BilerBiler

Hvad er den inter-aksel differentiale og hvordan det virker?

Centre forskellen - er den mest effektive metode til at øge permeabiliteten af enhver bil. I øjeblikket er næsten alle SUV'er, herunder nogle crossovers udstyret med et dataelement. Som med alle andre tekniske mekanismer, inter-differentiale har sine fordele og ulemper. I denne artikel vil vi forsøge at finde ud af, hvordan man effektivt at bruge dette element, og hvad er dens drift princip.

Princippet virkningsmekanisme og egenskaber

På dette tidspunkt enhver moderne center differentiale (Niva 2121, for eksempel, det er også udstyret) opererer i flere tilstande:

  1. Retliniet bevægelse (automatisk).
  2. Glide.
  3. Tænder.

Særlig effektiv forskellen center når skred, hvor han ofte brugt. Når bilen kører ind i en glat overflade, det være sig is, pakket sne eller snavs, dette element begynder at handle på aksen, nemlig hjulene. Dens funktionsprincip er som følger. Når et af hjulene falder på en hård overflade med godt greb, og den anden, tværtimod, på, siger, glat, differentialet begynder at overføre den samme moment til begge drev, der er, at elementet sidestiller "prokruchivaemost" to hjul til samme værdi. Dette gør det muligt for køretøjet at komme ud af en snedækket vej eller det forurenede område i sekunder. Disse maskiner, der har noget centrum forskellen, er begyndt at glide - venstre hjul bevæger sig med samme hastighed, og den højre - en helt anden. Det viser sig, at bilen endnu mere begravet i sne eller sand. Derfor, inter-differentiale (KAMAZ øvrigt er også udstyret med dem) er en integreret del af køretøjer, der har firehjulstræk. Ofte et element forsynet med nogen hær lastbiler eller indenlandske SUV'er, der er designet til civilt brug. I traditionen fra udenlandske producenter til at udstyre deres Jeeps forskellen er gradvist forsvinder. Det er ikke så underligt - hvad "tysk" center differentiale, hvis han er i sit liv vil aldrig blive brugt! Derfor blandt de europæiske SUV'er var kun et par modeller, der bemander dette system til denne dag.

Således er denne del, der "forbinder" begge hjul, overføre dem til den samme moment til motoren, hvilket giver bilen ekstra trækkraft til at glide.

Og endelig kan vi konstatere et par regler for drift af passager- og godstransport biler udstyret med dette stykke.

  1. Til centrum forskellen ikke vibreres og offentliggjorde ikke uvedkommende lyde i aktion, skal overføres til en låst element i den automatiske tilstand.
  2. I slip-stilling er det ikke nødvendigt at ændre graden af låseelementet.
  3. Når køretøjet skal bugseres, er det nødvendigt at overføre i frigear og være sikker på at overføre centrum forskellen i den manuelle tilstand. For at gøre dette, er du nødt til at sænke CKU justering hjulet til sin laveste position.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.