HjemlighedVærktøj og udstyr

Dykkede centrifugalpumper: indretningen og anvendelsen af pumper til brønde og brønde

Sådan vælger du det rigtige udstyr til afholdelse af uafhængige vandforsyning? Sammen med arrangementet af vandindtag kilden (brønde, brønde) skal være særlig opmærksom på fremgangsmåden til at hæve væsken fra dem til overfladen. For at løse dette problem oftest installeret dykkede centrifugalpumper.

skæbne

Uafhængig vandforsyning består af flere elementer: kilden til drikkevandsinstallationer rørsystemer og tryk skabe mekanismer til transport fluid. Deres rigtige design og interagere med hinanden er en garanti optimal ydeevne.

Pumpeudstyr er den vigtigste del, der er til at udføre følgende opgaver:

 • Løfte drikkevand fra en underjordisk kilde til sit distributionssystem.
 • Sikre det ønskede tryk og volumen indikator.
 • Uafbrudt drift (i overensstemmelse med driftsbetingelser).
 • Maksimal brugervenlighed kontrol og procesautomation.

En af de bedste løsninger, som opfylder ovenstående betingelser vil være installation af centrifugalpumper. Sammen med den enkle og pålidelige konstruktion, de har gode ydeevne egenskaber. Deres vigtigste anvendelsesområde - at løfte vand fra boringer og brønde. Afhængig af dybden justeret dykkede centrifugalpumper med forskellig kapacitet. For borehuller dette tal kan nå 50 m. Wells i de fleste tilfælde har en dybde på 7 m.

virkemåde

Grundlaget for korrekt udvælgelse og operation er den operationskredsløb der adskiller dykkede centrifugalpumper fra andre indretninger af lignende formål. Deres design svarer til driftsbetingelser - at være i et flydende medium, må huset ikke udsættes for korrosion. Siden da kraftenheden anvender en elektrisk motor, er det obligatorisk at fuldføre imprægnering at forhindre nedbrud og fiaskoer. Overvej apparat centrifugaldykpumpe. Typisk Pumpen består af følgende elementer:

 1. Motor - forseglede ende af pumpen, hvor kraftenheden er installeret. Med rotation af akslen energi til en næste knudepunkt bliver forrådt.
 2. Vingen kammer - er placeret i bunden af enheden. Den er designet til at skabe det tryk, som følge af hvilken vandet stiger.
 3. Conduit - en transportenhed til at bevæge væske til forbrugeren punkt - vandsystem hjemme eller vanding.

Pumpen er fremstillet af materialer, der ikke er omfattet korrosion - høj kvalitet rustfrit stål eller polymerer. Husunderdelen åbninger er anbragt som udfører en filterfunktion. Store partikler af snavs ikke kommer ind i pumpen. Under rotation af bladene under påvirkning af centrifugalkraften opstår ved at flytte vandmasser modtager enhed kammer. Samtidig tjener de som motorens kølervæske, så det ikke overophedning. For rettidig start (stop) til pumpestyringsenheden forbundet float niveausensorer vand. Udover dem, kan blive forbundet til eksterne betjeningselementer - pressostaten i vandet eller direkte hjem kontakten (slukket).

typer

Afhængigt af specifikationerne, kan dykkede centrifugalpumper være lidt anderledes design. Ved valg af den optimale model bør tage hensyn sammensætningen og graden af vandforurening, samt dens dybde. Sidstnævnte faktor vil direkte påvirke kapaciteten af pumpen.

Udformningen af indenlandske modeller er forholdsvis enkel: motoren med propellen under drift genererer tilstrækkeligt vandtryk. De er kendetegnet ved enkelthed, pålidelighed, har små dimensioner. Men hvis horisonten drikkevand er dybt nok forekomst - installeres avancerede former for byggeri.

For at øge denne parameter centrifugal dykpumper til vand udstyret med en kraftigere motor, en lodret skive med flere løbehjul. På grund af dette de skaber tryk forbedret vand til at løfte den til overfladen.

Lignende konstruktioner anvendes også til at pumpe olie. De har en god præstation, og vigtigst af alt - pålidelige.

karakteristika

Standard Appliance centrifugaldykpumpe vælges baseret på dens ydeevne. Det bør være opmærksomme på den nominelle effekt. Det er en afgørende faktor, når de vælger en bestemt model. Hertil kommer, at det er nødvendigt at kende de parametre Enheden indeholder:

 • Volumenet af pumpede væske - l / min.
 • Højden af vandsøjlen. Angiver den maksimale dybde af brønden (godt) og en vandret længde af rørledningen.
 • Ekstraudstyr - vand niveausensorer og nødstop.

Boliger fleste enheder fremstillet af rustfrit stål. Den energibesparende model, der er designet til en lille vandforsyning højde, kan det være fremstillet af polymere materialer.

driftsbetingelser

Moderne dykkede centrifugalpumper nødt til at arbejde under forhold, der er klart angivet i vejledningen. Dette vil afhænge af ikke kun kvaliteten af enheden, men også dens holdbarhed. De grundlæggende operationelle karakteristika omfatter sammensætningen og temperaturen af vandet, graden af dens forurening. Du bør også være særlig opmærksom på at stabilisere forsyningsspændingen.

Ofte dykkede centrifugal pumper til brønde , der er på privat grund, hvor strømmen springer - et almindeligt fænomen. Motoren har ingen effektiv beskyttelse mod sådanne overspænding. Derfor anbefales det at tilslutte enheden gennem stabiliseringsenheden.

installation

Basale regler i installationen er beskrevet i detaljer i brugsanvisningen. Hvis du har brug for at installere den centrifugale dykpumpe til godt, så bør du overveje et system af fastsættelsen af det. I pumpehuset er en særlig fastgørelsesdel. Det er nødvendigt for montering af dykket kabel.

Fremstillingsmaterialet skal opfylde følgende krav:

 • Ikke korroderer.
 • Belastningen ved brud skal overstige vægten af enheden mindst 5 gange.

Det er forbudt at droppe enheden kun via et strømkabel. Den vigtigste byrde bør falde på kablet forsamling. Den er fastgjort til overfladen, enten til tværbjælken på halsen af brønden eller på de ydre beskyttende brøndens vægge.

service

Manualen viser også den estimerede varighed af vedligeholdelsesarbejde. De overvejende består i at kontrollere tætheden af tilfældet skiftes gummilisterne på motoren stangen og rengøring af tilslutningskontakter. I tilfælde af en uventet fejl skal rettes til repræsentanterne for producenten eller et specialiseret værksted.

Det er også nødvendigt at overveje at centrifugale dykpumper kan desuden udstyret med filtre til forbehandling. De er installeret på indløbsrøret enhed og erstattes, når snavset.

Tips til at vælge

Før du køber skal du klart kende driftsbetingelserne, hvorunder den centrifugale dykpumpe til godt vil arbejde optimalt. Det anbefales at holde sig til følgende retningslinjer:

 1. vandforbrug. Vand levering sats skal svare til de afregningsregler.
 2. Højden af vandsøjlen. Hvis hans beregninger tager hensyn til ikke blot dybden af brønden (godt), men de vandrette sektioner. For dem, koefficienten 0,1 anvendes reducerer. Hvis dybden af brønden er 7 m, og den vandrette linje har en længde på 12 m, den mindste højde af vandsøjlen af pumpen skal være: 12 x 7 + 0,1 = 8,2 m.
 3. Tilstedeværelse af vand niveausensorer i kittet.
 4. Garantien på udstyr, afstand fra servicecentret af producenten.

På baggrund af disse tal, er det muligt at vælge den optimale model af pumpestationen, som vil give den korrekte mængde vand. Hertil kommer, kan de fungere som dræning af oversvømmede kældre og kældre. De vigtigste ting - at tage hensyn til sammensætningen af væsken og de tilladte grænser for forurening for den specifikke pumpe model.

På grund af dette de skaber tryk forbedret vand til at løfte den til overfladen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.