ComputereUdstyr

Hvad er en mikroprocessor? typer af mikroprocessorer

Computerteknologi giver os mulighed for at arbejde med en stor effektivitet. Men de alle arbejder? Dette hjælper en række forskellige enheder og systemer. Og en af dem er en mikroprocessor. Hvad er det? Hvad er dens funktioner? Hvad er kendetegnene for denne enhed? Hvad er en mikroprocessor arkitektur? Hvilke parametre afhænger af det?

Hvad er en mikroprocessor?

Så er en anordning, der styres ved hjælp af software. Dets opgave - behandling af digital information og forvaltning af denne proces. Mikroprocessorstyring skal være lille, men samtidig funktionelle. Heraf kommer op en række ejendomme, som nu vil blive beskrevet. Implementeres på en mikroprocessor (overskud) af store integrerede kredsløb ((C) BIS), som kan være flere stykker. er specifikke for dem:

 1. Lave omkostninger (gælder for masseproduktion).
 2. fremstilling enkelhed (én teknologi);
 3. Det tager op lidt plads (et par kvadratcentimeter eller endda millimeter).
 4. Høj pålidelighed.
 5. Forbruge lidt energi.

mikroprocessor enhed afhænger betydeligt på opførelsen af sin arkitektur. Dernæst vil det blive opretholdt, og det i henhold til artikel vil blive gennemgået tre typer.

funktioner

Dette er på grund af, hvad de giver. Således mikroprocessoren funktioner:

 1. Læs og dekryptere kommandoer, der kommer fra de vigtigste hukommelse.
 2. Modtager og behandler anmodninger fra adapteren om tjenesten af eksterne enheder (slaver).
 3. Læsning af data fra hukommelsen og TR registre.
 4. Opret styresignaler, der kører via andre knuder og blokerer personlige computer.
 5. Behandle dataene og gøre deres indtræden i hovedhukommelsen, samt registre over eksterne enheder.

Vigtigste karakteristika mikroprocessoren

I alt er der fire:

 1. Bit.
 2. Performance.
 3. Kommandoen system.
 4. Volumenet af adresserbare hukommelse.

mikroprocessorer gruppe

De er tre:

 1. CISC. Der er et komplet sæt af kommandoer.
 2. RISC. Der er en reduceret instruktionssæt.
 3. MISC. Der er et sæt af kommandoer minimum, men ved en meget høj hastighed for denne klasse af anordninger.

Mikroprocessorer såsom CISC

De kan arbejde som en del af et computernetværk. Der er også mulighed for multitasking og hukommelse beskyttelse. De mikroprocessorer af denne type kan operere i to tilstande: reelle og beskyttede. Den første giver mulighed for multi-tasking, og direkte adgang til udvidet hukommelse. Desuden er den beskyttet mod uautoriseret adgang. I den virkelige tilstand gør emulering af mikroprocessoren 8086, og der er en enkelt-proces arbejde.

Mikroprocessorer RISC typen

De er simpelthen de mest anvendte kommandoer. Hvis det er nødvendigt, udføre noget kompleks produceret "samling" den nødvendige funktionalitet. På kommando brugte kun en maskine cyklus på grund af parallel udførelse, og deres indførelse. Til sammenligning blev der i CISC på den mindste gå så mange som fire.

Hvad er en mikroprocessor?

Det er konstateret to dele:

 1. Betjening. Det omfatter en styreenhed, aritmetisk logisk og mikroprocessorens hukommelse.
 2. Interface. Den omfatter adresseregistre, havne og bus styrekredsløb, og blok kommandoer.

Vigtigt er arkitekturen - den logiske organisering af en mikroprocessor, som bestemmer dets karakteristika, egenskaber og muligheden for at opbygge et computersystem baseret på denne enhed. Der er tre hovedtyper: CISC, RISC og MISC (dette er, hvis vi taler om universelle enheder). Så de har flere grupper af registre, der opererer med varierende grader af forskud. Dette giver dig mulighed for at udføre operationer bogstaveligt "pipelining". Dette har en positiv effekt på den effektive ydeevne. PC mikroprocessor tjener typisk kun én enhed - for eksempel et tastatur.

Arkitektur CISC

CISC - komplette instruktioner til computeren. Nærmere oplysninger om mikroprocessoren med arkitekturen er etableret:

 1. De har et stort antal af kommandoer, som udmærker sig ved deres funktionalitet, længde og format.
 2. Forskellige adresseringssystem.
 3. Nuværende komplekse kodning hold.

Hvad er denne arkitektur mikroprocessorer? Disse er komplekse enheder, hovedfokus som er på funktionalitet.

RISC-arkitektur

Reduceret Instrucktion Set Computer - ensartede instruktioner til computeren. Nærmere oplysninger om mikroprocessoren med arkitekturen er etableret:

 1. Bruger en forenklet form for systemkommandoer: de alle har samme format med en simpel karakter. Dataene fra RAM i et register af mikroprocessoren og omvendt bevæges ved ilægning.
 2. Trods den høje hastighed data mikroprocessorer kan have en relativt lav klokfrekvens og en lavere grad af integration af VLSI-kredsløb.
 3. Kommandoer producerer mindre stress på RAM.
 4. Men debug arbejdsprogrammer på RISC er meget mere kompliceret end i CISC.
 5. Det er ikke muligt at bruge det samme program til CISC.

Arkitektur MISC

Multipurpose Instruction Set Computer - Multipurpose instruktioner til at styre en computer. Er et forsøg på at kombinere fordelene ved CISC og RISC. Her er elementet basen samlet af individuelle dele (der ofte kombineres i et enkelt hus):

 1. Hovedparten. Baseret på den arkitektur RISC.
 2. Den strækbare del. Det er tilsluttet ROM firmware ledelse.

Systemet opnår egenskaberne af CISC. Så er de grundlæggende kommandoer køres på basis leveret af RISC. Samtidig er der en udvidelse, som "skaber" firmwaren. Basis RISC udfører alle kommandoerne i en enkelt cyklus. Og forlængelsen bruger et komplekst sæt af kommandoer. På grund af tilstedeværelsen af ROM eliminerer den ulempe RISC maskiner, når et højt niveau sprog er kompileret kode af operationen, er den allerede dekrypteres og åbne for programmøren. Det er, hvad mikroprocessorer og sådanne egenskaber de skal have i forhold til arkitekturen i deres konstruktion.

konklusion

Hvad er de mikroprocessorer, og som ligger i hjertet af deres drift - vi har gennemgået. Selvfølgelig, for at forstå alle nuancerne i disse enheder, er du nødt til at afsætte en masse tid og ikke er bekendt med en bog og en samling af foredrag. Men grundlaget er der allerede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.