Kunst og underholdningLitteratur

"En fortælling om Shemyakin ret": plot, design

Vi er interesseret i arbejdet er måske den mest populære monument af det XVII århundrede. Hans navn senere selv blev et ordsprog: "Shemyakin domstol" henviser til en uretfærdig retssag, en parodi på det. Kendte poetiske og dramatiske arrangementer af "The Tale of Shemyakin ret", såvel som dens billige populær afspilning. Hertil kommer, fødte hun den berømte eventyr om den fattige og den rige bror.

Problemet med forfatterskab, kilder

Forfatteren af "The Tale of Shemyakin ret" er ikke kendt, fordi det er oprindelsen af folkemusik. Forskerne opsøgte lignende indhold stykker i Indian, persisk litteratur. Vi ved også, at den samme historie er den berømte forfatter Mikołaj Rej, der levede i det XVII århundrede og har modtaget den honorære titel af "far til polsk litteratur." I nogle lister, der er godkendt af den rigtige "af polske bøger" er blevet skrevet, "Eventyret om den Shemyakin ret". Spørgsmål om sin kilde, men forblev uløst. Der er ingen afgørende beviser på forholdet russisk monument til den specifikke arbejde af udenlandsk litteratur. Identificerede rulle indikere tilstedeværelsen af såkaldte vagabonderende historier, intet mere. Som det ofte er tilfældet med de monumenter af folklore, vittigheder, kan anekdoter ikke hører til én nation. De held migrere fra ét sted til et andet, som indenlandske konflikter overalt, i virkeligheden, er identiske. Denne funktion gør det særlig vanskeligt sondring oversat og original litteratur monumenter i det XVII århundrede.

"En fortælling om Shemyakin ret": indholdet

Den første del af historien fortæller om hændelser (både morsomme og triste), der har fundet sted siden den fattige landmand. Det hele starter med, at hans rige bror giver ham en hest, men glemmer kraven. Hovedpersonen i træ-slæde binder til halen, og tårerne. Næste ulykke skete der en bonde, da han tilbragte natten på præsten på loftet (dvs. på tæppet). Hans aftensmad, selvfølgelig, den grådige præst ringede ikke. Zaglyadevshis på lomivshiysya retter fra bordet, hovedpersonen ved et uheld zashibaet lille søn præsten. Nu til disse forbrydelser for at være den stakkels mand domstol. Fra fortvivlelse han ønsker at begå selvmord, og kaster sig ud fra en bro. Og igen - fejlen. Farmer selv forbliver tselehonkim, men den gamle mand, der landede hovedpersonen, er gået til det hinsides.

Så vil landmanden nødt til at svare for de tre forbrydelser. Læseren forventer klimaks - en snu og uretfærdige dommer Shemyaka, efter at have pakket ind i et lommetørklæde sten ved generøse løfter, træffer afgørelse til fordel for de fattige bonde. Så det første offer måtte vente til hesten vil vokse en ny hale. Præsten tilbød at give sin kone landmanden fra hvem hun skal bære barnet. En søn af den gamle mand, der døde i kompensation bør han falde fra broen og zashib fattig bonde. Naturligvis fra sådanne løsninger alle ofrene beslutter at betale.

De nærmere af præparatet

"En fortælling om Shemyakin ret" er opdelt i to dele. Den første del består af tre episoder beskrevet ovenfor. I sig selv er de opfattes som de sædvanlige sjove vittigheder, der tjener som bånd. Her er de, som det blev taget uden for rammerne af den vigtigste fortælling, selvom de klassiske eksempler på fortællinger om domstolene i dette ikke overholdes. Hertil kommer, alt beskrevet begivenheder der fortælles i datid. Og ikke i den nuværende, er forskellen mellem "A Tale of Shemyakin ret". Denne funktion giver den dynamiske historie om fortidsminde.

Den anden komponent af sammensætningen er mere kompliceret: den faktiske sætninger Shemyaka der er et spejlbillede af eventyrlystne fattig bonde forud ramme - en scene, der er sagsøgt viser dommer "belønning."

tradition for satire

Satire var meget populær i litteraturen af det XVII århundrede. Det faktum af sit krav kan forklares med de særlige træk ved det sociale liv i den tid. Der var en styrkelse af den rolle, handel og håndværk af befolkningen, men det bidrager ikke til udviklingen af hans borgerlige rettigheder. Den satire udsat for fordømmelse og opsigelse af mange aspekter af det sociale liv i disse tider - en uretfærdig retssag, snerperi og hykleri klostervæsen, ekstrem social ulighed.

"En fortælling om Shemyakin ret" passer ind i traditionen. Læseren af den tid sikkert ville have indset, at historien parodierer "Code" i 1649 - et sæt love, der tilbydes at vælge straffen afhængigt af, hvordan forbrydelsen var gerningsmanden. Så for mordet påberåbt udførelse og produktion af falske penge blev straffet, påfyldning halsen bly. Det vil sige, "En fortælling om Shemyakin ret" kan defineres som en parodi på de gamle løsninger.

ideologiske niveau

Historien endte lykkeligt for lurvet bonde, han vandt over en verden af uretfærdighed og tyranni. "Sandheden" er stærkere end "løgn". Som for dommeren, tog han en værdifuld lektie af, hvad der skete: "En fortælling om Shemyakin ret" slutter med leguleian lærer sandheden om "løftet". Ikke desto mindre er han nyder selv hans egen dømmekraft, fordi ellers dette brosten han ville have sparket ånden.

art funktioner

"En fortælling om Shemyakin ret" er hurtig handling, komiske situationer, hvor personerne kommer og understregede lidenskabsløs måde af fortælling, som kun forstærker den satiriske lyden af fortidsminde. Disse funktioner indikerer nærhed af magi føre til sociale og indenlandske folkeeventyr.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.