HobbyDigital fotografi

Hvordan vælger man et semi-professionelt kamera? Vigtige punkter i valg af et semi-professionelt kamera

Fotografering er en meget interessant aktivitet, det hjælper os med at fange de mest interessante øjeblikke i livet, og også udtrykke vores humør og sindstilstand gennem billederne. For mange er fotografering et erhverv og for andre - en hobby, men under alle omstændigheder er fotografering altid en af kunstene. Og hvis du beslutter dig for at tage mere eller mindre seriøs digital fotografering, så skal du først begynde at vælge det rigtige kamera til dette. Da professionelle kameraer har en høj pris, og for dem, der vil være amatørligt involveret i fotografering, behøver det simpelthen ikke, for det formål det mest egnede semi-professionelle kamera. Dette er imidlertid ikke et konkret, men temmelig sløret og bredt begreb. Og nu vil du finde ud af, hvad det betyder, og hvordan du vælger et semi-professionelt kamera.

Hvordan adskiller et semi-professionelt kamera sig fra en såpekasse?

Denne gruppe af kameraer er designet til folk, der allerede har få muligheder for en standard "sæbeboks", men som ikke har til hensigt at bruge kameraet til kommercielle formål, det vil sige arbejde i et fotostudio.

Først og fremmest er et sådant kamera kendetegnet ved muligheden for manuel justering af ISO, det vil sige niveauet af følsomheden af matrixen, evnen til at styre blænde og lukkertid og manuel fokusering. Derudover kan du i sådanne kameraer manuelt indstille hvidbalancen. Også i alle semi-professionelle kameraer, i modsætning til de sædvanlige "sæbebokse", er der mulighed for at skifte linsen. En af de afgørende faktorer i beslutningen om hvilket semiprofessional kamera at vælge er valget af linser af ethvert mærke, der producerer kameraer. Valget af et kamera afhænger af, hvor bredt en optikflåde er i et bestemt firma, og hvor meget denne optik er tilgængelig for en kunde.

Hvad er ISO, lukkertid og blænde?

Hvis du vil være engageret i billedkunst og endnu ikke er kommet på tværs af disse begreber, så skal du helt sikkert finde ud af, hvad det er. ISO - Dette er niveauet for lysfølsomhed af kameraets matrix. Jo højere dets værdi er, desto højere er lysfølsomheden, men ved høje værdier er der lyde (tilstedeværelsen af en række flerfarvede prikker på fotografiet). Derfor er det bedre at undgå for høje ISO-værdier, når det er muligt, hvis der ikke er tilstrækkelig belysning, hvilket kompenserer for lav belysning på grund af forlænget eksponering. Inden du vælger et semi-professionelt kamera og endelig beslutter dig for at købe denne model, skal du om muligt se på billederne taget med denne model af kameraet med en høj ISO, og evaluere støjniveauet på billedet.

Eksponering er den tid, som en lukker åbnes mellem linsen og kameraets matrix. Dette tidsinterval kan variere fra flere fraktioner af et sekund til et par sekunder. Fra eksponeringen afhænger mængden af lys, der får tid til at komme på matricen. Men for lang eksponering kan føre til et sløret billede, for at undgå dette er det ønskeligt at bruge et stativ.

Blænde er en enhed i linsen, der består af kronblade. Det kan åbne og skjule. Med en åben membran, kommer mere sollys ind i matricen, så du kan indstille en kortere lukkerhastighed. Afhængig af hvor åben membranen er, afhænger også dybdeskarpheden (GRIP). Hvis blænden er åben, vil dybdeskarpheden være mindre, hvis den er dækket - mere.

Funktioner af et spejlreflekskamera

De såkaldte "spejlreflekskameraer" er kameraer, der bruger et spejl i deres enheder, hvilket er tydeligt fra titlen. Den er placeret foran matrixen i en vinkel på 45 grader og tjener til at omdirigere billedet fra objektivet lige til søgeren, som du kigger på. Dette billede er omvendt, så i designet af SLR-kameraer er der også en pentapris, der gør billedet reflekteret fra spejlet.

Også i SLR-kameraer er der "LiveTV" -tilstand, som giver dig mulighed for at vise billedet på kameraets skærm. Hvis du ikke vil bruge den optiske søger, fordi det er mere bekvemt at tage billeder med fokus på skærmen, vil spejlet i kameraet ikke udføre nogen funktioner for dig.

Mange virksomheder er involveret i produktion af sådanne kameraer, de mest kendte af dem er "Canon" og "Nikon". Svaret på spørgsmålet om hvilket semi-professionelt spejlreflekskamera der skal vælges, afhænger af dine økonomiske muligheder og smag og præferencer. Når du vælger et kamera, skal du styre af, hvor bekvemt det er i hånden, hvor bekvemt menuen er der og placeringen af knapperne osv. Og selvfølgelig kvaliteten af billederne. Du kan lave et par testbilleder fra forskellige kameraer lige i butikken, og så se på den store skærm, hvilket er bedre. På kameraets indbyggede display er det ret vanskeligt at vurdere kvaliteten af billederne.

Systemkameraer

System (eller som de også kaldes spejlfri) kameraer er kameraer, hvor der ikke er henholdsvis spejl og pentapris, er der heller ingen optisk søger. Fra de enkleste "sæbebokse" er sådanne kameraer kendetegnet ved tilstedeværelsen af alle manuelle indstillinger, muligheden for at ændre linsen, den større fysiske størrelse af matrixen. Det er af denne størrelse, at kvaliteten af billederne er afhængig. Jo større matrixen er, jo mere kvalitetsbilleder kan du få i svagt lys, jo mindre støj er der. Derfor skal man først og fremmest, når man vælger en sæbeboks, være opmærksom på ikke antallet af megapixel, men til den fysiske størrelse af matricen eller afgrødefaktoren. Beskæringsfaktor er en værdi, der viser, hvor meget størrelsen af denne matrix er mindre end størrelsen af den fulde ramme (35x24 mm). F.eks. Betyder afgrødefaktoren 2, at den matrix, der anvendes i dette kamera, er halvdelen af størrelsen af den fulde ramme. I vores tid er kameraer med en fuldrammatrix ret sjældne og professionelle. Desuden har de selvfølgelig en høj pris.

I systemkameraer anvendes matrixen for det meste med en størrelse på 17,3x13 mm, dvs. 3x4 tommer. Afgrødefaktor er to. Mindre anvendte matrix med en afgrødefaktor på 1,5, det vil sige samme størrelse som i SLR-kameraer. Kameraer med sådanne matricer produceres hovedsageligt af Sony, en af de mest populære producenter af spejlfri kameraer.

Også de mest kendte producenter af spejlfri kameraer er Olympus og Panasonic.

boliger

Da du vælger et semi-professionelt kamera, du vil have en god og høj kvalitet, skal du være opmærksom på kvaliteten af plastik, som kroppen er lavet af. Også sagen kan være metal - det er endnu bedre. Uden at fejle, når du kontrollerer kameraet i butikken, skal du trykke på alle knapperne for at sikre, at de fungerer godt og ikke synker.

Da du vælger et semi-professionelt kamera er en ansvarlig opgave, kan du finde brugerfeedback om en bestemt kameramodel, som du er interesseret i (inden du køber den).

Tjek kameraets matrix før du køber den

Nu ved du allerede, hvordan man korrekt vælger et semi-professionelt kamera, og du kan gå til butikken. Når du allerede har set den model, du kan lide, kontrolleret kvaliteten af dens samling, er det fortsat at foretage en anden lille test - for at kontrollere matrixen af kameraet for tilstedeværelsen af ødelagte og varme pixels. Broken - de pixels, der ikke arbejder og svarer ikke til lys er hvide prikker. Hot - også defekte pixels, som hele tiden forbliver en slags specifik farve.

For at kontrollere, skal du slukke for flashen, lukke kameralinsen og tage et par billeder i forskellige lukkertider. Denne procedure skal indstilles til minimum ISO, billedets maksimale opløsning og støjreduktionsfunktionen deaktiveret. Nu skal du se disse billeder på en stor skærm.

Hvis der er prikker med forskellige farver i billedet - en matrix med en afvisning, da dette er de samme varme og brudte pixels. De vil være til stede på alle billeder taget med dette kamera, især ubehageligt, hvis de er i centrum. Hvis billedet er helt sort, kan du sikkert tage denne kopi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.