ComputereUdstyr

AMD Radeon HD 6800 Series: Test og Karakterisering

AMD Radeon HD 6800 Series - en række videokort fra middelklassen fra det berømte firma AMD. Disse videokort erstattede serien med indeks 5. Alle tekniske egenskaber, testresultater i specielle programmer og spil er beskrevet nedenfor.

Historien om at oprette et grafikkort

Det er værd at præcisere, at 6800-serien var den første, som blev fremstillet under AMD-logoet, og ikke ATI efter fusionen af de to computerkomponentfabrikanter.

I 2010 blev det nødvendigt at opdatere virksomhedens linje af videokort igen. Under præsentationen afslørede AMD alle detaljer om de tekniske data og kapaciteterne i den nye serie. AMD Radeon HD 6800-serien indeholder to modeller af videokort: HD 6850 og HD 6870. De sidste to figurer bestemmer betinget klassen af videokortet. Derfor var 6850 den yngre, og 6870 - den ældre og mere magtfulde.

Disse videokort blev oprettet for at erstatte flagskibet HD 5870, men underligt nok var de ikke længere ledere, men holdt en mellemklasseposition. Flagskibet i virksomheden var serien med indekset 9 - HD 6900.

AMD Radeon HD 6800: Funktioner

Ved udviklingen af alle tidligere videokort fulgte ATI-specialister samme princip som deres kolleger fra Nvidia. Det betyder, at der i alle nye udviklinger og grafikkortlinjer blev gjort en indsats for at opnå jernens maksimale ydeevne og styrke. Efter sammenlægning med AMD tog selskabets politik og tilgang til at skabe videokort en lidt anderledes vektor.

AMD satte op til at skabe videokort med en afbalanceret kapacitet, ydeevne og pris. Denne serie skal konkurrere med 460 GTX og 470 GTX. For at gøre dette besluttede skaberne at udvikle en ny grafikprocessor. Der er stadig debat om, hvorvidt Barts er et gennembrud eller et skridt tilbage. På den ene side forenkler skaberne arkitekturen og reducerer størrelsen. På den anden side er strømforbrug og ydeevne blevet meget højere i forhold til den tidligere generation af videokort fra AMD.

Ifølge selskabet selv gjorde de ikke noget kup eller gennembrud. Barts grafiske chip er en gentagelse af den foregående generation, kun med en ny tilgang til de gamle teknologier. En af grundene til denne beslutning var produktions- og fabriksproblemer på tidspunktet for AMD Radeon HD 6800 Series, så skaberne besluttede at opgradere den gamle generation.

Men målene for at udfylde segmentet af hi-end-videokort på baggrund af opgraderingen af den tidligere generations arkitektur er ikke nået. Den nye serie når udførelsen af HD 5870, men overhaler den ikke på nogen måde.

Hele serien er baseret på Barts-processoren, understøtter den 5. version shaders, mængden af videohukommelse er fast - 1024 MB. Hvert videokort har to DVI-stik, to miniDP-udgange og en til HDMI. Begge enheder understøtter CrossFire-teknologien og udsender billeder til 8 skærme samtidig. Det yngre videokort 6850 opererer med en frekvens på 775 MHz, den ældste, 6870, - 900 MHz. Omkostningerne til videokort - henholdsvis 180 og 240 dollars. Den understøtter også DirectX11, som på tidspunktet for udgivelsen af AMD Radeon HD 6800-serien var vigtig.

Test af videokort

Begge 6800 seriekort blev testet under de samme forhold og i samme standkonfiguration. Alle tests udføres i 3D Mark og computerspil udgivet på tidspunktet for udgivelsen af en række videokort.

AMD Radeon HD6850

Denne modellinie er den svageste i serien AMD Radeon Hd 6800. Karakteristika reduceres stærkt i forhold til det ældre grafikkort. Og alt er skåret ned, herunder mulighederne for kølesystemet. Men skaberne tog ikke højde for én ting: på trods af svagere strøm opvarmes videokortet på samme måde. Dette er en utvivlsom ulempe.

Ved resultater i 3D Mark er dette videokort dårligere end den ældre i serien med kun 2-3 tusinde point. Lad os tage de mest produktive og krævende spil i disse år - Crysis og Far Cry 2. Forskellen i FPS er fra 10 til 15 billeder per sekund. Hvis du sammenligner denne forskel med prisforskellen, ser købet af HD 6850 en ganske attraktiv løsning.

AMD Radeon HD6870

Den ældre model af serien leverer ydeevne til flagskibet HD5870. Særligt bemærkelsesværdigt er, at AMD Radeon HD 6800 Series-grafikkortet, hvis pris er meget lavere end prisen for konkurrenter fra Nvidia, tillader at bruge hele DirectX11-kapaciteten. Især klare HD 6870 med denne opgave godt.

Moderniseringen af Barts grafikprocessoren gjorde det muligt at konkurrere med flagskibet i firmaet AMD og GTX 460 fra firmaets Nvidia-hukommelseskapacitet på 1 GB.

Sammenfatning

Den nye generation AMD Radeon HD 6800 Series, hvis anmeldelser viste sig at være tvetydige, absolut værd at være opmærksom og deres penge. Begge videokort besatte en niche mellem budgetmodeller og flagskib HD 5870, men samtidig kan linjen konkurrere med konkurrenter i sit segment fra Nvidia. Prøver fra AMD ser meget bedre ud. Stigningen i grafikkortets ydeevne fra Nvidia er minimal, men prisen er højere med 30-40 dollars.

Til indlysende ulemper kan tilskrives et støjende kølesystem med en køler. Forsøg på at redde og forenkle arkitekturen, glemmer skaberne at sørge for korrekt afkøling. Støjende køler, der næsten ikke klare belastningen, fraråder alt ønske om at bruge videokortets evner til det fulde. Men det er ikke nødvendigt, fordi der er videokort fra Nvidia til eksperimenter og overclocking.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.