ComputereUdstyr

Arbejdstemperatur kort. Programmet for temperaturen på CPU og GPU

Moderne grafikkort, i modsætning til deres forgængere, er dukket op ved indgangen til udviklingen af computerteknologi og underholdningsindustrien, i dag trådte langt frem, hvilket giver brugere enestående evne til at afspille grafik og video. De nuværende edb-applikationer, især nyeste spil pålægge temmelig alvorlige krav til sådanne anordninger, og i de meget belastede boostere, hvorefter skærmkortet driftstemperatur kan stige til en tilstrækkelig høj rækkevidde. Samtidig på den stationære pc er ikke altid muligt at bestemme disse tilladte værdier kun på grund af det faktum, at adapteren er placeret dybt inde i systemet enhed. Om det, hvad der skal være tilladt termisk stress, hvordan man kan definere dem og hvad man skal gøre, hvis de overskrides, etc. vil blive diskuteret.

Moderne grafikacceleratorer: problemer med temperaturkontrol og køling

Inden de temperatur egenskaber af grafikkort, bør du være opmærksom på, at som hovedregel, driftstemperaturen af skærmkortet i sin beskrivelse eller en liste over parametre er normalt ikke indiceret (denne information er i bedste fald er kun tilgængelig på den officielle ressource af fabrikanten). Derfor er brugeren køber en sådan anordning, er ikke altid klart forstår, hvad grænsen belastning det kan modstå.

Desuden skal det forstås klart, at moderne grafikkort - et helt system med sine GPU'er, som for CPU'er, kræver sin egen kølesystem. Typisk standard kølere (fans).

Da egenkapital Windows-systemer, eller nogle fysiske proces driftstemperatur grafikkort ikke registreres, identificeret, kan tilladte værdier være svært. I det enkleste tilfælde, kan det gøres på en visuel måde. Ved højere indekser til de kritiske værdier forbundet med lasten, fx under passagen af spillet, på monitorskærmen kan vises farvede striber flimrende punkt reduceret rammehastighed, der er et generelt system hænge, blå skærm, og så videre. D.

På den anden side, kan for en nøjagtig diagnose benyttes ethvert program for CPU temperatur og grafikkort (dette vil blive diskuteret separat). Det er i denne software metode ofte kan rettidig Ved funktionsforstyrrelser og derefter træffe passende foranstaltninger.

Hvad skal være den normale driftstemperatur af grafikkortet?

Hvis vi taler om temperaturindstillinger mere specifikt, skal det forstås, at de moderne grafikacceleratorer kan opdeles i kontor og gaming. Desuden bør man overveje den angivne type kølesystem (passiv eller aktiv). Endelig driftstemperaturen af grafikken i hvile og ved fysisk aktivitet afhænger af strømmen af GPU og producer.

Men hvis vi ser på nogle gennemsnitsresultater, er den accepterede standard for normal temperatur uden belastning anses for at være i størrelsesordenen 40-45 grader, men ikke mere end 50-55.

Hvad skal være den driftstemperatur af grafikkortet under belastning?

Med masser af er situationen noget mere kompliceret. Den mere kraftfulde grafikprocessor, jo mere værdi det har at modstå.

Den gennemsnitlige værdi for de fleste kontormiljøer chips, herunder integrerede kort på bærbare computere, anses for at være et højdepunkt temperatur på 75-80 grader. Men, hvis vi tager hensyn til gaming GPU'er og deres parametre kan variere betydeligt. For eksempel kan driftstemperaturen af sidste generation NVDIA videoer til et par timer nemt nå 105 grader. Selvfølgelig overdrive den maksimale belastning er ikke nødvendig.

Program til at bestemme temperaturforholdene i den grafiske adapter

Siden Windows' egne værktøjer til at se de temperaturmålinger er ikke, bør du bruge tredjeparts software.

Den bedste og mest almindelige anses for at være følgende:

  • GPU-Z.
  • AIDA.
  • HWMonitor.

GPU-Z

App CPU-Z / GPU-Z - et program for CPU temperatur og grafik. Den første type bruges til at se karakteristika CPU, et bundkort, RAM, og så videre. D. Men den anden er designet specielt til grafikacceleratorer.

Programmet er stand til at producere normale temperaturmålinger, værdierne på det tidspunkt, lanceringsspil, fikserer minimums- og maksimumsgrænser, og udlæser den gennemsnitlige værdi.

AIDA

AIDA - bærbart værktøj, der kombinerer funktionerne i to tidligere ansøgninger. Ud over de vigtigste karakteristika for alle komponenter i computersystemet, bestemmer også peak temperaturforhold.

Af den måde, er nytten af oplysningerne rapport anerkendt som den mest funktionelle, fordi der ud over de grundlæggende parametre, bestemmer en anden modifikation ledsager elementer såsom transistorer, indstillinger belastning af en bestemt komponent, og Gud ved hvad.

HWMonitor

Nå bevist og nytte CPUID Hardware Monitor. Det er universel og virker på den type af de ovennævnte anvendelser.

For at teste bare køre programmet, og derefter begynde at gøre nogle krævende at computerspil ressourcer. Derefter der registreres adfærden for hvert element i systemet, herunder peak temperaturværdier af grafikacceleratoren.

Temperatur widgets på "Desktop"

Alle tidligere ansøgninger, ingen tvivl om, gode og funktionelle. Men det vil ikke være det samme under passagen af det næste niveau af dine favoritspil konstant køre dem? Og mange mennesker tror, at det er godt, hvis videoen blev vist temperatur på "Desktop", så at sige, for bekvemmelighed visuel perception. Typisk er sådanne overvågning widgets ikke skjult, når du ringer andre programmer.

Hvad skal jeg bruge? De fleste eksperter anbefaler, at du installerer et lille hjælpeprogram ligesom GPU Meter, NVIDIA GPU Temp eller Rockstar Extras. Den første og anden programmer er udelukkende beregnet til produktionen af information er på grafikkortet. Tredje desuden byder på en række funktioner, herunder placering på "skrivebordet" kalender, radio, og oplysninger om andre komponenter i systemet.

Hvad gør man hvis man overskrider grænsen maksimale temperatur?

Endelig, lad os se hvad de skal gøre, hvis temperaturen tærskler peak fastsat for grafikkortet, konstant overskredet. Overophedning kan ikke blot føre til svigt af grafikkort. Det kan også påvirke hele computeren "jern". Og de første ofre for tilslutning af bundkort, hvilket kan føre til forstyrrelser i arbejdet i alle de andre enheder, der er knyttet til den nøjagtigt.

For stationære computere løsning ser det lettere end en lignende aktion i tilfælde af bærbare computere, fordi hvorefter overdelen på chassiset er meget lettere end at komme til laptop komponenter.

Men under alle omstændigheder, på de første symptomer bør straks rengøre indersiden af din pc mod støv, og at fjerne den fra de køligere vinger på adapteren. Som en yderligere foranstaltning kan være nødvendigt at anvende et andet lag af termisk fedt mellem CPU og kølelegemet. Men den mest effektive metode til mange fagfolk, der er involveret i reparation af edb-systemer, kaldet installation af ekstra kølesystem i form af fans. Alle varianter fås i standardstørrelser, så installere sådanne enheder i samme system enhedslønomkostningerne vil ikke gøre.

Lige så interessant udførelsesform ser ud og køleanlæg i bærbare computere, for eksempel, i stedet for det optiske drev. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at anvende en ekstern CD / DVD-ROM. Ikke meget bekvemt, naturligvis, men som en variant af denne løsning ser meget kraftfuldt værktøj.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.