SundhedMedicin

Hofteleddet: hofte, og yderligere opsving

Fuger, som gør ondt og manglende mobilitet er en hindring i at udføre daglige aktiviteter, gør det umuligt at leve et normalt liv. Især hårdt, når ramt af hofteleddet. artroplastik hjælper med at genoprette den tabte funktion af lemmer, som det ofte er den eneste måde for patienten. Indikationer for denne operation er mere end 300 tusinde mennesker om året.

Den første og den vigtigste tegn på ledsygdom er smerte. I første omgang, smerten har en lav intensitet, men i fremtiden, med progression af sygdommen, smerten intensiveres, bliver de konstante ledsagere af mennesket.

Dernæst kommer turen til dysfunktion af de ramte led. Sygdommen har en tendens til progression, fører undertiden til at fuldføre immobiliseringen. Sådanne patienter konservativ behandling ikke er i stand til at hjælpe med at redde den berørte hofte.

Hoftealloplastik er i øjeblikket en af de mest moderne metoder til kirurgisk behandling hos patienter med læsioner i leddene. Under en sådan operation det syge væv optræder i hoften forbindelse ændret til kunstige proteser.

Strukturen og driften af hofteleddene

Hofteleddet er en af de største knogler i leddene i den menneskelige krop. Testen indlæse dem meget højt i processen med menneskers liv, da det tjener til at forbinde de nedre lemmer og bækken.

hip Sammensætning:

 • lårbenshovedet - den øvre ende af femur, der har en sfærisk form;
 • acetabulum - en tragtformet fordybning af bækken, som er fastgjort i lårbenshovedet;
 • ledbrusk - det væv, der har en geléagtig smøremiddel, der letter bevægelsen af de artikulære leddele;
 • synovial (intra) væske - en særlig vægt gelatinøse konsistens, der nærer brusk og bidrager til at mindske friktionen af ledfladerne;
 • ledkapsel og ledbånd - bindevæv, der fungerer som en retention på ledfladerne og sikre stabilitet af leddet.

Muskler med sener knyttet i hoften område, dens sammentrækninger tillader bevægelse i det. I en sund tilstand i hofteleddet er meget mobil, at kunne bevæge sig i hvilket som helst plan og retning. Han klarer med software-funktioner af gang og støtte.

Hvorfor har vi brug for fælles udskiftning?

Lægen satte patienten før spørgsmålet om dens erstatning hofteprotese brug for gode grunde. Operation er udpeget, hvis infektionen når krydset har nået et sådant omfang, at en person er konstant føler ekstrem smerte, eller de ramte led er ikke i stand til at udføre selv de mest grundlæggende bevægelser. I disse situationer, når ramt af hofteleddet, kan hofte blive en vej ud.

Blandt de sygdomme, der kan forårsage ledsygdom, der kræver operation er:

 • osteoarthritis deformans reversibel i tilfælde 2 og 3, sygdommens alvorlighed;
 • osteoarthritis deformans 3 grader under deformation af en af samlingerne;
 • hofteleddet ankylose forekommer i rheumatoid arthritis, og på grund af ankyloserende spondylitis;
 • aseptisk nekrose af lårbenshovedet som følge af skader og kredsløbslidelser;
 • skader i hovedet og lårbenshalsen i form af fraktur hos ældre;
 • hævelse i anklen området med behov for kirurgisk behandling.

Hofte er hensigtsmæssigt kun i tilfælde af totalt tab af muligheden for fysisk aktivitet og gang. Den endelige beslutning træffes på driften, idet der tages hensyn til alle faktorer.

Kontraindikationer til kirurgi

Der er tilfælde, hvor selv folk, der har et akut behov for en ny hofte, kan ikke gå til kirurgi på grund af kontraindikationer.

De mest almindelige begrænsninger kan nævnes:

 • situationer, hvor patienten ikke vil være i stand til uafhængig bevægelse, selv i tilfælde af udførelse af operationen;
 • kronisk sygdom i dekompensatsionnoy trin (hjertesvigt, cerebrovaskulær sygdom, leversvigt), når en operation stand forværrer de eksisterende problemer;
 • kronisk lungesygdom forårsager respirationssvigt og ventilation (emfysem, astma);
 • Forskellige knogle betændelse, hud eller blødt væv i området af hofteleddet;
 • osteoporose, hvilket fører til utilstrækkelig styrke af knoglen og risikoen for postoperative pause en knogle under normal walking;
 • patologier, hvor der ikke er nogen lårbenet medullære kanal.

klassifikation af implantater

I protesen for at erstatte det angrebne hofteleddet, bør være tilstrækkelig styrke, det skal fastgøres sikkert og har en inerti til patientens væv. Aktuelle implantater, fremstillet af polymerer, keramik og metallegeringer opfylder alle de nødvendige krav. Eksternt protesen svarer til den menneskelige hofteleddet.

Dens detaljer:

 • Cup endoprotese. Denne del erstatter acetabulum af bækken fælles. Materiale til fremstilling er keramisk. Men der er kopper fremstillet af polymerer.
 • Lederen af protesen. Metaldel kugleform med en polymercoating. Dette sikrer glidende blødhed, når hovedet drejes i koppen endoprotese under forskellige benbevægelser.
 • Leg protese. Oplever den største belastning, så altid lavet af metal. Det er udskiftning af halsen og øverste tredjedel af lårbenet.

Også implantater er opdelt i enpolet og dobbelt-polet. De enpolet patient proteser bevarer deres acetabular proteziruya en collum hoved og hals. Dette er en forældet version af protesen, som er meget udbredt før. Anvendelse karakteriseret ved deres høje frekvens af brud på acetabulum, og stoppet deres anvendelse i moderne ortopædisk praksis.

Bipolar endoprotese er navnet på alt. De producerer alt hoftealloplastik. Her er der alle tre af de ovennævnte komponenter i protesen.

hofte endoprotese tjeneste tid er bestemt af kvaliteten af materialer, der har tjent til at gøre dem. De stærkeste metal implantater vare op til 20 år. Imidlertid optimale resultater for kombinationen af levetiden for motorisk aktivitet og kombinationen giver en metal-polymer-keramik.

indledende

Alle patienter, der har brug for proteser, skal der udføres undersøgelser, bestemme tilstanden af hofteleddet (ultralyd, MRI, røntgen) for at udelukke alle potentielle kontraindikationer.

Ingen særlig uddannelse drift kræver ikke. I fravær af kontraindikationer sker opgave operation valg. Om morgenen operation for at barbere huden i hoften. Spise og drikke er forbudt.

procestrin

Placeres patienten på operationsbordet, hvor han optrådte anæstesi. konsekvent fremgangsmåde til anæstesi anesthesiologist og patient. Varigheden af drift kan nå i vanskelige tilfælde 5 timer. Derfor er den bedste løsning er, eller spinal anæstesi eller fuld bedøvelse. Den første metode til anæstesi bringer mindre skade, så det er bedre at udpege de ældre.

Ved afslutningen af anæstesi læge hjælp snit organiserer adgang til hofteleddet. Den krævede cut - ca. 20 cm Der er en dissektion af ledkapsel og fjernet hovedet på femur, som er genstand for resektion ..

knogle modellering kommer i form af endoprotesen. protese fiksering forekommer oftest ved hjælp af cement. Dernæst overfladen af acetabulum boret fjernet ledbrusk, som derefter indstillet kop endoprotese.

sandsynlige komplikationer

Hofteledsalloplastik anses for at være en kompleks operation.

Det kan føre til komplikationer:

 • blødning;
 • blodpropper i venerne i benene;
 • suppuration af protese og kirurgiske sår;
 • hæmatom;
 • afvisning af endoprotese;
 • komplikationer i det kardiovaskulære system.

Omhyggelig forberedelse drift minimerer risikoen for komplikationer.

Driftsresultater

Ifølge statistikker, hofte patient Begejstring for det meste godt. Patienter, som oplever tilfredshed med driften. I en operation i de relativt unge alder uden samtidige sygdomme i hofteleddet funktion er genoprettet fuldt ud. En person kan gå og selv engagere sig i fysisk træning, uden at overbelaste protesen. Sportsaktiviteter er kontraindiceret.

Der er dårlige resultater efter hofte udskiftning kirurgi. Oftest opstår de i alderdommen, hvis du har co-morbiditet. I 20% af patienter, der gennemgår hoftealloplastik patienter vise anmeldelser skuffende driftsresultat.

Recovery efter operationen

Rehabilitering af patienter bør starte umiddelbart efter operationen. Denne øvelse efter hoftealloplastik, og åndedrætsøvelser. Selvfølgelig skal der har gennemgået protese holdes alene, men bør forsøge at opfylde minimum muskelsammentrækning efter hofte udskiftning gjort. Rehabilitering skal være omfattet af hovedreglen - du skal konsekvent øge belastningen.

Den første dag efter operationen

De fleste patienter nødt til at bruge dem i den intensive afdeling. Der er bedst til at overvåge vitale tegn, straks at reagere på alle de negative ændringer. Efter et par timer efter operationen, kan en person nødt til at tilbringe tid i siddende stilling, falder ned på skinnebenet.

Den opererede hofte er forbudt at bøje større end 90 °. Dette kan forstyrre dets struktur og i knoglen. Tag en siddende stilling er bedst kontrolleret medicinsk klinik eller familiemedlemmer. De vil være med til at flytte de ramte led og vil give førstehjælp, hvis der er svimmelhed.

Kom ud af sengen

Et par dage til at komme ud af sengen på egen hånd efter operationen ikke burde være. Stol på en sund lemmer, uden anvendelse af ekstraudstyr, er det forbudt i flere uger. Hjælpemidler kan tjene som en stok eller krykker. Når en tilfredsstillende tilstand af patienten efter en operation såsom hofte udskiftning, rehabilitering tillader brug af hjælp til at komme op næste dag, men de fleste patienter er endnu ikke klar til at gøre det.

Lad patienten til at gå på den tredje dag efter operationen. Samtidig skal opfylde alle kravene til overgangen til en stående position. Sørg for at flytte drives ekstremiteter hænder eller god ben at sveshivaniya seng. Du kan få op på krykker og en sund ben. Ethvert forsøg på at stole på den benskade er forbudt inden for en måned efter operationen, så det burde være i limbo. Brug krykker, mens du går, er det bedst at ikke mindre end tre måneder.

På en sikker strøm af rehabiliteringen kan gå på en stok for støtte. Stol på den benskade kan være i en måned, men ikke flytte hele sin vægt af kroppen. Start motion efter hofte udskiftning kirurgi er nødvendig for at udtømme de benene til siden med tilbagelevering af hendes ryg og hævning og sænkning i stående stilling. Indlæse opererede ben to måneder belastning, der ikke overstiger halvdelen af patientens legemsvægt. Begynd at gå uden fuldt improviserede muligt efter 4-6 måneders drift. Belastninger bør øges langsomt og gradvist.

mad

Den største del af inddrivelsen af patienten er korrekt ernæring. Kosten skal være høj i protein, mineraler og vitaminer. Det er ikke nødvendigt at holde sig til meget højt kalorieindhold kost, fordi patienterne ikke kan bevæge sig aktivt. Ubrugte energi i dette tilfælde kan føre til vægtforøgelse, hvilket ville forsinke opsving. Ikke vist er et produkt af bagning, stegt og fed mad, røget mad. Tilladte fisk, magert kød, grøntsager og frugter, korn, æg. I intet tilfælde kan ikke drikke alkoholiske drikkevarer, kaffe og te.

Den behandling og rehabilitering

Behandling på klinikken varer 2-3 uger. Således sårheling overvåges. Typisk suturer fjernes efter 12 dage. Resten af opholdet i en medicinsk facilitet patienten og hans pårørende bliver undervist enkle færdigheder rehabilitering af det opererede ben. 3 måneder efter operationen, en røntgenfotografering af hofteleddet. Det hjælper til at evaluere resultaterne af operationen og fiksering af implantatet.

Når patienten udskrives fra den behandlende institution, kan en stor hjælp i den videre rehabilitering have en konsultation med en læge-rehabilitator der vil hjælpe en individuel plan for rehabilitering. Dette vil bidrage til at gøre det mere sikkert og mindre langvarige opsving periode. De fleste patienter vender tilbage til et aktivt liv finder sted seks måneder efter operationen. anbefales det at minimere belastningen til den endelige lemmer genoptræning, der undergik proteser. Hofteleddet, som fælles udskiftning var en succes, er i stand til lang tid at tjene sin herre.

hvor opereres

Bedst af alle disse operationer udføres i udlandet. Vi er blevet meget populære klinikker i Israel og Tyskland, der specialiserer sig i forbindelse med gennemførelsen af sådanne interventioner. Men udgifterne til hofte udskiftning i sådanne klinikker er meget høj. Et fornuftigt alternativ, hvis en eller anden grund til at have en operation i udlandet ikke er muligt, en ny hofte i Moskva. Russiske læger har opnået i de seneste år store fremskridt på området for fælles udskiftning, hvilket giver en år mindst 20 tusinde gange hofte udskiftning. Prisen for denne operation i vores land er langt mindre end i de udenlandske klinikker, og er 38.000 rubler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.