FormationVideregående uddannelse og skoler

Hovedstaden i Bashkortostan. Ufa, Bashkortostan

Ufa er hovedstaden i Basjkirien - det største videnskabelige, kulturelle, industrielle centrum af det sydlige Urals. Takket være Ufimtsevs omhu er byen en af de mest komfortable i Rusland for at leve. Store veje, grønne gader, en harmonisk kombination af gamle kvarterer og moderne mikrodistrikter udgør et positivt billede af metropolen.

Tidlig historie

Som en del af Muscovy blev Ufa - som en befæstning - grundlagt i 1574. Ifølge dataene fra udgravninger af den antikke bosætning af Ufa-II er Bashkir-hovedstaden dog mindst 1500 år gammel. På den middelalderlige bys territorium findes beviser for aktivt socialt liv: guldblanker til smykker, jernstænger med spor af forarbejdning, keramik. Så byen var stor og kraftig. Ifølge forskerne er afviklingen af Ufa-II kun den gamle hovedstad i Bashkir, den legendariske by Imen-kala (Oak town), som også blev skrevet af det arabiske historiker Idrisi fra det 12. århundrede.

Moderne Ufa (Bashkortostan) opretholder sin forfædre fra Kreml, rejst på vegne af Ivan the Terrible i Bashkortostan land. Efter indfangningen af Kazan tænkte den formidable konge at blive med i Bashkirs lande, der var relateret til tatarerne, men hæren var for udmattet. Derefter opfordrede Moskva-herskeren de lokale folk til frivilligt at slutte sig til den stærke, stærke stat, der var blevet kernen i det fremtidige Rusland.

Fra fæstningen til byen

Den gamle fæstning var placeret ved foden af bakken (i den sydlige del af Pervomaiskaya-pladsen), hvor venskabsmonumentet blev rejst. Herfra begyndte byens ældste gader: Den store Kazan (den første 400 år gamle), den sibiriske (Mingazhova), Posadskaya, Ilinskaya, Frolovskaya, Usol'skaya, Budanovsky, Sergievskaya og Moskva.

Statusen for byen Ufa (Basjkirien) blev modtaget i 1582. Efterhånden bliver en lille fæstning en central løsning af bashkir-folket. Her udkom rådhuset - selvstyret organ, i 1772 omdannet til en magistrat. Efter 30 år, i 1802 blev forliget en provinsby.

Ufa XVII-XVIII århundreder

Hovedstaden i Basjkirien i denne periode var en typisk lille provins-grænseby-fæstning. Det bestod af:

  • fængsel;
  • lejlighedskomplekser;
  • Forstæder bosættelse.

Byens hovedopgave var forsvaret af den voksende russiske stats sydøstlige grænser. Ufa midtpunkt var Kreml, omgivet af en mur, bag hvilken, i tilfælde af en fjende trussel, kunne beboere i resten af byen tage ly.

I første omgang var der ca. 300 mennesker i byen. Det samlede antal husstande var mindre end 200. Det 17. århundrede er vigtigt for den aktive bosættelse af bosættelsen: sammen med garnisonen oversteg det samlede antal bymænd 1,500. Ud over militærtjeneste deltager byerne i landbruget: husdyr, biavl, havearbejde, voksende korn. Blandt håndværket blomstrede læder og smedning håndværk (smedier var placeret på kysten af Sutoloka).

Ifølge papirerne, i slutningen af det 18. århundrede, voksede Ufa til 1.058 husstande, der boede 2.389 beboere her, selv om det ifølge nogle historikere var der mere end 3000 mennesker i Ufa. De fleste af bymændene tilhørte raznochintsy, småborgerskab. Meget mindre var militære, handlende og adelige.

Hele netværket af gader i det historiske centrum af Ufa blev skabt af den største specialist inden for russisk byplanlægning af arkitekten William Geste, der blev specielt inviteret fra St. Petersborg. Han kom til Ufa i 1819.

seværdigheder

Siden da er seværdighederne blevet bevaret lidt. Hyppige brande ødelagde træbygninger og sten bygget meget lidt. Kun eneste arkitektoniske monumenter fra antikken kan prale af Ufa. Bashkortostan er fødested for nomader, som ikke udviklede materiale, men åndelig kultur.

Et af de overlevende eksempler på træarkitektur er Interessekirken (dateret XIX århundrede) på Mingazhev Street. Under Sovjetiden var Yondoz-biografen placeret her, og nu er denne bygning igen blevet en kirke.

Blandt de pre-revolutionære æra stenbygninger står stationen til stationen "Ufa". Basjkirien i 1888 blev fusioneret med metropolen ved jernbanen. For det første blev der opført en gren af Samara-Ufa-jernbanen. Fra 1890 blev stationen underordnet forvaltningen af Samara-Zlatousovskaya siden 1949 - Ufa-jernbanen. Siden 2003 har den et moderne navn og en status. I øjeblikket gennemgår stationskomplekset af stationen "Ufa" en større rekonstruktion.

Også i Ufa bevaret:

  • Hus for den civile guvernør (XIX århundrede). Nu er Sundhedsministeriet i Republikken Belarus placeret i denne bygning.
  • Arkitektonisk monument er også bygningen af den Ædle Forsamling (opført i 1852). Han blev overført til Ufa Academy of Arts.
  • Bygningen af Provincial Institutioner (1839). Nu er dette et donorelement.
  • Andre seværdigheder.

Den ældste bygning er minevirksomhedshuset Demidov (på gaden Oktoberrevolutionen-57). Huset blev bygget i midten af det 18. århundrede. Efter ejerens død, Ivan Demidov, i 1823 blev huset købt af Ufa-købmanden F.S. Safronov. Huset er også berømt for det faktum, at kommandanten A. Suvorov i november 1774 opholdt sig i det.

demografi

Hovedstaden i Basjkirien er inkluderet i TOP af russiske byer med en befolkning på 1 million, der besætter det 11. plads ved antallet af indbyggere. I begyndelsen af 2015 udgjorde antallet af den beboede befolkning ifølge foreløbige skøn 1,1 millioner mennesker. Det steg i forhold til begyndelsen af 2008 med næsten 70.000 mennesker. Den generelle demografiske situation siden 2007 er præget af en stigning i fødselsraten, et fald i dødeligheden og som følge heraf en naturlig stigning i befolkningen. For første gang siden 1993 er Ufa den eneste by med en million indbyggere i Den Russiske Føderation, hvor der i 2008 var en naturlig stigning.

Symboler og administration

I administrative henseender er Bashkortostan en republik. Ufa er hovedstaden i denne Ural-region. Den 6. september 2007 godkendte deputerede byens flag på bymødet. Denne egenskab fremgik for første gang i byens historie, i modsætning til Bashkir-hovedstaden. Våbenvåben opstod oprindeligt i midten af XVII-tallet og blev gennemgået betydelige ændringer. Det nye våbenskjold blev godkendt den 12. oktober 2006 og registreret af det heraldiske råd. Både våbenskjoldet og flaget repræsenterer stiliseringen af marten, der løber langs det grønne felt.

Den første borgmester i Ufa var Mikhail Alekseevich Zaitsev. Til dette indlæg blev han overført fra posten som formand for Ufa City Council den 19. marts 1992. I 1995 blev MA Zaitsev valgt som den første formand for Nationalforsamlingen - Kurultay - Republikken Basjkortostan. Han er en æresborger i Ufa. I dag (2015) er Ufa Ufa's leder II Yalalov.

Bashkiriens distrikter er opdelt i distrikter. Til gengæld er Ufa opdelt i syv distrikter og 45 landdistrikterne, underordnet dem. I byen er der 1237 gader. Deres samlede længde, under hensyntagen til passagerne, er dæmninger 1475,2 kilometer. Ufa agglomerationen er hjemsted for 1,4 millioner mennesker (2008), eller en tredjedel af den samlede befolkning i republikken.

industri

Republikken Bashkortostan er virkelig berømt for sine hårdtarbejdende mennesker. Hovedstaden er ikke en undtagelse. De største industrivirksomheder er beliggende i den nordøstlige del af byen. Blandt dem, kæmperne i Bashkir olieraffinering og petrokemiske industri og Ufa Motor Building Association (UMPO). Den centrale gade i dette industriområde er Pervomayskaya, på sine to sider er kronet to smukke kulturbygninger (opkaldt efter S. Ordzhonikidze og Ufa Engine Building Association).

Under opførelse er ca. to dusin store virksomheder af forskellige former for ejerskab ansat. Disse omfatter boligbyggerifonden for republikken Bashkortostan, Ufa, Investerings- og Konstruktionsudvalget, Bashkir Investment and Construction Company, Bashkir Industrial and Construction Company, Bashkirgrazhdanproekt Institute, Archproekt, Bashmeliovodkhoz , "Prostor", JSC KPD og andre.

Det første kraftværk blev bygget på 1.02.1898. Det blev bygget af ingeniør N.V. Konshin på egen regning og leveret elektricitet til de rige bybyer, industrielle og kommercielle faciliteter. Belyset og de centrale gader, som blev installeret 50 lysbue lys. I dag er den samlede længde af elektriske belysningslinjer i hovedstaden Bashkortostan 1.669.23 kilometer, herunder 549,3 kilometer - kabellinjer. Belysning af gader er optaget af MUEP "Ufagorsvet".

formation

Hovedstaden i Basjkirien er et anerkendt videnskabeligt og uddannelsesmæssigt center. De første skoler blev kaldt "tsifirnaya" og "garnison". Tsifirnaya er åben på Peters tid. Der er ikke meget kendt om skolen - kun "øjeblikke" er kommet ned til vores dage om en slags straf: eleverne blev forbudt at gifte sig, hvis de selv forlod skolen. I garnisonen lærte de det grundlæggende i matematik, læsning, artilleri, befæstning. I 1778 blev garnisonskolen overført til Orenburg.

Åbningen af det første institut fandt sted den 4.10.1909. Det var Ufa Teachers 'Institute. Her blev lærere af det russiske sprog, matematik, fysik, naturvidenskab, historie og andre wisdomer uddannet. Derefter blev han omdannet til Bashkir Pædagogisk Institut opkaldt efter K. A. Timiryazev. Siden 1957 - Bashkir State University. I dag er der mere end et dusin universiteter og hundredvis af skoler, gymnasier, lyceer.

Kultur og sport

Hovedstaden i Bashkortostan er også den kulturelle hovedstad i regionen. Bashkir State Philharmonic blev åbnet i Ufa i 1939 i den tidligere synagogen bygning på Gogol Street, 58. Arrangøren var komponisten og sangeren Gaziz Almukhametov. Filharmonien forenede koret, operetta, vind, folkekorestre og andre discipliner.

I Ufa er der 1274 sportsfaciliteter, herunder 4 stadioner med stands for 1500 pladser og mere, et sportspalads med to kunstige isbaner, Akbuzat-racetrack, et kompleks af springbrætter, et skovkonkompleks, Ufa Arena og et moderne Dynamo-stadion. Det er også planlagt at bygge vandparker i Ufa. Især værd at bemærke Ufa circus.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.