Nyheder og SamfundØkonomi

Dnepropetrovsk områder: en liste over nye navne

Dnepropetrovsk (maj 2016 - Dnepr) - en storby, "industriel hjerte" i Ukraine. Det ligger på begge bredder af Dnjepr og har omkring en million indbyggere. Byen er et vigtigt industrielt, videnskabeligt og pædagogisk center i landet. Dnepropetrovsk områder varierer i størrelse, befolkning og udvikling karakter. På dem vil blive drøftet i denne artikel.

Enheden og den administrative opdeling af byen

I dag, i Dnipro (Dnipropetrovsk), der blev grundlagt i 1776, er hjemsted for omkring en million mennesker. Det er en temmelig barsk by med store industrivirksomheder, broer, massive bygninger og universiteter.

Administrativt er Dnjepr opdelt i otte distrikter. Fem af dem er placeret på højre bred af floden: Central, Novokodaksky, Katedralen, Shevchenko og Chechelevsky, og tre mere - på den venstre bred (Amur-Nizhnedneprovskiyj, Samara og industriområder).

Dnepropetrovsk også opdeles i boligområder, kvarterer og historiske områder. Hvis du nøje overveje kort over byen, kan du se en masse interessante og usædvanlige navne: Mandrykovka, Chechelevka, Sail, poppel, Igren og andre.

I 2016 mange af Dnepropetrovsk områder (samt selve byen) blev omdøbt. Fem af dem har nye navne. Desuden undergik omkring tre hundrede by- stednavne omdøbning procedure.

Dnepropetrovsk områder: listen. Nye og gamle navne

bykvarter

tidligere titel

Areal i ha

befolkning

Amur-Nizhnedneprovskiyj

Amur-Nizhnedneprovskiyj

7163

144.852

industrielle

industrielle

3268

126.665

Samara

Samara

6683

73.429

Novokodaksky

leninistiske

10928

164.029

Central

Kirov

1040

58.852

Chechelevsky

Krasnogvardeyskiy

3590

114.171

Shevchenko

Babushkinskiy

3145

142.119

katedral

Zhovtnevyy

4409

159.709

Som det kan ses af tabellen, Dnepropetrovsk regioner adskiller sig væsentligt fra hinanden i størrelse og antal af indbyggere. Således, en leder i størrelse og befolkning er Novokodaksky område. Han anses for at være den ældste af alle. En anden interessant feature: de omdøbt alle områder af byen ligger udelukkende på højre bred af Dnjepr.

Novokodaksky distriktet - det ældste

I 1920 blev det fastslået Novokodaksky (Lenin) distrikt. Dnepropetrovsk mens hastigt ekspanderende: gendanne gamle og opførelse af nye anlæg blev bygget uddannelsesmæssige bygninger og kulturelle centre. Det er inden for dette område i slutningen af XIX århundrede var centrum for hele ukrainske metallurgi.

Efter Anden Verdenskrig i Novokodakskom Dnepropetrovsk-regionen voksede tre store soveværelser matrix: Kommunar, Sejl og Red Stone. I dag inden det er de vigtigste virksomheder af jernholdige metallurgi af byen: DZMO, fabrikker dem. Petrovsky og ham. Lenin.

På Chechelevke unikke bygning er placeret - enorme i størrelse Ilyich Palace. Det blev bygget i 1928 og er et arkitektonisk monument af national betydning. Bygningen betragtes som et lysende eksempel på sovjetisk konstruktivisme - en arkitektonisk stil, der var populær i 20-30-erne af det sidste århundrede.

Industrielle region: historie og særheder

Det industrielle område indtager en relativt lille område i den nordlige del af byen. De største boligområder inden for det - stykker, og Venstre-bank-3. Indtil 1920'erne, på det sted, hvor moderne område var der en landsby med et mærkeligt navn Sultanovka opstår i forbindelse med den hurtige udvikling af industrien i Ekaterinoslav.

Efter krigen bliver højhus boligblokke bygges aktivt på de sandede sedimenter af floden. I 1969 blev det industrielle område etableret i dens nuværende grænser.

Navnet på distriktet er fuldt ud berettiget: det er koncentreret 18 store virksomheder, som repræsenterer stort set hele spektret af den ukrainske industri. Deres produkter er kendt langt ud over ikke blot byen, men også i Ukraine. Blandt de mest berømte virksomheder i distriktet, "Interpipe Steel", JSC "Dneprometiz" beklædningsgenstand fabrik "Dnipro", og andre.

Komplekset "Interpipe Steel" er en af de mest interessante monumenter i byen. Denne grand-skala installation i form af en kæmpe kunstig solen. Højden af monumentet - 60 meter. Forfatteren af projektet var den berømte kunstner Olafur Eliasson.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.