, hvornår og hvor meget det vil sælge. Men Beijing har ikke været ideologiske synspunkter med hensyn til guld. Indtil 2002, deres lager var 13 millioner ounces. I løbet af året, steg det til 45%. Selv efter 7 år har bragt til niveauet 34 mio. I begyndelsen af 2014 Kina guldreserver rangeret femte i verden efter USA (261 mio), Tyskland (109 mio), Italien (79 millioner) og Frankrig (87 mio).

Fiatnye penge: eksempler fra den moderne verden

Stort set ingen stat tilbringer emissioner, sikre national rigdom. Derfor kan dollar, euro, russiske rubel og andre valutaer tilskrives den kunstige. Men i tillæg til papir, er der også elektronisk fiatnye valuta. Hvad er det?

Kunstig digitale penge denomineret i en af statens valuta. lovene i regeringsstyrkerne borgere til at acceptere dem for betaling. Udstedelse, indløsning og konvertering sker efter reglerne i national ret. Elektronisk nefiatnaya valuta udtrykker værdien af ikke-statslige betalingssystemer. Sidstnævnte styrer en omsætning og forløsning.

Begge typer er opdelt i to grupper. Netværk valuta - elektroniske penge, som er videregivet en hardware-basis. Eksempler: PayPal, M-Pesa (afrikansk betalingssystem). Den anden gruppe - et system baseret på SIM-kortet. Eksempler: Visa kontanter, Mondex, Chicknip. Men populært i Rusland Webmoney, QIWI, RBK Money, LetLøn er nefiatnym betalingssystemer. Ligesom Yandex. Begge grupper, udveksle e-valutaer indbyrdes.

resumé

Regeringen særligt dekret bestemmer, hvilken valuta vil blive gennemført beregninger i staten. Mens dens output er forudsat at den nationale rigdom, kaldes det en handelsvare. Så snart der er en forskel mellem den virkelige og den nominelle værdi, der er kunstige penge. Fiatnye valuta er udstedt i henhold til statens garantier. De er ikke modstandsdygtige over for den finansielle krise og kan i høj grad skade økonomien.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.