TravelingTips til turister

Shari River: Beskrivelse og foto

Afrika er et fantastisk kontinent. Det indeholder mange hemmeligheder og farer. Forskere fra hele verden kommer her for at studere sine gåder. Turister besøger det svarte kontinent for at nyde sin unikke flora og fauna. Naturen indsamlede alle de mest: i Afrika lever de højeste dyr på jorden - giraffer, de største dyr på planeten - elefanter, verdens største fugle - struds.

Afrika har sine egne geografiske træk. Klimaet er for det meste meget varmt, lettelsen er flad. Der skal lægges særlig vægt på kontinentets indre farvande, især til floderne.

I denne artikel vil vi tale om, hvor Shari-floden er placeret, og give fuldstændig information om denne vandstrøm.

beskrivelse

Shari er en flod, der flyder i Centralafrika. Fra det lokale sprog er "shari" oversat som "flow". Reservoiret er modigt. I løbet af de sidste 30 år er han fyldt med vand og derefter helt tørret op.

Strømmen flyder gennem Den Centralafrikanske Republik (CAR), der rammer den sydlige del af Tchads land, strømmer langs grænsen til Kamerun og strømmer fra syd til Chad-søen.

Vandstrømmen er 1400 kilometer, området er på 650 tusind kvadratmeter. Km og 1159 m 3 / s er en indikator for vandstrømmen. Shari-floden, som det blev bemærket, er basen af Chadøen, da det bringer 80-90% af det samlede vand ind i det. Når regntiden kommer, strømmer strømmen ikke bare søen, men kan i høj grad oversvømme det område, beboet af mennesker.

Shari-floden (Afrika) begynder sin strøm fra sydøst til nordvest. Et stort antal bifloder strømmer ind i floden. Den største (venstre) er Logon, 1000 km lang, andre mindre - Bahr-Auk, Bahr-Salamat, Bahr-Keita, Bahr-Sarh.

Kilden til Shari-floden ligger ved sammenflugten mellem de nordlige floder - Ouam, Baminga og Gribingi.

Lidt historie

Shari blev opdaget i 1823. Det blev opdaget af europæere. Denne periode kom på et tidspunkt, hvor opdagelsesrejsende fra Storbritannien Hugh Clapperton, Walter Oudney og Dixon Denham studerede Chad-søen, hvor floden strømmer ind. I det øjeblik tørrede det igen, men langs den nordøstlige side af den antikke prækambriske platform bemærkede forskerne et spor af den passerende kanal. Det var fra denne opdagelse, at studiet af Shari begyndte.

Værdi af floden

De fleste af de steder beboet af mennesker, herunder byen Sarh og hovedstaden i Tchad, N'Djamena, er koncentreret om Shari-floden. Det er den vigtigste drikkekilde, det bruges meget til transportformål og er grundlaget for kunstvanding af de nærmeste landbrugsarealer. Shari-floden er et lokalt center for udviklingen af fiskeindustrien. Nilen aborre er den mest værdifulde fisk, der bor i floden. Dens reserver er stadig betydelige.

En sådan intensiv anvendelse har ført til, at der hvert år er et kritisk fald i mængden af vand, der kommer fra floden til Chadøen.

Behovet for at bygge en dæmning

På grund af det faktum, at vandniveauet i Shari-floden falder hvert år, overvejer forskere gennemførelsen af et projekt, der skal sigte mod at bygge en dæmning nær Livingston Falls. Det skal alle de vandstrømme, der strømmer ind i Congos dybe flod, forene. Takket være dette vil Shari-floden og dermed Chad-søen være fuldt mættet med vand. Også dette projekt vil bidrage til at øge deres område, hvilket vil medføre økonomiske fordele for regionen.

Også forskere vil føre fra Chad-søen til Middelhavet en kunstig kanal kaldet New Nile, der vil trække vejret ind i ørkenen afrikanske lande.

Disse projekter er blevet overvejet siden 70'erne af det 20. århundrede, men hidtil er der ikke truffet endelig afgørelse. Økologer giver ikke samtykke til opførelsen af dæmningen og kanalen, hvilket tyder på, at dette kan ødelægge områdets naturlige økosystem.

befolkning

Shari-floden er af interesse for de stammer, der bor på sine kyster. For eksempel, de usædvanlige mennesker af hr. I deres tradition er det inkluderet at indsætte pladerne på kvinders læber. Ifølge stammens mænd er en kvinde med en sådan læbe en rigtig skønhed. Da europæerne kom her, syntes de meget grimme at de reddede pigerne fra slaveri.

Man kan ikke ignorere de Sao folk, der boede i flodalen fra det 5. århundrede f.Kr. BC. e. I XVII århundrede. Det var de i bassinet i de nedre strækninger af Shari-bygningerne fra mudderhuse. Deres hovedbeskæftigelse var produktion af husholdningsartikler og smykker lavet af ler, herunder originale skulpturer og statuer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.