Sport og FitnessAtletik

Fordelene ved stavgang med pinde: for de ældre efter et slagtilfælde. Kontraindikationer og skade

Jo ældre vi bliver, jo flere tanker om sundhed. Før eller senere, næsten hver person kommer til ideen om at det er nødvendigt at give alvorlig opmærksom på sig selv. Vi er begyndt at interessere sig for sport eller anden fysisk aktivitet, der er egnet til os og overkommelige, under hensyntagen til alder, helbred og personlige præferencer.

Det er naturligt, fordi der ikke ønsker at spare op en anstændig alderdom fysisk kondition, vitalitet, muskeltonus og godt humør! I de seneste årtier er verden blive meget populær hobby stavgang.

Hvad er det?

Nordic Walking - en sport, en nyttig, enkel og økonomisk overkommelig for næsten alle, uanset fitness niveau, sundhed, vægt, eller social status. Hun er en aktiv bevægelse ved hjælp af særlige pinde, der ligner ski. Hvad er brugen af stavgang med pinde? Lad os se det i øjnene.

Plus, denne form for fysisk aktivitet en utrolig mængde. Du er ikke bundet til tidsplanen for gymnastiksalen, bevæger sig i den friske luft kan gøre næsten alle tider af alene eller med selskab året. Du behøver ikke at købe særligt udstyr andet end et par pinde.

I en anden stavgang kaldet Nordic, nordisk eller finsk. Nogle skeptikere mener, at det er ingen match ikke går til fitness, cykling eller piste. Men deres argument gendriver den stigende popularitet af sporten blandt folk i alle aldre, indbyggerne i de lande. I dag har utvivlsomt fordele ved stavgang med pinde, aktive tilhængere af anmeldelser, der ikke giver plads til tvivl.

Hvordan det hele begyndte

Udstyr af denne tur blev født i det sidste århundrede, omkring fyrrerne. Først begyndte det at engagere skiløbere fagfolk i Finland. For ikke at miste den sportslige uddannelse i den varme årstid, når der ikke er sne, de er 6 måneder af hvert år for at træne uden ski med pinde alene. Originaliteten af tilgangen, samt fordelene ved stavgang med pinde i dette tilfælde gjorde det trick. Det er da denne form for bevægelse kaldes finsk.

Så denne teknik begyndte at blive brugt i fysisk terapi - stavgang med pinde, hvis brug blev bekræftet af læger, er blevet anvendt som et middel til nyttiggørelse fra rygskader. Kommer snart kom den første pind, udstedt specielt til stavgang - at nyde denne ski. De adskiller sig fra sidstnævnte er i længden og tilstedeværelsen af en gummispids til bevægelse på asfalten.

I særlige kurser begyndte at undervise udstyr som f.eks gåtur. I dag, i alle lande, og i næsten alle større byer er der klubber, hvor elskere af denne sport.

At give lektioner

På det psykologiske niveau, denne walking, som enhver form for motion, bidrager til at lindre stress og forbedre stemningen. På det fysiologiske niveau, fordelene ved stavgang med pinde, der forbedrer aktiviteterne i de fartøjer og hjertet, styrker ryg og mavemuskler, forbedrer kropsholdning. hendes klasser vedligeholde tonet muskler lår og bagdel, tog ben og reducere stress på leddene i knæ.

Begynde at gøre det en person - mand eller kvinde, ung eller gammel, rask eller ej. Stort set ingen kontraindikationer for sådan en sport. Du kan begynde at gå i skoven, parken eller din egen baghave, både sommer og vinter. For at opnå de sundhedsmæssige effekt ville være nok til to eller tre sessioner af mindst en halv time i løbet af ugen.

Hvad sker der med vores krop under klasse

Mange er afhængige af stavgangsstave med det ene formål at tabe sig og styrke den samlede krop. Når udstyret det bruges korrekt, det arbejde omfatter omkring 90% af alle muskler, der kan sammenlignes med det arbejde, som ved svømning.

Hvis du kører eller cykling er unødigt belastet leddene i knæ, besættelsen af stavgang giver dig mulighed for at fordele kraft ligeligt mellem de øvre og nedre muskelgrupper. Således, det reducerede tryk på rygsøjlen, ledes ikke kun knæ, men også lænd.

Som regel reduceres eller endog forsvinde smerte i det cervikale område skulderåget, korrigeret kropsholdning, styrker musklerne i skulder og ryg. Sammenlignet med normal walking, kalorieforbrug mere end 46%, og det er også de utvivlsomme fordele ved stavgang med pinde.

For at tabe vægt og stillesiddende

Hver 30-minutters træning frigør dig for 300 kalorier, med virkning holder i de kommende dage. Således en time gåtur vil du være i stand til at bruge op til 700 kalorier. Til sammenligning er det kun 45% af vores muskler er involveret i processen med at køre, kalorier forbrug er omkring 300 per time. Til cykling, er disse tal henholdsvis 50% i muskelmasse og 500 kalorier.

En anden stor plus stavgang - at øge knogletæthed. Som det er kendt, den førende lav aktivitet livsstil hurtigt miste calcium, afgørende for at fastholde knogledensitet og reducere risikoen for fraktur. Derfor fordelene ved stavgang stave til de ældre med en vis, fordi osteoporose - svøbe vores tid, især blandt ældre kvinder. Derfor, i dette tilfælde glæder enhver form for fysisk aktivitet.

Nordic Walking med pinde - fordele og kontraindikationer

Blandt andet gå med til at forbedre lungefunktionen, hjerte og blodkar og normalisere blodtryk og slippe af med den "dårlige" kolesterol. Denne teknik vil hjælpe gåtur og dem, der er utilfredse med niveauet for deres egen udholdenhed eller behov for at genoprette fælles mobilitet såret tidligere.

Deal med det kan have en meget tung vægt, ældre og alle, der er aktiv sport er absolut kontraindiceret. Stavgang dille er uundværlig for dem, der for nylig har haft et hjerteanfald, og er i færd med at rehabiliteringen periode, oplever bevægelsesforstyrrelser. Bevist de medicinske fordele ved stavgang med pinde efter et slagtilfælde. For de patienter, der bevæger sig det, så praktiseres vi gå i denne teknik, genoprettelse af de forstyrrede funktioner var hurtigere og med større succes. De er egnede og har koronar hjertesygdom eller forhøjet blodsukker.

Som vi ved, enhver form for sport er fyldt med disse eller andre problemer. Men hvis det er stavgang med pinde, gavn og skade er ikke sammenlignelige på grund af kontraindikationer for at gøre det ganske lidt. Faktisk, de er kun tre: du kan ikke gøre den i nærværelse af virale infektioner (ARI eller influenza), hvis du for nylig blevet opereret på abdominale organer, eller lider af arytmi, eller hypertensiv krise.

Pick up stave til stavgang. Fordele og skadelige virkninger af lange pinde

Hvordan er det nødvendigt at udstyre til at øve gå finsk? Først og fremmest, du har brug for en særlig pind. Ski vil ikke arbejde - de er for lange. At bestemme den passende længde af pinde kan multiplicere højde i cm 0,68 (plus eller minus 5 cm). Således, at en person 170 cm i højde 170 brug multipliceres med 0,68 ± 5 cm længde sticks opnå 110 - 120 cm.

Hvis benene er syge eller blot svækket, bør den største byrde blive spredt til skuldre og arme. Dette vil kræve at tage en længere pind. I dette eksempel længden på 120 cm. Det er også en længere version at foretrække frem for fans til at bevæge sig hurtigt eller har en høj atletisk træning.

Hvis du har problemer med leddene albuer, nakke eller lændesmerter er din situation - nyttiggørelse fra sygdom, bør du vælge en kortere støtte. I vores eksempel, ville dette være den længde på 110 cm. Af overvægt er også rart for en genvej. Hvis længden af polerne er valgt korrekt, vil der være en overbelastning i musklerne i ryg og knæ og ankler, som ville ophæve hele sundhedsmæssige fordele.

Mere om "opgørelse"

Stavgangsstave fremstillet udstyret med flige fremstillet af et materiale, såsom grafit. Takket være ham, vil du være i stand til at bevæge sig trygt på terrænet, sne, jorden eller græsset. Hvis den formodede flytning af glat asfalt, er det nødvendigt at vælge det udstyr med gummi tip.

Sami sticks er lavet af aluminium eller carbon composite (et andet navn - CFRP), varer fremstillet af disse materialer er lette nok og reducere risikoen for tilskadekomst. På håndtagene pinde har særlig tilknytning (sværd knob), der har en form,-stropper handsker. Fastsættelse dem på armen, komfortabelt frastødt uden behov for at komprimere håndtaget stramt. Hvis du har købt en pind for vækst, eller hvis de er nødt til at bruge forskellige mennesker, du kan vælge en variabel længde (teleskop). Men sådanne sticks er mindre stærk.

Særlige sko til træning er ikke nødvendig. Tilstrækkeligt komfortabel sko, er det ønskeligt, at de er høje og ankel beskyttet mod utilsigtet skade til spidsen af stokken.

På snørklede af bevægelse

Hvad er hemmeligheden bag denne kunst gåtur? Den vigtigste funktion - i overførsel af kropsvægten på hænderne, hælder på en pind. I dette tilfælde er rygsøjlen losses og trukket. Det vil sige, når vandre bør forblive lige og følg et leje. Bevægelsen af hvert ben udføres ved at rulle fra hæl til tå, så involveret er næsten alle de væsentlige muskler - fra fødderne til hofterne.

Synkronisering af bevægelse af fødder og hænder, holde sig til princippet om modsatte. Hånd rækker tilbage, åbner og er en fortsættelse af benene. Gennem denne ubelastet håndleddet. Hvis du formår at fange den rette positur i spejlet, der modtages på alle trin i stavgang, vil du finde tre linjer kører næsten parallelt. Dette er et af benene, og hver af de to poler. En af de sidste er forrest, den anden - til den hånd, der afslappede.

Sådan arbejder du med dine hænder

Hænder på hvert trin må ikke afvige fra huset gennem en vinkel større end 45 grader. Prøv at holde vinklen mellem venstre og højre hånd på deres maksimale fortynding var lige (90 °). Den hånd, der forvandler tilbage, slappe af, fingre let unclenched. Du kan ikke bekymre sig om, hvordan man kan slippe sin stok, fordi der er forsvarligt fastgjort til remmen hånd.

At hånd, hvad der ligger forude - støtte, det grebet i håndtaget. Glem ikke, at det skridt er en rulle lavet: først, satte sin fod på hælen, og derefter på sålen, og derefter - lige ved hånden.

Det er meget vigtigt, når stok til ordentlig vejrtrækning. Breath du laver på det første og det andet trin, den næste tre er dybt og fuldt udånder. Tilbage, som allerede nævnt, er det holdt lige. Dette opnås ved passende valg af længden af pindene. Albuerne skal være bøjet i ikke under kørslen. De bør forblive lige.

Grund af den konstante lige position kroppen er dannet med et flot kropsholdning og effektivt styrker muskel korset.

Vær tålmodig

ASAP vente mærkbare resultater? Selvfølgelig, efter en eller to sessioner tidevandet øjeblikkelig sundhed og energi du føler. Væsentlige resultater kan forventes i en måned og et halvt samlinger som omhandlet regelmæssigt. Hvis du ikke gav op, og efter et år, efterfulgt af en markant forbedring i sundhedstilstanden.

Dette kaldes den walking øvelse for den dovne. Faktisk er en særlig indsats for at engagere det ikke påkrævet. Organiserer sig en tur med pinde er selv de, der aldrig i sit liv ikke turde besøge gym. Den eneste hindring kan zakompleksovannost. Folk tøver med at blive vist med pinde i hænderne. Men denne hindring er let overvindes, hvis de rigtige prioriteter i dit liv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.