Intellektuelle udviklingKristendommen

Det Gamle Testamente, Moses - Guds profet

Vigtigste person i Christian gammeltestamentlige bøger er Moses. Den Guds profet på jorden, opfyldte han en særlig mission for at forene det israelske folk og dets befrielse fra slaveri. Vi dykke ned i de hellige bøger for at genoprette de faktiske omstændigheder i sit liv.

fødsel

Den Hellige Profet Moses blev født i Egypten under regeringstid af Farao Ramses II. Mens dette land er meget tæt befolket af jøder. Farao, for at undgå angreb på udlændinge, der bor i landet på de indfødte, gav strenge ordrer til sine soldater - at dræbe alle drengene er født til israelitterne. Derfor Moses' fødsel bragte megen lidelse til sine forældre. Hans mor gemte i tre måneder ved egyptiske soldater, men eksponeringen af risikoen var for stor til at efterlade et barn for evigt. Kvinden besluttede at tage et desperat skridt. Hun tog en lille kurv lavet af siv, sætte barnet deri, og sætte det på vandet, mellem de høje planter i håb om Guds barmhjertighed. På dette tidspunkt, slentre langs floden Faraos datter, som, at se et grædende barn, fik medlidenhed med ham og tog slottet. Navnet "Moses" profeten fik det fra, der reddede hans prinsesse, som oversat fra hebraisk betyder det "reddet op af vandet." I slottet af helgenen modtog hun en fremragende uddannelse og blev en præst.

formation

I kraft af deres profession, blev profeten Moses sendt til at kontrollere slave værker, som var jøderne under streng kontrol af egypterne. Han så al den grusomhed og umenneskelighed overvågere i forhold til slaverne. Efter vidne, hvordan en af dem alvorligt slog en jødisk arbejdstager, Moses angrebet misbrugeren og dræbte ham. Han var nødt til at skjule fra Farao. Til denne Moses, profeten flygtede til Sinai-halvøen, hvor han var på protektion fra præsten Jethro. I dalen passerede han en masse tests, for at sone sin synd, og også skrev den berømte bog Post.

opstand

I dalen ved Iofora Moisey modtaget Guds tegn. Han så en busk, der brændte, men blev ikke brugt. Ønsker at undre jer over dette mirakel, han nærmede sig mystisk sted og hørte Guds stemme, der befalede ham at føre israelitterne ud af Egypten og føre til det forjættede land. Efter denne begivenhed, gik profeten Moses hjem for at tale til Farao. Selvfølgelig ville den egyptiske hersker ikke engang høre på at give slip på alle de hebraiske slaver til frihed. Moses profeterede, at hvis Farao til at frigive jøderne, så staten vil kollapse og folk i hans frygtelige prøvelser, og den første vil være død af alt det førstefødte i påske dag. Herren stod hans jord. Men da den frygtelige profeti Moses blev opfyldt, hans mening ændret. Alle jøderne blev befriet. Begyndte deres lange rejse til Israel.

afkast

Fyrre års vandring israelitterne i ørkenen med Moses. Her forventer folk forsøgene. Der er sket meget i løbet af årene: den "manna fra himlen", og en vidunderlig foråret, og massakren af profeten med frafaldne, og modtager de ti bud. Efter års vandring jødiske folk nåede deres mål og fik til det forjættede land. Moses selv døde før de nåede Israel i en alder af 120 år.

hukommelse

Den ortodokse kirke fejrer Skt september 17 hvert år. Ikonet for profeten Moses, er i næsten alle tempel, og det kan købes i kirkens bænke med henblik på at gøre det lettere at begå bøn og påkaldelse til den store helgen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.