LovStat og lov

Den politiske struktur af staten: de former, tilstande

Stater afviger ikke kun i størrelse, befolkning, niveau af borgernes velfærd. Deres interne organisation kan også være meget forskellige. Hvad er de vigtigste elementer i det politiske system i landet? Hvad er deres former og former for frigivelse i den moderne teori om staten? Dette vil blive drøftet i denne artikel.

Hvad er staten?

Staten - er en multi-facetteret volumen kategori, som er engageret i studiet af en række videnskabelige discipliner, fra geografi til sociologi. I modsætning til et bestemt område eller geografisk land, det egner sig til dannelsen af hårde empiriske opfattelse bliver mere abstrakt end den virkelige genstand for undersøgelse.

Fænomenet med staten, dens politiske system, styreform - disse spørgsmål plaget hovedet på mange filosoffer og videnskabsmænd i forskellige historiske perioder. Således, studiet af forskellige aspekter af den stat involveret i sådanne tænkere som Aristoteles og Plato, Foma Akvinsky og Confucius, Dzhon Lokk, og Herbert Spencer.

Den gamle græske filosof Platon helliget dette problem en af hans værker (dialoger) under det samme navn "Staten". I dette arbejde kan du finde nogle interessante idéer, der ikke har mistet deres relevans i dag. For eksempel sagde han, at i spidsen for magt skal være kloge filosoffer, fordi kun de kan ordentligt tage sig af borgerne. Platon heller ikke meget glad for den politiske demokratiske type enhed. Demokrati han kaldte fair og på samme tid, mest uretfærdige myndighed.

De egenskaber og funktioner i staten

Stat - det er en meget kompleks social struktur, begrebet, som kan dannes gennem de vigtigste funktioner i denne uddannelse. I alt syv:

 • velafgrænset i geografisk rum område;
 • defineret population;
 • tilstedeværelsen af offentlige myndigheder og love (adfærdskodekser);
 • Der er et system af retshåndhævende organer og skibet, sporing af gennemførelsen af loven;
 • Army tilstedeværelse;
 • drift af borgere i skattesystemet;
 • eksistensen af staters suverænitet (uafhængighed).

Baseret på disse karakteristika, er staten forpligtet til at udføre flere funktioner, nemlig:

 • politisk;
 • økonomisk;
 • sociale;
 • defensiv;
 • retshåndhævelse;
 • kulturelle, uddannelsesmæssige og andre.

I denne artikel vil vi fokusere nærmere på den første af disse funktioner, der gennemgås i detaljer de former og former for politiske struktur i landet. Hvilke der er de mest populære i dag?

Den politiske struktur i staten og dens grundlæggende form

Andre forskere, filosoffer og tænkere på forskellige måder vurderede statens rolle. Sommetider disse estimater var polær i forhold til hinanden. Så Vladimir Lenin argumenterede, at "staten - er apparatet af vold i hænderne på den herskende klasse." Men en velkendt russisk eksistentialistiske Nikolay Berdyaev var overbevist om, at staten tillader det jordiske menneskeliv ikke bliver til den ultimative helvede.

Og så, og en anden udtalelse lige har ret til livet. Effektivt behandlet i denne artikel, uddannelse er i høj grad afhængig af den specifikke form for politisk struktur i staten. Ja, i nogle lande i verden, ser vi, hvordan herskerne virkelig forsøger at arbejde for de mennesker. I andre lande strømenheden kun undertrykker og bruger sine borgere.

Sociale og politiske system - det er en proces, og samtidig resultatet af organiseringen af magten i landet. Det omfatter den type regeringens struktur og politiske regime.

Den form for politisk struktur - det er en måde at national og territoriale organisering af staten. Det indeholder bestemmelser om etablering af visse forbindelser mellem de centrale og regionale (lokale) myndigheder.

Politisk systemet kan tage tre grundlæggende former. Det er en enhedsstat, føderation og forbund.

Enhedsstat: egenskaber og indikationer

Under enhedsstat forstå denne politiske struktur i det land, hvor de enkelte administrative enheder ikke har suverænitet. Blandt de vigtigste karakteristika ved denne formular er følgende:

 • en enkelt statsborgerskab og lovgivningssystem;
 • landets ledelse fra ét center (hovedstaden);
 • fælles finansielt og skattesystem;
 • forenet hær;
 • generelle statslige symboler - flaget, emblem og hymne.

I moderne statskundskab udsender flere typer af enhedsstater. De er:

 • strengt centraliseret;
 • decentralt.

Enhedsstater kan være sammensat af én (eksempel: Tadsjikistan, Ukraine) eller mere autonomi (eksempler: Moldova, Spanien).

Den kvantitative aspekt i den moderne verden er domineret enhedsstat. Dette ses tydeligt på kortet, hvor de er markeret med blåt. Som regel er det små i areal med en overvægt af én nation. Selv om der er undtagelser blandt dem. En af dem - Kina, som er sammensat af flere forskellige niveauer af autonomi.

Forbundsstat: egenskaber og indikationer

Federation - en særlig politisk system, hvor de enkelte dele af staten har en suverænitet, som er fast lovligt. Ordet har latinske rødder og betyder "forening" eller "union".

Et af kendetegnene ved en føderal stat er en såkaldt dobbelt lovgivning. Hvad betyder det? Love kan skabe både centralregeringen og regionale. I dette tilfælde de regninger, der træffes på de enkelte emner af føderationen, bør ikke være i modstrid en føderal lov.

I forbund, som regel, er der en fælles valuta, men kan skattesystemet være dual channel. Det betyder, at det præcise emne for føderationen har ret til at danne deres egen regionale budget og afsætte sine midler.

Verdens skelne symmetrisk og asymmetrisk føderation. De første territoriale enheder har lige rettigheder, men i den anden af deres juridiske status varierer.

Federation for den moderne politiske kort over verden er fordelt jævnt (der er 28). Blandt dem - næsten alle de store lande i verden: Rusland, USA, Canada, Australien, Brasilien, Argentina, Indien.

Confederation: arten og historiske eksempler

Under Forbund betød en forening af flere stater skabt til at nå alle mål: militære, økonomiske eller andre. Lande, der tilhører den konføderation, som regel bevarer deres suverænitet både i indenrigspolitik og på den globale arena.

De vigtigste symptomer er manglende forbund:

 • fælles grænser;
 • enkelt lovgivningssystem;
 • enkelt finansielle system;
 • enkelt forfatning;
 • enkelt statsborgerskab.

Alle beslutninger i konføderation træffes ved konsensus. Derudover har hver af dens medlemmer har ret til gratis udgang fra en sådan union.

Forbund blev distribueret i hele XVIII-XIX århundrede i Europa. I det sidste århundrede var der stadig et par klassiske forbund: Forenede Arabiske Republik, samt Senegambia. Men de varede en relativt kort tid. I dag har en konføderation kan ses i Den Europæiske Union eller Organisationen af CIS (Samfundet af Uafhængige Stater).

De vigtigste former for offentlig-retlige ordning

De beføjelser, der skal i hvert af de lande i verden kan udøve deres beføjelser på forskellige måder. Et sæt af metoder og midler til magten - det er den statsligt juridiske status. Det fungerer som det vigtigste element, et kriterium til bestemmelse af beskaffenheden af en bestemt tilstand.

Der findes flere typer (former) af statsligt retlige ordning. Det kan være demokratisk eller udemokratiske (autoritative, totalitære og nazistiske t. D.).

Skelne mellem et demokratisk styre fra totalitære det er meget vanskeligt. Så for eksempel, den sovjetiske ledelse positioneret sig til verden som "en ø af demokratiske rettigheder og friheder." Og mange folk i verden oprigtigt tror på denne løgn.

Autoritetstro og dens symptomer

"Effekten af grundlæggeren" - så nogle kan oversætte dette udtryk fra det latinske. I denne politiske styre absolut al magt er i hænderne på en person (eller en gruppe af mennesker).

Det kan omfatte følgende vigtigste funktioner autoritære:

 • stærk centralisering af magt;
 • kommando-planlagte vej til landets ledelse;
 • streng kontrol af forskellige aspekter af tilstanden af det offentlige liv;
 • der er ingen reel deling af magten i separate grene (lovgivende, udøvende, dømmende);

Forfatningen under autoritære er rent deklaratorisk karakter, populære valg - er betydelig, dummy.

Politisk undertrykkelse i denne tilstand, polling, de er rettet mod kun de mest aktive modstandere af myndighederne. Pluralisme tænke på det hele, er tilladt, men kun hvis det ikke forårsager mærkbar skade på systemet. Disse to funktioner skelne autoritære fra totalitarisme.

Totalitarisme og dens symptomer

Kun få mennesker ved, at udtrykket blev opfundet diktator Mussolini i 1920'erne. Under totalitarisme betød en komplet (i alt) statskontrol af alle områder af det offentlige liv. Despoti, tyranni, undertrykkelse og masse opsigelser - alle disse er typiske træk ved det politiske styre.

Samfundet som helhed, og hver person individuelt på totalitarisme helt opslugt af staten. Pluralisme af udtalelser påtager sig nogen af de livsområder. Andet kendetegn for totalitarisme - en stiv lodret af magt.

I verdenshistorien, der er eksempler på både "venstre" og "højre" totalitarisme. Den første var karakteristisk for Sovjetunionen, den anden - til Nazityskland eller Mussolinis diktatoriske regime.

Demokrati og dets vigtigste funktioner

Demokrati - en regering af folket (en ordret oversættelse af det græske sprog). Med denne funktion transportøren magt i staten tjener folket, snarere sit flertal.

Det skal bemærkes, at det udestående tænker Platon lide demokrati. Han anså det for en af de værste former for styring. Men en kendt politiker Winston Churchill engang beskrev det som følger: "Demokrati - er den værste form for regering undtagen alle de andre, der er kendt for at historien" Så subtile britiske premierminister understregede der ikke er noget alternativ til det politiske styre.

De vigtigste elementer i demokratiet - er:

 • almindelig valgret, som et resultat af hvilken magt genereres;
 • anerkendelse af den suveræne magt af folk på det juridiske plan;
 • den absolutte lige rettigheder for alle borgere, uanset køn, alder eller etnisk tilhørsforhold;
 • underlægge mindretallet til flertallet;
 • offentlig kontrol over handlinger den udøvende magt.

Det politiske system i Rusland

Moderne Rusland er en føderal stat. Dette er et præsidentielt-parlamentarisk republik, hvor præsidenten er udstyret med en temmelig vide beføjelser. De vigtigste institutioner magten i landet blev dannet i begyndelsen af 1990'erne, lige efter Sovjetunionens sammenbrud. I begyndelsen af dette århundrede i deres funktion var nogle mindre ændringer.

Rusland har en kompleks administrativ-territoriale struktur. Som en del af staten - 85 emner af føderationen, der har lige rettigheder og privilegier. Hver af dem har sin egen lovgivende, samt dens regionale regering. Derudover har Rusland inddelt i ni føderale distrikter.

Moderne russiske politiske system har elementer af både territoriale og nationale forbund. Uddannelse national i Den Russiske Føderation præsenterede republikker. Territoriale enheder - en region, område, selvstændighed, samt byerne føderale betydning. Denne blandede karakter af det politiske system skal være temmelig fleksibel og gennemtænkt politik myndighederne.

Afslutningsvis ...

Under form for politisk struktur af staten indebærer en måde styrer landet. I den moderne teori om staten er opdelt i tre former: en enhedsstat, føderation og forbund. Hver af dem har sit eget særpræg og karakteristika.

På den politiske kort over verden af det XXI århundrede er domineret enhedsstat. Federations er meget mindre, men de forbund, i virkeligheden, og ikke forbliver.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.