Intellektuelle udviklingKristendommen

Fundet sjældne mosaikker, der beskriver historien om Noahs Ark

Hvert år fra 2011, arkæologer foretaget udgravninger i den gamle synagoge i landsbyen i den nedre Galilæa (Israel er en af de regioner). I sidste måned et team af forskere, der omfattede studerende og ansatte på de fire nordamerikanske universiteter, har gjort en fantastisk opdagelse: to mosaikker, der skildrer historien om Noahs ark. Disse paneler er meget sjældne med hensyn til indhold og kvalitet. De indrettede gulvet i synagogen, der går tilbage til det femte århundrede efter vor tidsregning - den sene romerske periode.

Billederne på mosaik paneler

En af disse mosaikker fortæller den bibelske historie om Noahs ark (Første Mosebog, kapitel 6-9). Det forestiller et par løver, leoparder, slanger, bjørne, elefanter, struds, geder, får og andre dyr, som det også vist sig arken. Andre paneler levende beskriver rasstuplenie Røde Hav (fra Mos 14:26), herunder hvordan de store fisk sluger de egyptiske soldater, væltede vogne og heste samt vasken og mennesker.

Hvem fører udgravningen

Sidste måned, holdet af arkæologer opdagede de to prægtige mosaikker på kirkeskibet af synagogen, placeret i den nederste del af det nordlige Israels Galilæa. Disse mosaikker er dukket under den femte sæson af udgravning. Selv om eksistensen af den første mosaik blev kendt i 2012, et år efter udgravningen begyndte på dette sted. I øjeblikket er dette projekt involverer eksperter fra Israel Antiquities center, samt elever og lærere fra Baylor University of North Carolina i Chapel Hill, University of Toronto og Briha.

Bibelske scener i den jødiske synagoge

Det er kendt, at synagogen dateres tilbage til det 5. århundrede e.Kr., da dette område var en del af Romerriget. Arkæologer tidligere har fundet synagogen af de sene romerske periode mosaikgulve, og i nogle tilfælde var de endda scener fra Bibelen. Ikke desto mindre er det disse bibelske scener er ret sjældne i den periode, der er beskrevet. Ud over deres relativt godt som gamle mosaikker skiller sig ud for deres høje kvalitet.

Arkæologer kender kun to andre scener i Det Røde Hav rasstupleniya vises i gamle synagoger. En af de mosaikker er beliggende i Syrien. Hun er i god stand, men der er ikke noget billede af, hvordan fisk spiser de egyptiske soldater. En anden er placeret i Israel, men det er meget fragmentariske og dårligt bevaret. Mosaic Noas Ark er også ret sjældne, ligesom det havde været findes kun i Dzhereshe, Tyrkiet og Jordan.

andre resultater

I 2012 afdækket den første mosaik i Synagogen noget fragmenteret billede af den bibelske kong Salomon, der sætter fakler mellem haler af ræve. Overlevede en anden mosaik Salomons, som viser en soldat bærer på sine skuldre Gates of Gaza.

Den tredje mosaik fundet i 2013-2014, skildrer et møde mellem to vigtige tal - to mænd, hvoraf den ene er ledsaget af en hær af soldater og elefanter. Der er en formodning om, at dette er den legendariske møde mellem Aleksandra Velikogo og den jødiske ypperstepræst, og er den eneste ubibelsk scene nogensinde er fundet i mosaikker af den antikke synagoge.

Alle disse tidlige opdagelser blev foretaget i den østlige midtergangen af synagogen, og arkæologer er blevet forsikret om, at de vil finde meget mere i den centrale del af bygningen. Men efter begyndelsen af udgravningen holdet faldt over en mosaik, der var skjult bag sten og mudder på gulvet i kirkeskibet. Da det viste sig, et panel med historien om Noahs Ark "kiggede" mod nord, kunne folk se det, når man går ind i hoveddøren af synagogen.

artefakter fundet

Ud over en række mosaikker, har arkæologer fundet keramik og mønter, den omtrentlige alder - 2300 år. Mængden af disse resultater giver et indblik i livet i det gamle jødiske landsby. Især kan vi sige, at det var ganske velstående til at betale for opførelsen af gudstjenester og arbejde med mosaikker, der prydede det. Der er en udbredt opfattelse, at de jødiske samfund blev påvirket af vedtagelsen af kristendommen som officiel religion i Romerriget i det 4. århundrede f.Kr., og de nægtede at acceptere det. Men disse resultater er i modstrid med dette synspunkt.

Arkæologiske hjemmeside er nu lukket for offentligheden. Mosaik fjernes for at spare, og de udgravede områder fyldt med tonsvis af jord. Yderligere udgravninger vil fortsætte næste sommer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.