SundhedMedicin

Endokrinologi: mandlige kønshormon

Det mandlige kønshormon kaldes "androgen". Denne særlige kemiske stof, der produceres i de endokrine kirtler, og har en direkte indflydelse på alle de processer, der foregår i kroppen, og om anvendelsen af alle de indre organer og systemer. Udtrykket "androgen" er bogstaveligt oversat som "skabte mennesket."

Ved dannelsen af dette kemiske stof deltagende komponenter, såsom eddikesyre og kolesterol. Mandlige kønshormon produceres i kirtler, kaldet testikler. Dens dannelse er reguleret af en række andre stoffer, især forbindelser fremstillet af hypofysen. Et kredsløb ifølge hvilken dannelsen af androgener har flere trin og er temmelig kompliceret. Således på et tidspunkt er det tid til deres naturlige ødelæggelse. Til dette formål er de hormoner hos mænd sendt til leveren, hvor stoffet og lægge dem på de enkelte komponenter. Separat, bør det bemærkes, at en vis mængde af androgener, fx testosteron, kan ikke spaltes af leveren, og derfor blot vist med urinen.

Påvirke kroppen mandlige hormon begynder allerede under fosterudviklingen på et tidspunkt, hvor der er et bogmærke gonader. Efter fødslen af et barn, først udfører funktionen af androgener, som er rettet mod udvikling af ikke-kerne maskuline egenskaber. Efterfølgende er de aktivt involveret i puberteten, i dannelsen af sædceller og i organiseringen af den korrekte drift af det reproduktive system af den menneskelige krop voksen.

Selv mindre svigt isolation proces androgener kan føre til alvorlige konsekvenser - problemer med seksuel ophidselse, til en forstyrrelse af libido og forringelse af væskekomponenten af sædkvaliteten. Betydelige problemer i uddannelsessystemet af mandlige hormoner kan udløse infertilitet.

Den mest berømte af androgen er testosteron. Det er netop denne mandlige kønshormon i videst muligt omfang end alle de andre, har evnen til at fremskynde processen af proteinsyntese. Sidstnævnte, til gengæld stimulerer væksten af muskler.

Niveauet af hormoner i kroppen af en voksen mand er ikke permanent. For eksempel, blodets indhold af testosteron i samme afhænger af sundhedstilstanden og tidsperioden. Derudover kan androgen sekretion registrere tid cyklusser - den årlige, månedlige og daglige.

For eksempel i efteråret tidsperiode det mandlige kønshormon til stede i kroppen i den største mængde. I modsætning hertil ved den måde, fra de kvinder, der har at haste til forårsmånederne. Desuden morgen ydeevne er meget højere indhold af androgener aften.

Afslutningsvis er det nødvendigt at overveje sådan en ting som mandlige overgangsalder - en proces, der er forbundet med den naturlige undertrykkelse af det reproduktive system som følge af en kraftig reduktion i antallet af kønshormoner. De vigtigste symptomer på denne fremgangsmåde er fald i seksuel drev, erektil dysfunktion og nedsat koncentration af testosteron i blodet. Dog kan alle disse fænomener også være til stede i sygdomme, der har absolut intet at gøre med hormoner. Af denne grund, i tilfælde af sådanne symptomer, er der behov for et direkte besøg på en kvalificeret professionel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.