Nyheder og SamfundFilosofi

"Du er nødt til at sammenligne": folk visdom eller et højdepunkt af filosofiske tænkning?

Den forfatterskab af den berømte fangst sætning "alt er relativt" hører til den store franske filosof Rene Descartes, Kartesianerne. Dette er en af de forskere, der afviste skolastik og bragt i forgrunden kraften af hans eget sind, snarere end godkendelsen af gamle bøger. At sige: "Jeg tænker, altså er jeg eksisterer" - hører også til denne tænker. Hvis før det var en vigtig kilde til viden om troen, den videnskabsmand-filosof udvikler begrebet sindet som en kognitiv værktøj.

Folk visdom?

Andre kilder bestrider denne påstand, enstemmigt forevige folklore oprindelsen af den populære citat. Hvis vi accepterer det faktum, at denne populære visdom, det bedste af alt er det på grund af de klassiske lignelser "Virksomheder ged, ged, Cast ud." Hero historier bad den Almægtige at udvide deres boligareal, han rådes til at købe urolige uheldigt dyr, og også sat i huset med husholdningsaffald. Efter et år med pine manden vendte tilbage til Gud med en enkelt anmodning - at lindre lidelserne. Og når de nye instrukser, han blev smidt ud af hjemmet til kvæg gård, en mand var utrolig glad og taknemmelig for skaberne. Efter alt, uden geden var det ikke kun let, men store! Betydningen af legenden er, at fred og ro opfattes som langt mere værdifuld efter rod end før. Det er virkelig virkelig - alt er relativt! Af den måde, dette ligetil metode bruges ofte og "magthavere": tager væk fra mennesker alt, hvad der er muligt, og derefter vende tilbage lidt efter lidt, så er bare god.

Sammenligning - intelligens værktøj værker

Udtrykket "alt er relativt" betyder først og fremmest, at det faktum, at nogle funktioner i et objekt eller fænomen, som ikke er åbenbar, er det muligt at gøre en visuel eller mærkbar i det tilfælde, hvor en lignende funktion er fraværende i objektet, som sammenligningen. Ordene: «Im gegenüber, im anderen Menschen, erkennt nonne der Mensch den (individuellen) selben Willen», - sagde Schopenhauer. Det betyder, at sammenligne dig selv med andre mennesker, er hver person ikke se dem som en afspejling af hans egen vilje og personlighed. Derfor aldrig tillade identifikation engang komme tæt på sandheden som en objektiv vurdering af en subjektiv kvalitetsbevidst person ikke er i stand til at give. Enhver sammenligning skal have sit koordinatsystem, som måles ved tilstedeværelsen af en bestemt kvalitet i større eller mindre grad. Ikke overraskende, passage af x-aksen og y-aksen også kom op med Descartes. Sammenligning - er et værktøj, ikke en moralsk kategori, og bør være i stand til at bruge det.

"Du er nødt til at sammenligne": Nietzsche og vision udsagn giver mening

Fridriha Nitsshe alle husker fra tidspunktet for første års institution for videregående uddannelse. Tidligere studerende er om, at han er en teoretiker af fri vilje og personlig dominans over det offentlige, men spørgsmålet om, hvordan, og hvorfor filosoffen sagde: "Du er nødt til at sammenligne," - et direkte svar vil ikke give en. Og hvis han sagde det? Zarathustra var tavs. Denne klog mand der er en anden ikke mindre interessant citat: "Jeg stoler ikke på alle taksonomer og deres tredjepart. Viljen til et system der er en mangel på ærlighed. " En taksonomi - er også et redskab til læring. Nietzsche Intuit er ikke klar til at tale om arbejdet i ren grund, og med sin stab, så citerede sætning, mest sandsynligt, ikke i forhold til den store tænker har ikke.
Under alle omstændigheder er det den ovennævnte populært udtryk kan bidrage til at begrunde afslaget indbygger i nogle af de traditionelle værdier (familie, fædreland) og som svar på spørgsmålet "hvorfor" til at sige: "Og jeg føler så komfortabel Efter alt er relativt" Citat hvordan .. alligevel! og det kan meget vel tilskrives den tyske forfatter. Du behøver ikke at mentalt sende Nietzsche i Solovki, er han usandsynligt at vide, hvad de skal gøre med hans navn forskellige læsere.

Hvordan at kende sandheden

Kan man sige: "Sandheden er kendt i sammenligning?" Snarere nej end ja. Kendskab til emnet tilstedeværelsen af et objekt af en bestemt kvalitet, og sandheden, som den økumeniske patriark Athenodorus, det er ikke en egenskab, men et sæt af uendelig sæt. Så sandheden er umuligt at finde en direkte søgning. Vil være sine nuancer, refleksioner, fortalelser, resterne. Selv svaret på det simple spørgsmål om, hvem først sagde, at alt er relativt, for at få kræfter i dag værktøjskasse af viden er umulig. Moderne bog kilder, for eksempel, har en tendens til at tilskrive denne sætning ikke engang Nietzsche, og Konfucius, og fordi det er muligt, at en lignende citat fra ham var, og om det er den korrekte oversættelse, så kan vi sige, at denne erklæring har kinesiske rødder.

Dagens opfattelse af leveregler

Vores tid - tid neznaek og vide-alls, der søger sandheden ved at sammenligne forskellige mærker af maskiner. Begrebet identifikation som en simpel instrument for viden er ikke citeret. Nu sætningen "alt er relativt" er normalt pryder billboards af butikker og restauranter, hoteller. Mercantile tid, merkantile citerer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.