FormationSprog

Før "eller" komma. Et komma før sammenholdt "eller"

Er et komma før "og" er placeret? Svaret på dette spørgsmål kan findes i materialerne i denne artikel. Derudover vil du lære om, hvorvidt eller ikke at sætte et komma før "hvad" og "hvordan".

generelle oplysninger

Sikkert du ved, at Unionen kaldes den officielle del af talen. Takket være det formaliseret forhold mellem de enkelte forslag i teksten, dens dele eller de samme ord. Men ikke alle ved langt, når de sættes foran dem, komma, og når den ikke er. For at tilegne sig disse oplysninger, præsenterer vi nogle få grundlæggende regler.

Når den er placeret foran "eller" komma, og når den ikke?

Konjunktion "eller" er disjunktiv. Nogle gange kan en komma foran ham, og nogle gange ikke. Betragt to tilfælde mere detaljeret:

 1. Før "eller" komma, hvis Unionen gentagne gange har gentaget i enkle sætninger, som er kombineret i én kompleks. Her er et eksempel: "Enten han eller jeg!", "Eller sort eller hvid, eller rød", "Eller jeg vil dræbe sygdom eller frost okostenit eller pande noget vil flyve." Det skal også bemærkes, at denne regel gælder ikke kun at tilbyde en "eller ... eller". Et komma og med fagforeningerne som "og", "il", "nej", etc. For eksempel :. "Og svimmel og syg, og kroppen meget smerte", "Hverken solen, jeg kan ikke se, ingen skyer, ingen lys dag. "
 2. Før "eller" komma, hvis foreningen anvendte komplekse sætninger, hvor de er bundet 2 eller flere enkle sætninger. Her er et eksempel: "Enten du er træt på grund af stormen udenfor, eller døse af dagtimerne træthed", "Lad det blive flyttet til landsbyen, eller jeg løkke igennem her«. Det skal også bemærkes, at en tilsvarende regel adlyde og konjunktioner som "og", "ja", "a", "ja, og", "eller" etc. For eksempel :. "Havet brølede, og bølgerne er stærkt kæmpede mod kysten" "Spætte stoppet dunkende, og andre fugle var tavse," "mor satte sig på bænken uden for porten, og jeg gik til butikken."
 3. Et komma før konjunktionen "eller" ikke sagt, hvis sluttede med hjælp fra hans forslag har en fælles sekundær medlem eller en relativ klausul. Her er et eksempel: "Hver dag afgår fra molen sejlede en katamaran eller en båd." Samme regel adlyde ordet "og", "men", "eller". For eksempel: "I gaderne i at flytte biler og lastbiler racing."
 4. Ingen komma, hvis unionen bruges til at forbinde de homogene dele af sætningen, som gensidigt udelukker hinanden. For eksempel: "I dag eller i morgen", "om det ved det eller ej?".

Nu ved du hvor man kan "eller" komma, og når den ikke er. Præsenteret regler vil hjælpe dig med at skrive en god brev eller en hvilken som helst tekst.

andre fagforeninger

Det skal bemærkes, at med opstår tegnsætning problemer ikke kun i brugen af "eller" union, men ved at bruge ordet "hvad" og "hvordan". Overvej disse sager nærmere.

Hvornår bør du ikke sætte et komma før "hvad"?

 1. Et komma før "hvad" eller efter ikke sætte, når de anvendes i sætningen "... og kun det," efterfulgt af et substantiv eller pronomen. Her er et eksempel: "Kun og underholdning, som koncerten en gang om måneden", "Kun penge, og at kvartal i lommen," "Det er alt, skjorte på kroppen", "den snak om ham alene", "kun vejledende, og det lys, dette felt. "
 2. Før dette ord ikke bør være et komma i de tilfælde, hvor det er en del af de irreducible sætninger "i at uanset omkostningerne", "hvad fanden" og så videre. Af den måde, i sætningen "ud over at være" kommaet er heller ikke nødvendigt.
 3. Før et sådant ord er ikke nødvendigt at medtage et komma, hvis den ikke repræsenterer subordinative, hvilket er en kompleks sætning, og er for eksempel den relative partikel. ( "Overhead, himlen, der store hav").
 4. Hvis dette ord er sammensat af Unionen, før det også kræver ikke et komma. For eksempel: "På grund af det faktum, at der var kraftige regnskyl i granskov er fuld af svampe."
 5. Ingen komma, hvis dette ord optræder i en spørgende pronomen. For eksempel: "Hvad skal jeg lave mad til middag", "Hvad gør jeg, hvis han ikke kom ud på en date"?

Når komma?

 1. Hvis den første del af forslaget har en kompleks partikel "kun", verbet "at vide", "lave", "gøre", og det sammen "at", og den anden del er nødvendigvis udgør nogen verbum før "hvad" bør være et komma. Her er et eksempel: "Fra fem om morgenen til om aftenen, og kun du ved, at du sidder her," "de bare gjorde med min bedstemor, at bagte tærter".
 2. Komma før "at" det er nødvendigt at sætte, hvis den anden del af udtrykket er den paranasale del af en kompleks sætning. Her er et eksempel: "Kun nye, og at brødrene holdt Råd, hvordan de bære at fylde op", "Tidligt om morgenen var opfattelsen, at meget snart solen kommer frem".
 3. Komma, hvis 'at' virker som en partikel. Her er et eksempel: "Hvad har du hver uge er det?", "Hvad vil du altid klæde?".

Hvornår skal jeg sætte et komma før "hvordan"?

Før "hvordan" af et komma i 3 tilfælde, ex:

 1. Hvis EU er en del af udtrykket, som i sin rolle ligner de indledende ord: som regel derfor, som en undtagelse, som de er nu, som altid, som nu, som om med vilje, for eksempel. Her er et eksempel: "I aften, som ved et design, snestormen begyndte," "Dette normalt ikke sker meget ofte," "Han er, som altid, for sent til et møde."
 2. Hvis alle dele af en kompleks sætning tilsluttet data Union. Her er et eksempel: "Vi har længe set som vandet flyder", "De har længe set de ulmende gløder i ilden".
 3. Hvis forslaget er til stede omstændighed, som udtrykkes sammenlignende handel, startende med denne forening. Her er et eksempel: "drengens stemme ringede som en klokke", "Pigen sang som en nattergal."

Det er vigtigt at huske!

Hvis nogen forslag fortsætter efter omsætningen med fagforeningen, så er det sikker på at isolere den. For eksempel: "Han tog et langt kig, da vandet strømmer, ude af stand til at bryde væk fra sådan en forestilling."

Når du skal ikke sætte et komma?

med EU-forslag ikke stå et komma i 5 tilfælde:

 1. Hvis Unionen i omsætningen bruges som adverbial handling. Her er et eksempel: "Banen var vred sig som en slange." I sådanne tilfælde kan cirkulationen let erstattes på lignende biord (en slange) eller navneord stående i instrumentalis (slange). Det skal bemærkes, at det ikke altid omstændighederne ved måde med fuld tillid kan skelnes ved at sammenligne forholdene. I den forbindelse er der en hel del fejl.
 2. Hvis et sådant ord er inkluderet i omløb formsprog. For eksempel: "Under middagen hun sad på pinde og nåle."
 3. Hvis denne alliance står mellem prædikatet og emnet, og uden at det vil være nødvendigt at sætte en streg. Her er et eksempel: "Søen er som et spejl."
 4. Hvis et ord er en del af den vigtigste del af sætningen (prædikat), og den sætning selv uden at omsætningen ikke er fuldstændig mening. Her er et eksempel: "Det er holdt som vært."
 5. Hvis omsætningen er en sammenlignende forudgående fornægtelse af "ikke", eller en af partiklerne er enkel, virkelig, næsten helt, ligesom, nemlig en hårsbredde. For eksempel: "De kan ikke lide den anden", "Hans hår er krøllet hårsbredde som en far."

Det er vigtigt at huske!

Repræsentation af ordet kan bruges som en bestanddel union "som ... ja," "fordi" og hastighed "fra det tidspunkt,", "da", og så videre. I disse tilfælde et komma bør ikke sættes. Her er nogle eksempler: "Alle vinduer som et palads, og i almindelige boliger er åben", "Han havde ikke medbringe mad og nu stærkt beklagede dette, da han har ønsket at spise".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.