Nyheder og SamfundNatur

Historie og beskrivelse af Eyjafjallajökull vulkanen

Fra tidernes morgen, vulkaner er bange for og tiltrukket af personen selv. de kan sove i århundreder. Et eksempel er den nylige historie Eyjafjallajökull vulkanen. Folk dyrkede marker på skråningerne af branden bjerg, bestige toppene, bygge huse. Men før eller senere den ildsprudlende bjerg vågner op, vil det bringe ødelæggelse og katastrofe.

Det er den sjette største gletscher i Island, som ligger på den sydlige 125 km øst for Reykjavik. Nedenunder og tilstødende glacier delvis skjuler Myurdalsyokudl vulkan med en konisk form.

Højden af toppene glacier 1666 meter, dens størrelse - omkring 100 kvadratkilometer. Vulkansk krater når en diameter på 4 km. For fem år siden, dens skråninger er dækket med gletsjere. Den nærmeste by - landsby Skógar beliggende i den sydlige del af gletsjeren. Herfra stammer floden Skougau, med det berømte vandfald Skógafoss.

Den islandske vulkan Eyjafjallajökull - oprindelsen af navnet

Volcano Navn kommer fra tre islandske ord, der betegner Island gletscher og bjerget. Måske er det derfor, det er så svært at udtale og dårligt opbevaret. Som lingvister siger, er kun en lille del af Jordens indbyggere kan udtale det korrekt - vulkanen Eyjafjallajökull. Oversat fra den islandske ord for ord lyder som "ø bjerg gletsjer."

Volcano intet navn

Som sådan udtrykket "vulkan Eyjafjallajökull" kom ind i leksikon af verden i 2010. Det er sjovt, når man tænker på, at i virkeligheden ikke eksisterer de ildsprudlende bjerge af samme navn i naturen. I Island, en masse gletsjere og vulkaner. Sidste der på øen omkring tredive. Ved 125 km fra Reykjavik, i den sydlige del af Island, det er en temmelig stor gletsjer. Det var ham, der delte hans navn med vulkanen Eyjafjallajökull.

Det er placeret under vulkanen, som i mange århundreder ikke er kommet op med navnet. Han er navnløs. I april 2010 alarmeret han hele Europa i nogen tid blevet en global newsmaker. For ikke at kalde ham navnløse vulkan, blev medierne bedt om at nævne hans navn gletscher - Eyjafjallajokull. For ikke at forvirre vores læsere, vil vi henvise til ham så godt.

beskrivelse

Islandsk vulkan Eyyafyatlayokudl stratovolcano er typisk. Med andre ord er det dannet af flere lag kegle hærdelig blanding af lava, aske, sten etc.

Islands Eyjafjallajokull vulkan er aktiv for 700 000 år, men siden 1823 er det tilskrives den kategori af sovende. Den siger, at siden begyndelsen af det XIX århundrede vulkanudbrud det har ikke været fast. Særlig anledning til bekymring for forskerne tilstand Eyjafjallajokull vulkan er ikke leveret. De fandt, at det er brudt ud flere gange i de sidste årtusinde. Dog kan disse manifestationer af aktivitet tilskrives den rolige - de ikke udgør nogen fare for mennesker. Da dokumenterne viser, har det sidste udbrud ikke afvige med store emissioner af vulkansk aske, lava og varme gasser.

Irish Eyjafjallajokull vulkan - historien om en udbrud

Som allerede nævnt, efter vulkanudbruddet i 1823 anerkendt i søvn. Ved udgangen af 2009, steg den seismiske aktivitet. Indtil marts 2010 har der været omkring et tusind efterskælv kraft i 1-2 point. Denne spænding opstod i en dybde på omkring 10 km.

I februar 2010 ansatte i Meteorologiske Institut for Island til hjælp af GPS-målinger, der er optaget i det område af gletscheren forskydning af jordskorpen til 3 cm i den sydøstlige del. Aktivitet fortsatte med at vokse og nåede sit højdepunkt i marts 03-5. På dette tidspunkt, det indspillede tre tusinde rystelser om dagen.

I forventning om udbruddet

Fra farezonen omkring vulkanen besluttede myndighederne at evakuere 500 lokale beboere, frygt for oversvømmelser i området, som kan forårsage intens smeltning af gletsjere, der dækker Islands Eyjafjallajokull vulkan. Som en sikkerhedsforanstaltning, vi lukkede den internationale lufthavn Keflavik.

På marts har 19 rystelser flyttet til øst for den nordlige krater. De blev aflyttet i en dybde på 4 - 7 km. Aktivitet efterhånden spredt længere mod øst, og rystelser begyndte at forekomme tættere på overfladen.

Ved 23:00 på April 13 forskere Island seismisk aktivitet i den centrale del af vulkanen er fastsat, at den vestlige del af de to revner. En time senere, begyndte en ny udbrud i den sydlige del af det centrale calderaen. En søjle af varm aske steg til 8 km.

Jeg har en anden knæk længde over 2 kilometer. Glacier begyndte aktivt at smelte, og vandet flød både nord og syd til befolkede områder. Presserende 700 mennesker blev evakueret. I løbet af dagen smeltevand oversvømmede bil sporet efter forudgående ødelagt. I det sydlige Islands vulkanske aske er blevet registreret.

Senest den 16. april en søjle af aske nåede 13 kilometer. Denne alarmeret videnskabsmænd. Når asken løftes til en højde på mere end 11 kilometer over havets overflade, det trænger ind i stratosfæren, og kan overføres over lange afstande. Udbredelsen af aske mod øst bidraget med stærk højtryk over det nordlige Atlanterhav.

Det sidste udbrud

Det marts blev 20, 2010. Den dag begyndte den sidste vulkanudbruddet i Island. Eyjafjallajokull endelig vågnede op på 23:30 GMT. I øst for gletscheren dannede splittelse, hvis længde var omkring 500 meter.

På dette tidspunkt var det ikke optaget store aske emissioner. April 14 udbrud intensiveret. Det var dengang, og der var kraftig udledning af enorme mængder af vulkansk aske. I den forbindelse var det lukket luftrummet over dele af Europa frem til den 20. april 2010. Lejlighedsvis begrænsede flyvninger i maj 2010. Eksperter vurderer intensiteten af udbrud på VEI skalaen af 4 point.

farlige aske

Det skal bemærkes, at intet ekstraordinært var ikke opførslen af vulkanen Eyjafjallajökull. Efter seismisk aktivitet, der varede flere måneder, i gletscheren området om natten den 20 på 21. marts begyndte det temmelig stille udbrud. Dette blev ikke engang nævnt i pressen. Alt har ændret sig kun i nat på 13 den 14. april, da udbruddet blev ledsaget af frigivelse af enorme mængde af vulkansk aske, og hans kolonne nåede en stor højde.

Sammenbruddet skyldtes lufttransport?

Det er værd at nævne, at siden marts 20 2010 Mere end den gamle verden lufttransport truende kollaps. Han var forbundet med den vulkanske sky, der har skabt pludselig vækket vulkan Eyjafjallajökull. Hvor det fik styrke til at være tavs fra det nittende århundrede, bjerget er ukendt, men efterhånden en enorm sky af aske, der begyndte at danne den 14. april, har dækket Europa.

Efter lukningen af luftrummet blev lammet mere end tre hundrede lufthavne i hele Europa. Mange alarmer leveret vulkansk aske og russiske eksperter. I vores land, er blevet tilbageholdt eller helt aflyst hundredvis af flyvninger. Tusindvis af mennesker, herunder russerne, at situationen forventes at forbedre i lufthavnene verden over.

En sky af vulkansk aske kan lide at spille med folk, daglig skiftende retning og absolut ikke "lytte" til eksperterne, beroligende desperate mennesker, at udbruddet ikke vil vare længe.

Geofysik meteorologiske Island 18 april sagde "RIA Novosti", at de ikke er i stand til at forudsige varigheden af udbruddet. Menneskeheden er afstivet i en længere "kamp" med vulkanen og begyndelsen af at tælle betydelige tab.

Mærkeligt nok, men vækkelse af vulkanen Eyjafjallajökull i Island i sig selv ikke har nogen alvorlige konsekvenser, undtagen måske for evakuering og midlertidig lukning af lufthavnen.

For det kontinentale Europa blev et kæmpe søjle af vulkansk aske en katastrofe, naturligvis, i transportsektoren aspekt. Det skete på grund af det faktum, at vulkansk aske har fysiske egenskaber, der er ekstremt farlige for luftfarten. Når sprøjtes ind i møllen af flyet det er i stand til at standse motoren, som uden tvivl vil føre til en frygtelig katastrofe.

Risiko for luftfarten tider øges som følge af store koncentrationer af vulkansk aske i luften, hvilket reducerer synligheden. Dette er især farligt under tilgang. Vulkansk aske kan forårsage fejlfunktion af on-board elektronik og radioudstyr, som sikkerheden af flyvningen afhænger i høj grad.

tab

Udbruddet af vulkanen Eyjafjallajokull har bragt tab for de europæiske turistvirksomheder. De hævder, at deres tab har overskredet milliarder $ 2,3, og beskadige daglige hits på lommen, det var ca $ 400 millioner

Tab blev anslået flyselskaber officielt beløbe sig til $ 1,7 milliarder kroner. Den vækkelse af brændende bjerge påvirkede 29% af verdens luftfart. Hver dag gidsel udbrud blev mere end en million passagerer.

Han led og russisk "Aeroflot". Under lukning af luftledninger over hele Europa virksomheden ikke har overholdt inden for den frist 362 fly. Tab af sine millioner af dollars.

udtalelser fra eksperter

Eksperter hævder, at den vulkanske sky er virkelig en alvorlig fare for fly. Når ramt af besætningen bemærket en meget dårlig sigtbarhed. Ombord elektronik, der arbejder med store afbrydelser.

De resulterende glasagtige "skjorte" på rotorbladene, tilstopning åbninger, som anvendes til tilførsel af luft til motoren og andre dele af flyet, kan forårsage deres svigt. Med denne aftale og kaptajnerne på de luftskibe.

Katla vulkan

Efter henfaldet af aktiviteten af vulkanen Eyjafjallajökull, mange forskere forudsagde endnu mere kraftfuld udbrud af en anden islandsk fyrig bjerg - Katla. Det er meget større og stærkere end Eyjafjallajokull.

De sidste to årtusinde, når folk så udbruddet af Eyjafjallajökull, efterfulgt af et interval på seks måneder, eksploderede og Katla.

Disse vulkaner er placeret i den sydlige del af Island, i en afstand af atten kilometer fra hinanden. De deler et fælles system af underjordiske magma-kanaler. Katla krater er placeret under en gletsjer Mýrdalsjökull. Dens område på 700 sq. km, tykkelse - 500 meter. Forskerne mener, at i løbet af udbruddet af aske i atmosfæren falder ti gange mere end i 2010. Men heldigvis, på trods af de ildevarslende forudsigelser af videnskabsfolk, Katla endnu ingen tegn på liv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.