HjemlighedKonstruktion

Firebrick: specifikationer, størrelse, arter. Ildfast ildfaste sten til ovnen

Konstruktion af skorstene, industriovne, pejse og andre Murværkskonstruktioner opererer under høje temperaturer, sker ved hjælp af specielle materialer. Anvendelsen af sådanne strukturer i en konventionel keramisk eller kiselholdige sten er uacceptabelt, fordi der er risiko for brud. Specialister brugt ildfaste mursten, murværk , der opstår med de samme varmestabile løsninger. opnås varmebestandigheden af materialet gennem ristning og anvendelse af specifikke komponenter til fremstilling af sten.

karakteristika

Ildfaste mursten har særlige egenskaber ved den konventionelle kunstige sten keramik eller silikat. Kompositmateriale del rager hvidt ler, og fra urenheder afhænger af egenskaber og former for mursten. Men de har alle én kategori - ildfaste, dvs. evnen til at fastholde deres oprindelige egenskaber, når de udsættes for høje temperaturer på over 1580 grader.

Anvend dem primært i industrien, og derfor produktionen af ildfaste høje krav. Fordi enhver fejl i driften af sådanne materialer er fyldt med store tab, og ikke kun tid, men også økonomisk. De vigtigste ting - de giver sikkerhed. Ildfast mursten isolerende materiale er en brand.

Generelle karakteristika for brandsikre kunstige sten:

 • Lav varmeledningsevne - evnen til at holde på varmen inden de termiske enheder.
 • Varmebestandighed - mursten tilbageholdelse styrke, når de udsættes for temperaturer over 1580 grader.
 • Opvarmningstrægheden - evnen af det ildfaste materiale at afkøle langsomt og varmer hurtigt op.
 • Varmekapacitet - den egenskab, giver varmeakkumulering klodser for yderligere afkast.
 • Kemisk resistens til varm gas, slagge og metal.
 • Konstans volumen, dvs. de karakteristiske ildfaste sten eller ikke at give anledning til krympning i området fra 0,5% til 1%.

ansøgning

Ildfaste sten, hvis egenskaber er forskellige fra de sædvanlige murværksmaterialer fandt dens anvendelse i konstruktionen af varmeenheder. I metalindustrien til smeltning af jern, nikkel, kobber, kræver en temperatur over 1500 grader, men i en sådan ovn foret produktion udelukkende af dolomit, silica, hromomagnezitovogo mursten. Silica sten buer og anvendes til foring ovne opererer med sure stoffer. Han ved at udvide, men magnesit refraktær komprimeret, så buen med sidstnævnte kan kollapse. Det vil sige, hver type mursten denne kategori har forskellige egenskaber og anvendelser.

Den ikke-metallurgiske industri ildfast sten anvendes til murværk kemisk produktionsudstyr, nytteværdi kedler, ovne koks; enheder af glas fabrikker.

typer

Ildfaste mursten er i fire versioner. Carbon type, der fremstilles fra stenkulstjære med tilsætning af koks / antracit pulver. Sådant varmebestandigt materiale og shlakoustoychivy. Typisk de strukturer, der anvendes i højovne. Men endnu et lag af ildfaste produkter lagt for sin beskyttelse. Silica (kvarts) er fremstillet af en kvarts sten pulver og kalkmælk. Ildfasthed sådant materiale på 1730 grader, og anvendes til murværk mursten udstyr i kontakt med sure miljøer.

Magnesit, krom, er krom-magnesit mursten lavet af bagt mineraler. Der er også siliciumcarbid og grafit produkter. Brandmodstandsevne af sådanne arter - fra 1500 til 2000 grader.

Ved aluminatcement type omfatter et populært materiale i branchen - ildfast ildfaste sten. Den består af mere end 30% aluminiumoxid (alumina) og krævede tilstedeværelsen af særlige ler resistente over for temperaturer. Brandmodstandsdygtighed - op til 1400 grader.

Klassificering kemiske egenskaber

Afhængig af sammensætningen af de vigtigste komponenter i de kunstige sten kan inddeles i 3 grupper: neutrale, basiske og sure.

Til den sure gruppe af stenmaterialer er Silica og kvartseglinyasty mursten. De berører selve interagere med sure miljøer.

Med et alkalisk miljø problemfrit kontaktet basiske ildfaste materialer fra dolomit, magnesit, hromomagnezita. de anvendes til en udlægning af varmeenheder, krævende i sit arbejde en skarp ændring i temperaturen.

K en neutral gruppe af kemisk kompatibilitet angår mursten, ildfast ildfast, carbon og grafit stenmateriale. De er resistente og alkaliske, og sure betingelser.

produktdimensioner

Kombiner alle former for ildfaste sten under en universel størrelse er umuligt. Hver varetype har sine egne GOST for byggematerialer, som er fremstillet, og hvor de grundlæggende parametre. Plus, størrelsen af de ildfaste sten afhænge af formen, hvilket ikke altid er rektangulært. Dette er forbundet med en kompleks udførelsesform af den termiske enhed, der kræver tilstedeværelsen af buer, vaults.

For eksempel er dimensionerne af rektangulære enkeltprodukter begynde med 230h65h65 mm og endelige parametre i 345h150h75 mm. Alle dimensioner er rektangulære, kileformet, hængende og andre ildfaste produkter kan findes i GOST 8691-73.

mærkning

For at besvare spørgsmålet om, hvad de skal købe ildfaste mursten ovn, hvis pris er direkte afhængig af udførelsen af det materiale, du har brug for at vide basisprodukt etiket. Hver blok har en legende. Det første bogstav står for navn og type produkt. Så hvis mærkningen er bogstavet "W", at det hører til gruppen ildfaste ildfast sten; "D" - Dinas, "M" -mullitovyh.

Det andet bogstav angiver den maksimale temperatur af ansøgningen materiale. For eksempel ildfast sten:

 • SHA, Shaq - 1400 grader.
 • SB - 1350 grader.
 • SHUS, BC - 1250 grader.
 • PB (todelt syretypen) - 1350 grader.
 • PV - 1250 grader.

Størrelser af ildfaste sten identificeres med et tal, der indledes med de to første bogstaver i mærkevare. Fx ildfast SHA-5 har parametre 230h114h65 mm og SHA-8 - 250h124h65. SB-22 produkt karakteriseret ved kileformet sokkel (trapez), foranstaltninger sådant materiale - 230h114h65h55 mm. Efter tal i påført efter påskriften bogstaver er en forkortelse af producenten.

udgifter til

Til konstruktionen af ildsteder, grill, ovne anvendes ildfaste sten. Prisen af materialet afhænger af det mærke, størrelse, design features og produkter. For at sammenligne priserne i oktober 2015 4 populære typer af ildfaste sten blev valgt af Ukraine og Rusland. Ved bestilling af en palle er der 350-360 mursten. Prisen er for 1 stk.

 • Rektangulær produkt SHA-5 i Rusland anslås til 39,9 rubler.
 • Svarer til den foregående ildfaste, SHA-8, hvor lidt større værdi af 47,9 rubler.
 • SHA-22 (kile ende): prisen i Rusland - 49 rubler.
 • SHA-45 (ende kile) produkt omkostninger i Rusland - 41,2 rubler.

Hvordan man vælger en ildfast mursten ovn?

Ved konstruktionen af furnace enheder kan bruge normal fyring mursten rød, faste dimensioner - 250h120h65 mm. Det bør have klare kanter, ingen skår, glatte kanter og rette vinkler. Ellers vil koblingen være skrøbelig. Ved begyndelsen af blokstrukturen bør være homogent, dvs. være i ingen revner, hulrum og lag.

Jernmalm - klasse perezhzhonnogo klodser kan kun anvendes til indretningen i ovnen baser, da det stærkt forbundet med en opløsning. Uforbrændt (rød), kunststen, kalk, perforeret og hule mursten brug for en udlægning af ovne og skorstene er ikke tilladt.

Ildfaste mursten ovn, prisen er flere gange højere end rød keramisk sten er påkrævet til foring af varmeenheder. Det vil sige at skabe en beskyttende hylster anvendes ildfast, som draperet ovnen. På grund af dette, er den varme, der genereres inde i flowet ikke ødelægge de vigtigste vægge ovnen.

løsninger

En ildfast ovn mursten skal lægges ind i strukturen med anvendelse af en homogen opløsning, der ville stærkt fæstner kobling og størkne i tidsrammen. For indenlandske ovne anvendes ler, der fremstilles, afhængigt af fedtindholdet i leret med tilsætning af sand i andele på 1: 1 eller 1: 2. Betragtes passe den fremstillede opløsning, hvis det rulles ud en bold, når tør eller revner langs konturen, og når kastet til gulvet er ikke spredt. Hvis et overskud af sand, mens bolden falder fra hinanden, crack giver tilstedeværelsen af en stor andel af ler i opløsningen.

Ved lægning industrielt udstyr ildfaste sten forseglet sammen ved hjælp af mørtel - et kalkholdige løsninger beregnet til at binde ildfaste produkter.

anbefales at fremstille kalkholdige opløsninger i et forhold på 1 til murværk furnace baser: 2 - 1: 4. Cementholdige blandinger anvendes til konstruktion af baser af varmeenheder, er udsat for vand, såsom grundvand.

Kategori murværk

Ved opstilling, reparation af varmeenheder ildfaste murværk på grund af følgende krav, som betinger kategori:

 • Den maksimale tykkelse af samlinger mellem 0,5 og 1 mm svarer til en særlig omhyggelig om en kategori.
 • Suturer størrelse på 1-2 mm mellem murstenene falder i to kategorier.
 • Standard (vulgaris), kendetegnet ved tykke murværk leddene til 3 mm.
 • Tilgængelighed mørtel mellem murstenene på 3 mm svarer til en simpel ildfast murværk.

Klasser, ildfaste lønklasse, kategori murværk - alle disse oplysninger skal præciseres i de arbejdsdokumenter. Hvis der er nogen, så tykkelsen af masker til forskellige strukturelle elementer bestemmes på grundlag af specifikke tabeller.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.