FormationHistorie

Ekaterina 2: politik oplyst enevælde (kortvarigt). Kejserinde Katarina den Store

Katharina II Alekseevna herske 1741-1796. Hun forsøgte at fortsætte den kurs, der tog Peter I. Men det ville også følge vilkårene i den nye tidsalder. Under hendes regeringstid var der flere dybe administrative reformer, og har i høj grad udvidet område imperiet. Kejserinden havde et sind og evne til store statsmand.

Formålet med Catherine IIs regeringstid

Legalisering af rettighederne for enkelte klasser - det mål, sat sig Catherine 2. politik oplyst enevælde, kort sagt - sociale system, når monarken er klar over, at han er en administrator af imperiet, mens klassen bevidst om sit ansvar til frivilligt regerende monark. Ekaterina Velikaya ønskede alliancen mellem monarken og offentligheden er blevet gjort ikke ved tvang, men ved frivillig bevidsthed om deres rettigheder og pligter. På dette tidspunkt, det fremmet udviklingen af uddannelse, erhvervsliv og industri, videnskab. Journalistik også opstod i denne periode. French oplysningstiden - Diderot, Voltaire - var dem, hvis arbejde blev styret af Ekaterina 2. politik oplyst enevælde er sammenfattet nedenfor.

Hvad er "oplyst enevælde"?

Politik for oplyst enevælde tog en række europæiske lande (Prussia, Sverige, Portugal, Østrig, Danmark, Spanien og så videre. D.). Essensen af den politik, oplyst enevælde - et forsøg monark forsigtigt ændre deres tilstand i overensstemmelse med de skiftende livsvilkår. Det var nødvendigt for at undgå revolution.

Den ideologiske grundlag af oplyst enevælde var to ting:

  1. Oplysningstiden filosofi.
  2. Kristne lære.

Med en sådan politik burde have været at mindske statens indgriben i økonomien, ajourføring og kodificering af love, lovgive klasse. kirken havde også til at indsende til staten censur midlertidigt svække, bogforlag og uddannelse blev opmuntret.

reformen Senatet

En af de første reformer af Catherine II var en reform af Senatet. Dekret af 15. december, 1763 ændrede mandat og struktur Senatet. Nu er han blevet frataget lovgivningskompetence. Nu var han laver kun kontrolfunktion, og forblev den højeste retsinstans.

Strukturelle ændringer opdelt Senatet 6 afdelinger. Hver af dem havde en veldefineret jurisdiktion. Således øget sin effektivitet, som den centrale myndighed. Men denne Senatet er blevet et redskab i rukaz magt. Han måtte adlyde kejserinde.

Lovgivende Kommissionen

I 1767 indkaldte Ekaterina Velikaya den lovgivende Kommissionen. Formålet var at vise enhed monarken og hans undersåtter. For at danne en kommission, der blev afholdt valg i klasser, de ikke inkludere privat bønder. Som følge heraf havde Kommissionen 572 deputerede: adelen, offentlige institutioner, bønder og kosakker. Kommissionens opgaver inkluderet udarbejde en kodeks for love, og det konciliære Kodeksen 1649 er blevet udskiftet. Desuden bør udvikle foranstaltninger for de livegne for at lette deres liv. Men dette førte til en splittelse af kommissionen. Hver gruppe af parlamentsmedlemmer til at forsvare deres interesser. Kontrovers fortsatte så længe, at Ekaterina Velikaya begyndte at tænke over, hvordan man kan stoppe med at arbejde indkaldt stedfortrædere. Kommissionen arbejdede i seks år og blev opløst i begyndelsen af russisk-tyrkisk krig.

breve patent

I midten af 70'erne og begyndelsen af 90'erne forfulgte Catherine II større reformer. Årsagen til disse reformer var Pugachev oprør. Derfor er der behov for at styrke den monarkiske magt. Forstærker magt lokale myndigheder, at øge antallet af provinser, Sich afskaffet, livegenskabet blev udvidet til Ukraine, udlejeren har øget magt bønderne. Provinsen ledet af guvernøren, som var ansvarlig for alt. Generalgouvernement kombinerer flere provinser.

Breve patentansøgninger byer siden 1775 udvidet deres rettigheder til selvstyre. Det befriede også de handlende fra værnepligt og meningsmåling skat. Forretning begyndte at udvikle sig. Borgmesteren kørte byen, og kaptajner valgt af den ædle forsamling, amt guvernør.

Hver klasse havde nu sin egen særlige retsinstans. Staten flyttet tyngdepunktet i de lokale institutioner. Problemer og spørgsmål blev løst meget hurtigere.

I 1785 chartret bliver bevis for ædle fredløse, der introducerede Peter III. Nobles er nu fritaget for korporlig afstraffelse og konfiskation af ejendom. Desuden kan de skabe regeringer.

andre reformer

En række andre reformer var foretaget, når politik oplyst enevælde blev gennemført. Tabellen viser andre vigtige reformer af kejserinde.

Reformen Katharina II
år reform resultat
1764 Den sekularisering af kirkens beholdning Kirkens ejendom blev statsejendom.
1764 Slået Hetman og elementer i Ukraine autonomi
1785 reform by-
1782 politireform Enter "provsti charter eller politi." Befolkningen begyndte at være under politiet og kirke-moralsk kontrol.
1769 finansielle reform indført pengesedler - papir penge. Nobles og Merchants banker var åbne.
1786 Pædagogisk reform Der var et system af uddannelsesinstitutioner.
1775 Indførelsen af det frie initiativ

New Deal ikke fange

Politik for oplyst enevælde i Rusland var kortvarig. Efter revolutionen i Frankrig i 1789, kejserinde besluttet at ændre politik. Det blev intensiveret censur af bøger og aviser.

Katarina den Store russiske imperium forvandlet til en autoritativ, kraftfuld verdensmagt. Adelen var en privilegeret ejendom, adelen udvidede rettigheder i selvstyre. Vi skaber gunstige betingelser for landet at fortsætte med at udvikle sig økonomisk. Alt dette tidspunkt at gøre Catherine 2. politik oplyst enevælde, kort sagt, i Rusland for at bevare og styrke enevælden og feudalismen. De grundlæggende ideer Diderot og Voltaire havde ikke slået rod: ikke er afskaffet styreformer, og folk ikke bliver lige. Tværtimod er forskellen mellem klasserne kun intensiveret. På landet korruption blomstrede. Folk har ikke velkommen til at give bestikkelse. Hvad førte politik Catherine 2, politik oplyst enevælde? Det kan kort beskrives som følger: fuldstændig kollapset finansielle system og, som en konsekvens, en alvorlig økonomisk krise.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.