ComputereUdstyr

DisplayPort - hvad er det? DisplayPort og dens formål

Indsamling deres egne pc'er, er ofte konfronteret med et stort antal slots, konnektorer, kabler osv Hver af dem har sit eget navn, format og størrelse. Alle husker ganske vanskeligt. De fleste af os kender kun med lydstik og USB. Men DisplayPort - hvad det er, og hvad der bruges, ved ikke alt. Vi taler om det yderligere.

kabel

DisplayPort - dette kabel er standard. Det tjener som et signal interface for digitale skærme. Først blev kendt i 2006, da han officielt blev certificeret af Video Electronics Association certificering. Allerede i 2007, verdens oplevede revisionen 1.1, 1.3 i 2010, og sidste dukkede op i 2016 blev kendt version 1.2, efter 4 år gået. Dette stik anses for at være den mest hensigtsmæssige at bruge og relativt moderne brugerflade.

Nu er det bruges til lyd og video, selv om mere det er kendt som et værktøj til at tilslutte skærmen til en pc eller hjemmebiograf. Han blev så forfremmet, modtog en særlig logo og fik et varemærke.

skabelse

På trods af at DisplayPort-stik selv blev kendt i 2006, begyndte det at støtte kun enheden i 2008. Det var dengang, at PC-indgang på bundkortet, som synes slot til denne grænseflade. Før 2011, har producenterne gennemført en mini-udgave af DisplayPort. Ofte kan findes på enheder fra Apple Macintosh. Men de "æble" skærme har fået en komplet ændring.

MacBook i al dets mangfoldighed er ikke bare leveret til DisplayPort, men også med en speciel adapter til ham, der blev til output DVI- eller VGA. Senere begyndte de at dukke op, og systemet med HDMI miniDisplayPort. Den sidstnævnte mulighed er nu omdannet til Thunderbolt, som er bagud kompatibelt, men generelt tilvejebringe forbedret ydeevne og giver mere fleksibilitet til brugeren.

variationer

Version 1.0 blev introduceret i 2006. Hun havde en test funktioner, så du skal ikke skille sig ud med noget særligt. Dataene transmitteres ved 8,64 Gb / s. Længde var 2 m.

Update Connector har ført til, at forbindelsen DisplayPort forbedret takket være fiber-optisk teknologi. Nu på store afstande sats var stabil, og overførslen fandt sted uden tab af signal. Interfacet understøtter 40 bit HDCP.

Tredje opdatering har øget datahastighed i halve. Information flyttede på 17,28 Gbit / s. Det blev muligt at justere opløsningen, farvedybde og hyppigheden af videosignalet. Tilføjet nye farverum, men opretholde bagudkompatibilitet med tidligere standarder.

Udviklere har indsendt DisplayPort interface, der kunne forbindes til dine bærbare enheder. I denne version var der Self-Refresh mode. Det blev muligt at slukke for grafikkortet, hvis billedet på skærmen er statisk, holde det i bufferen. Som beskrevet udviklere, teknologien giver dig mulighed for at spare på batteriet og devaysa levetider.

Ud over revisionen, var der modifikationer. For eksempel DisplayPort ++ er dobbelt til udvidet brug. Han har en parallel output HDMI / DVI-signaler. For at synkronisere, skal du købe en passiv kabel.

DisplayPort Alternate Mode - En anden ændring, som bruges til at overføre video-data USB type C. I dette tilfælde datahastigheden er næsten identisk med direkte forbindelse. Med denne udførelsesform faktisk installeret display med 4K-opløsning.

parametre

Når alle lært om DisplayPort, hvad det er, og hvorfor du skal, og blev interesseret parametre. Da det blev kendt, at grænsefladen fungerer med et indhold teknologi til beskyttelse version 1.3 HDCP. Throughput forhøjet med to gange i forhold til Digital Visual Interface. Power kræver ikke høje spændinger og udenlandsk indblanding. Hvis vi betragter en mini-udgave af DisplayPort, kan du se, at dens størrelse er 10 gange mindre end DVI-standard.

Fik en ny grænseflade en masse ekstra funktioner. Nu, i tillæg til grafisk indhold den sender lydsignaler. Der er oplysninger om den maksimale længde af kablet - omkring 1,5 meter. Senere HDCP-teknologi, blev det besluttet at udskifte DisplayPort Content Protection, som var lidt dybde kryptering - 128 bit.

I tidens løb har fremsendelse af oplysninger blevet hurtigere og steg til 21,6 Gb / s, kan kabellængden være 3 meter. Vi arbejder korrekt og uafhængige vandløb, og en ekstra kanal er blevet meget hurtigere og rejste hastighed på 1 til 720 Mb / s.

Interface oprettet en bruger for at bruge to skærme på én gang, hvilket ville arbejde med en opløsning på 2560x1600 pixels eller fire skærme med en opløsning på 1920x1200 pixels. I begge tilfælde har frekvensen ikke stige til over 60 Hz. For ejere af single-screen kapaciteter bliver mere komfortabel. Der blev anvendt en variant 3840h2400 pixel opløsning, men med 60 Hz, eller hvis ønskeligt at opnå større billedhastighed, indstiller derefter opløsning på 2560x1600 pixels.

sammenligning

Når det bliver klart for alle, at dette er den DisplayPort, for hvilke det er brugt, så opstår et andet spørgsmål, hvad er dens forskel med HDMI. Spørgsmål fælles og kontroversiel i nogen grad. Vælg hvad der er bedst er også svært, da forskellene er faktisk en lille smule.

Interessant nok har den direkte HDMI blevet meget populære og fremmes. Det er muligt at finde i TV set-top boks, en spiller, en lyd eller video-modtager, konsoller, videokameraer mv For nylig blevet kendt, selv smartphones med denne grænseflade. Ingen undtagelse fra denne liste alle stål- og bærbare computere. Næsten hver multifunktionsenhed nødvendigvis har fået dette stik.

Med en sådan mangfoldighed alle begyndte at glemme alt om vores helt DisplayPort. Det er naturligvis kendt af mange, men de har også lagt mærke til, at ikke alle pc'er har fået denne grænseflade. Men begge standarder fungere som med video og lyd, med henvisning til en devaysa signal på skærmen. For at forstå dette spørgsmål, er du nødt til at overveje begge muligheder nøje.

Dimensioner

Så den første uoverensstemmelse ligger i størrelse. Det er bestemt ikke sandsynligt at hjælpe med at bestemme, hvad der er bedst: DisplayPort og HDMI, men for nogen kan være en vigtig indikator. Anmeldelse Hero har 20 pins og fås i to størrelser: den vigtigste og mindre. Som tidligere nævnt er den nyeste version designet til tabletter. Af den måde, er ofte forbundet med Thunderbolt DisplayPort, der, selv om det ikke er officielt en videreførelse og udvikling af grænsefladen, men klart har ligheder med det. Det understøtter funktioner mini-interface og bruger PCI Express-teknologi.

HDMI har 19 stifter og præsenteres i tre størrelser: standard, mini og makro. Alle fik et brev: A, C og D. Der er stik E, men det er sjældent, da det er designet til biler. Den teknologi, der opererer ved grænsefladen, er friktionskontakt med hinanden. Hvis stramt indsætte kablet ind i stikket, det klamrer sig til reden. For bedre pålidelighed af producenten installerede et par mekanismer, der blokerer strækning af tråd, hvis det er bare at trække.

kabler

Kabel til hvert stik er værd at overveje, da situationen er tvetydig. Mange spørgsmål opstår til HDMI. Der er fire kabler til denne grænseflade, der blev undersøgt så tidligt som 2010. De er ikke mærket korrekt, så for at bestemme deres evne til ekstremt hårdt. Som et resultat, på grund af det faktum, at det præcise formål har ingen ledninger, er dets anvendelse ikke er reguleret, og derfor kan der være problemer, bugs, og mere.

Og her på DisplayPort har kun ét kabel, er det let at afgøre. Den adskiller sig alsidige indstillinger og funktioner. Det giver alle de nødvendige systemkrav. Du kan bruge en DisplayPort-adapter til at slutte skærmen med VGA. Der er også muligheder for at forbinde DVI og HDMI.

bedst

Som nævnt tidligere, at afgøre, hvilken der er bedst, vanskelig. Men det skal bemærkes, at HDMI engang var beregnet til en forbruger publikum. Jeg støtter tilslutningen af tv, projektor, afspiller osv Udvikling af DisplayPort var ikke beregnet til at erstatte HDMI. DP er nødvendig som et slutprodukt for relæet til pc'en. Han blev en slags supplement HDMI.

Nu er problemet ligger et andet sted. Det faktum, at de producenter, der arbejder klasse "alt i én" enheder mv, at beslutte, at HDMI erstatter alle nødvendige på grænsefladen panelet. Faktisk vil indsættelse af ekstra DisplayPort ikke være overflødig. Den udvider muligheden for brugeren og letter arbejdet, især for erhvervslivet.

Hvis der er nogen problemer med forbindelsen, altid har en HDMI-adapter - DisplayPort. Disse oplysninger er især vigtigt for laptop ejere. Da stedet lidt, er det praktisk taget umuligt at opfylde DP. Men flere skærme ofte nødt til at arbejde. Det giver mening at lede efter bærbare computere, der allerede har begge grænseflader.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.