Nyheder og SamfundØkonomi

Filippinske befolkning i byer og regioner

Filippinerne - en østat beliggende i udkanten af det sydøstlige Asien. På trods af den afsides beliggenhed af kontinentet, landet er et klart eksempel på den symbiose af forskellige kulturelle påvirkninger. Det er derfor, den filippinske befolkning er uensartet. Lad os finde ud af mere om indbyggerne i denne ø-nation.

Korte geografiske karakteristika

Men før du begynder at studere direkte befolkningen i Filippinerne, er det vigtigt at kende den lever i nogen geografiske forhold. Landet ligger på øerne i Stillehavet, hvis antal overstiger syv tusinde der er en del af malaysisk øhav. Landet ligger på den sydøstlige Asien, mellem øen Taiwan og Indonesien. Det samlede areal af Filippinerne ca. 300 sq. M. km.

De fleste af de filippinske øer ligger i den tropiske klimazone monsunen type klima, men den sydlige del af landet ligger i sub-Sahara-regionen. Her i disse klimatiske og geografiske forhold i befolkningen i Filippinerne lever.

En kort historisk oversigt

Befolkning af de filippinske øer i den form, hvori den eksisterer nu, blev dannet som et resultat af den historiske proces, talrige vandringer og kulturelle påvirkninger. Lad os tage et kort kig på historien om Filippinerne, især at være opmærksom på dens indflydelse på omdannelsen af landets etniske udseende.

De første data om befolkningen i Filippinerne hører til V århundrede f.Kr.. Så på øerne begyndte at leve de såkaldte negritoskie stammer, der beboede en stor del af det sydøstlige Asien og relateret til Australoid løb. Til i dag i Filippinerne for at holde nogle af disse stammer, for eksempel aety.

Lidt senere, på den del af Taiwan øen begyndte at trænge repræsentanter for Austronesian sprogfamilie, til dato, er de fleste af den filippinske befolkning. Hertil kommer, repræsentanter for de austronesiske folks fremherskende i Indonesien og nogle andre ø lande i Stillehavsområdet, såvel som i Madagaskar. De har spillet en ledende rolle i ethnogenesis af moderne filippinere.

Også fra VIII århundrede, begyndte øerne at trænge de kinesiske købmænd, som markerede begyndelsen på den kinesiske kulturelle indflydelse på regionen. På dette tidspunkt (op til det XVII århundrede), Filippinerne var en del af forskellige Indo-malaysiske maritime stater, storbyen som er placeret på det område af moderne Indonesien. Så Filippinerne indtastet hinduisme, buddhisme og indisk kultur. I det XIV århundrede øerne araberne først landede, men derefter begyndte at sprede islam i landet.

I 1521, Filippinerne var de første europæere. De var medlemmer af besætningen på den første i verdenshistorien, verden ekspedition af den portugisiske Ferdinand Magellan. På dette tidspunkt i øerne regerede næsten uafhængig rajah, der nominelt anerkendt vasal af Srivijaya stat centreret om Sumatra.

I 1543 øen fik sit nuværende navn fra den spanske, narekshih dem til ære for kong Filip II af den daværende tidligere prins. I 1565, Miguel Lopez grundlagde den første spanske bosættelse i Filippinerne, blev han hjulpet i denne 400 soldater. Så spanierne erobrede næsten hele øen. Befolkningen i Filippinerne blev tvunget til at acceptere de fleste katolikker, dels for at absorbere den spanske kultur, gå til det spanske sprog. Således har børnene kommer til at hedde de spanske navne. Kaptajn generalsekretær Filippinerne indgik i Vicekongedømmet i New Spanien i midten af det moderne Mexico. Mellem den filippinske by Manila og Acapulco Mexican var fremragende transportforbindelser.

Kun beboere i den sydlige Filippinerne var muslimer, kunne ikke genkende den spanske administration og ført en væbnet kamp mod det, i virkeligheden, og samtidig opretholde deres uafhængighed.

I mellemtiden er den vigtigste del af øerne i det filippinske befolkning, selv om han konverteret til katolicismen og modersmål er spansk, blev det mere og mere stiv efterspørgsel uafhængighed. Uprising blev hyppigt i regionen. Ved udgangen af det XIX århundrede, med en masse revolutionære grupper, der var fast besluttet på at kæmpe til det sidste.

I 1898, efter at have tabt den spansk-amerikanske krig, blev europæerne tvunget til at afstå Filippinerne til amerikanerne. Men filippinerne selv ikke er opfyldt, de proklamerede en republik og startede en ny befrielseskrig, som sluttede i 1902. Sejr blev fejret af amerikanere, selvom modstanden i nogle områder varede næsten indtil begyndelsen af første verdenskrig. Filippinerne blev en amerikansk koloni. I 1935 blev de tildelt brede autonomi rettigheder.

Under Anden Verdenskrig, Filippinerne fanget af japanerne. Efter sin afslutning i 1946, landet blev selvstændigt. Filippinerne haft mulighed for at udvikle sig selv. Det blev det officielle sprog i Filippinerne (baseret på Tagalog) og engelsk. Landets hovedstad - byen Manila.

Moderne liv i Filippinerne

Men uafhængighed Filippinerne overskygges af konstant nye kampe mellem regeringsstyrker, maoistiske og trotskistiske grupper, muslimske separatister i syd. I 1972 blev staten etablerede personlige diktatur Fernando Marcos, som blev væltet som følge af den gule revolution i 1986. Derefter hidtil forekomme periodisk forsøger væbnede kup.

Ikke desto mindre, Filippinerne er stadig en af de mest økonomisk udviklede lande i regionen.

befolkning

I øjeblikket er det samlede antal af filippinske befolkning på næsten 103 millioner mennesker. Således landet rangerer tolvte i verden i antallet af mennesker, der bor i det.

Tætheden af befolkningen i Filippinerne er 338 personer pr 1 kvadratkilometer. km. Dette er også en af de højeste andele i verden.

etniske sammensætning

Hovedparten af befolkningen i Filippinerne refererer til forskellige austronesiske folkeslag. Vægten af denne komponent er tæt på 95%. Blandt disse nationer bør afsætte Visayas, Ta'ala, sebuantsev, varaytsev, Iloko, Pangasinan, Bicol og Kapampangan mennesker.

De mest talrige Visayas. Antallet af repræsentanter for denne etniske gruppe når 32 millioner mennesker. Fulgt Tagals (22 mio.). Det tagalog dannede grundlag for filippinske litteratur, som er en af de to officielle sprog. Dette skyldes primært det faktum, at denne nation indtager den centrale del af landet, hvor hovedstaden er placeret - byen Manila. Den tredje største etniske gruppe udgør iloko (9,5 millioner mennesker.), Der bor hovedsageligt i den nordlige del af Luzon. Stor er deres styrke, og i hovedstaden. I den sydlige del af Filippinerne er de mest talrige sebuantsy.

Den resterende befolkning i blandede grupper Filippinerne. At de omfatter de resterende 5% af befolkningen, der ikke er på de "rene" Austronesians. Blandt disse grupper, det største antal af de såkaldte Mestis. De er efterkommere af blandede ægteskaber mellem medlemmer af forskellige nationer og racer, der levede i Filippinerne: Amerikansk, Kinesisk, spaniere, filippinere.

En separat etnisk gruppe består af Negritos - efterkommere af indfødte, som først bosatte sig i Filippinerne.

sprog

Som nævnt ovenfor, Filippinerne har to officielle sprog: Engelsk (spredning siden da, hvor landet var en koloni af USA) og filippinsk (baseret på det lokale Tagalog).

I hverdagen, bruges også sprog i bestemte etniske grupper, nogle af dem har en regional status. Ud over de officielle sprog i Filippinerne er meget almindelige og Ilocano vasayskie. Ikke-oprindelige sprog er også ret udbredt, nemlig kinesisk, spansk og arabisk. Dette skyldes, at den kulturelle ekspansion, samt århundreders kolonial afhængighed af Spanien.

religion

Det overvældende flertal af befolkningen i Filippinerne er kristne katolske overtalelse. Andelen af katolikker blandt alle beboere på øerne er næsten 81%. Hertil kommer, et relativt stort antal protestanter i landet - mere end 11,5%. Den tredje største religiøse gruppe - muslimer. Islam praktiseres for omkring 5% af befolkningen. De fleste muslimer i syd. Hertil kommer, at i Filippinerne er der buddhistiske samfund. I de mest afsidesliggende regioner holde sig til traditionelle tro.

Som du kan se, på trods af overvægten af katolicismen i Filippinerne temmelig broget religiøse sammensætning af befolkningen.

Befolkningen i hovedstaden

Hovedstaden i Filippinerne er Manila. I øjeblikket befolkningen i denne by er omkring 1,7 millioner mennesker. Dette gør det den anden mest antallet af indbyggere i bygderne i landet. Befolkningstætheden er ca. 43 tusind. Personer pr 1 kvadratkilometer. Denne indikator gør Filippinerne ene af kapitalen i de mest folkerige byer i verden. På samme tid i nogle områder af byens befolkningstæthed er endnu højere end 68 tusind. Folk. per sq. km.

De fleste mennesker i hovedstaden, som i hele Filippinerne, romersk-katolske (93,5%). Omkring 6% maniltsev er protestanter af forskellig værdi. Resten af beboerne i byen - buddhister og tilhængere af andre religioner.

Som et talesprog bruges i filippinsk, som er baseret på Tagalog, men i erhvervslivet og i undervisningen engelsk er meget udbredt. Den kinesiske diaspora er hovedsageligt yuzhnominsky dialekt af kinesisk.

Befolkningen i andre byer

Lad os nu se på, hvad er befolkningen i byerne i Filippinerne, som har hovedstadsområdet status.

Den mest folkerige by i landet - Quezon City. Han grundlagde relativt nylig, i 1939. Oprindeligt planlagt som den nye hovedstad i Filippinerne. Ikke desto mindre er status for hovedstaden var kun 1948-1976. Quezon City ligger på den største ø i Filippinerne - Luzon. Det er tæt på Manila og er også en del af National Capital Region. Antallet af indbyggere i Quezon City i endnu højere grad end i hovedstaden, og har mere end 2,7 millioner mennesker, hvoraf de fleste er katolikker, der taler Filippinsk.

Davao - den tredje mest folkerige by i Filippinerne og den største by på øen Mindanao. Befolkningen overstiger 1,6 millioner mennesker.

Caloocan City ligger i hovedstadsområdet. Det er hjemsted for over 1,3 millioner indbyggere.

I alle andre byer i landets befolkning - mindre end 1 million indbyggere. Blandt dem, den største Cebu (798 tusind inh ..), Zamboanga (774 tusind inh ..) Og Antipolo (634 tusind indb ..).

Befolkningen efter distrikter

Filippinerne er opdelt i 18 regioner eller distrikter. KLABARSON mest befolkede region, hvis navn er en forkortelse af dets konstituerende provinser. Antallet af regionens befolkning er 12,6 millioner mennesker.

Den næststørste antal indbyggere er hovedstaden region, hvor de største byer i Quezon City og Manila. I det antallet af fastboende befolkning nåede antallet af 11,9 millioner mennesker.

Befolkningen i andre regioner er som følger: Western Visayas - 7.1 millioner mennesker, Central Visayas - 6,8 millioner mennesker, Bicol Region - 5,4 millioner mennesker, Ilocos - 4,7 millioner mennesker, Davao - 4,5 .... million mennesker i North Mindanao -. 4,3 millioner mennesker i Negros -. 4,2 millioner mennesker SOCCSKSARGEN -. 4,1 millioner mennesker, østlige Visayan-øerne -. 3,9 millioner mennesker Zamboanga Peninsula -. 3,4 millioner mennesker ., selvstyrende region i muslimske Mindanao - 3,3 millioner mennesker, Valley Cagayan -. 3,2 millioner mennesker Mimaropa -. 2,7 millioner mennesker Karaga -. 2,4 millioner mennesker Cordillera administrativ region -. 1.6 millioner mennesker.

Generelle egenskaber af befolkningen

Vi kiggede på, hvad befolkningen i Filippinerne i byer og regioner. Som du kan se, de fleste af øboerne er medlemmer af de austronesiske-talende folk i den filippinske sprog og bekendende katolicismen. Det er i denne for det meste repræsenterer befolkningen i Filippinerne. Foto af en af de typiske repræsentanter for de lande, der er repræsenteret i artiklen.

Ikke desto mindre, i dette land er der en lang række nationale og religiøse mindretal, taler forskellige sprog og bekende mange trosretninger (Islam, protestantismen, Buddhisme, og så videre. D.).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.