SundhedMedicin

Ligatur - det er en nødvendig materiale i kirurgisk praksis

Ligatur - det steril tråd af forskellige materialer, der anvendes i medicinsk praksis for ligering af fartøjer, væv, og til at forbinde forskellige organer, knogler og led. Anvendes uden anvendelse af en nål.

Brug ligaturer

Ligatur bruges i kirurgi primært for at stoppe blødningen fra forskellig grad af tilskadekomne fartøj. Garnet bumpe under ligering i vævsbeskadigelse af den indre skal. Hun indpakket inde i karret og føre til dannelsen af en trombe, som forhindrer udstrømning af blod. For at undgå massive tætninger behøver at blive manipuleret, at adskille de store skibe, for at være en forbinding, fra hinanden. Afhængigt af formålet skal opnås med brugen af en ligatur, brug af absorberbar og ikke-absorberbar tråd.

Efter ligering kan være forskellige komplikationer forbundet med betændte sår, node udløse sin glidning. Dette hjælper med at undgå den antiseptisk behandling af sår og vaskulære overholdelse kunst binding. Afhængigt af de anvendte garner er anvendt forskellige metoder til at skabe noder. Nogle af dem er robuste, mens andre bruges meget sjældent.

Naturlige materialer til ligaturer

For ligatur tråd fremstillet af forskellige materialer: silke, hør, catgut, af syntetiske fibre. Silk ligatur - en naturlig ikke-absorberbar tråd. De er kendetegnet ved høj styrke, som ikke forsvinder med tiden, næsten ingen stræk. Sikkert fastgjort to knuder. Fremstillet silke tråde af forskellig tykkelse i en steril og ikke-steril. dampsteriliseringsapparater anvendes til desinfektion af silkeligaturer, samt en speciel løsning "Pervomur". Det anvendes til akut af oprensning.

Absorberbar ligatur - en tråd af catgut. De repræsenterer et naturligt materiale fremstillet af muskulære del af tyndtarmen af får. Det bruges til binding det subkutane væv, det kirurgiske indgreb i leveren struktur, til forskellige manipulationer uden at kræve særligt garn til binding pålidelighed fartøjer. Fremstillet som silikoniseret og chrom catgut med højere styrke.

syntetiske

Vid udstrækning anvendes i medicinsk praksis har fundet syntetiske fibre. De også kan optages og ikke-absorberbare. Førstnævnte omfatter oktselon, katselon. De behøver ikke forårsage allergiske og inflammatoriske reaktioner, der er mere pålidelig end catgut. Absorberbare syntetisk ligatur - en nylon, nylon, mersilen. De er ringere i styrke af silke, desuden kan samlingen af disse materialer komme løs, så de er helt glatte. For at forhindre dette, er du nødt til at binde tre til fem knob. I ortodontisk praksis, en særlig ligatur - elastisk. Den forbinder buen beslag. Metal ligatur bruges til at forbinde de knogler og led. Garn skal være holdbare, korrosionsbestandige, elastisk og glat. De er fremstillet af titan, sølv, nikkel wire, stål.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.